Ökoradikális szemlélettel

889.png

Szociális területen dolgozó, de nemzeti sorskérdésekben és ökopolitikai dilemmákban (is) véleményt formáló örök lázadó.

Lájkolj!

Címkék

Címkefelhő

Linkek

Utolsó kommentek

Liberálfasizmus

2015.01.22. 12:52 Member

charlie-hebdo2_1_.jpgA toleranciájára büszke nyugat és a befogadó nemzettudatáról ismert Franciaország sajnos állatorvosi lovává vált a legsötétebb kettős mércének, álszentségnek, önbeteljesítő rettegésnek és emberi hülyeségnek. Elsőként Dieudonné M'bala lépett a hatóságok tyúkszemére azzal, hogy a fészbúkra kiposztolta a "Je me sens Charlie Coulibaly" üzenetet, de már egyre nagyobb rettegéssel posztolok Zuckerberg médiabirodalmára bármit, mert egy gimnazista a karikatúráknak otthont adó lap egyik címlapját átphotoshoppolta, ugyanazt követte el, mint a lap szerzői.

bender_4ab4de_429564_1_.gif

Ezt a jelenséget magam "liberálfasizmusnak" neveztem el, mely a klasszikus radikális rendszerekkel ellentétben rendszerint ellentmond saját magával. Egyetlen mondatban összefoglalva a jelenséget: "Addig vagyok toleráns irántad, amíg egyetértesz a toleranciámmal". Ezek a társadalmak rendkívül elfogadóak az őket nem érintő kérdésekben (pl. kiállnak távoli országok elnyomott vallási- és etnikai kisebbségeiért, akár adakoznak is), illetve olyan ügyekben, amelyeknek nincs köze a multikulturalizmus válságához (fogyatékossággal élők, nők ügye). Több ízben megtapasztaltuk már, hogy pl. a közép-európai romák integrációjába milliárdokat ölő nyugat mennyire nem tudja sem a hozzájuk migráló romák, sem más bevándorlók ügyét kezelni, mennyire erősödnek a radikális populista pártok, miközben ujjal mutogatnak a Jobbikra és más kelet-európai radikális pártra. Úgy gondolom, illene most már kimondani, hogy a "mi sem vagyunk annyira qrvára jófejek, mint eddig állítottuk magunkról" és még jobban illene nem ordítozni a szomszéd házra, amíg a sajátunk oldala is ki van dőlve és a disznók az ólban egyenlőbbek az egyenlőbbeknél.

Az Atlatszo.hu a közelmúltban kifejezetten korrekt módon járt el a rivális oldalhoz köthető kuruc.info-val kapcsolatban, ezért így utólag is köszönöm következetességüket a saját ideáikkal kapcsolatban.

6 komment

Címkék: liberalizmus terrorizmus kettős mérce charlie hebdo

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr317097421

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MarkD Man 2015.01.22. 14:01:38

"rendkívül elfogadóak az őket nem érintő kérdésekben (pl. kiállnak távoli országok elnyomott vallási- és etnikai kisebbségeiért, akár adakoznak is), illetve olyan ügyekben, amelyeknek nincs köze a multikulturalizmus válságához (fogyatékossággal élők, nők ügye)."

Príma összegzés, bár kicist önellentmondásos. Gondolom, olyasmire akartál kifutni, hogy az ügyről nem gyászoló jellegű karikatúrákat is szabad készíteni, mert erről szólna a véleményszabadság. True.

A multikulturalizmus válsága azonban éppen arról szól (egyebek között), hogy a derék muszlimok képtelenek beilleszkedni, inkább "little Islamabad" jellegű negyedeket építenek ki, ahonnan szép lassan elmenekülnek- jelen esetben- a franciák. Ráadaásul ez a kiváló kisebbség bigottan vallásos, ha nem is mind terroristák- ezt baromság lenne állítanom- java részük hallgatólagosan támogatja a "hitetlenek" móresre tanítását. Tehát inkább az lenne liberálfasizmus (vagy neomarxizmus, mindegy, hogy nevezzük ezt az önpusztítóan befogadó nyugati mentalitást), ha tucatszám engednék az efféle "még a Charlie Hebdonak a kurva anyját, hogy megsértette a sérthetetlen muzzikat" megnyilvánulásokat.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2015.01.22. 15:15:50

@MarkD Man: Ennyi erővel minden létező kisebbség képtelen beilleszkedni, természetes, hogy mindenki a hozzá hasonlóakhoz húz és őket viseli el a környezetében. A magyar diaszpórák is jellemzően 1-1 városban telepednek meg külföldön, nem szóródnak szét mindenfelé.

Én úgy gondolom, hogy ezekkel a kicsinyes paranoid lépesekkel maguk ellen dolgoznak, mert bizonyítják, hogy a terroristáknak némileg igaza volt, elvégre egyszer mutatsz be a rendszernek és máris megy a dádá. Azt a verziót tartom korrektnek, hogy a hülyék is hadd mondják el a problémáikat, a tiltás mindig az ellentétét éri el. Viszont éppen, hogy a túlkapásos vadhajtások lenyesegetését kéne erőltetni, nem pedig levenni a svéd iskolákról a zászlót, mondván, hogy az sérti a bevándorlókat.

KoNor_engineer 2015.01.23. 23:51:06

Igazából minden politikai pártra és irányvonalra igaz a fentebb leírt szemellenzősség, ha a saját dolgaikról van szó (más szemében a szálkát....ugye?).
Hogyha fognál egy csapat érzelemmel nem befolyásolható matematikust meg mérnököt és hagynád őket, hogy kidolgozzanak egy olyan ideológiát, ami konzekvens saját magával, akkor lenne megalkotva egy olyan eszme, amely nem liberálfasiszta. Addig viszont mindegyik az (legalábbis valamilyen szinten).

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2015.01.24. 08:17:09

@KoNor_engineer: A matematikusok és a mérnökök tapasztalataim szerint pont, hogy a társadalmi dolgokban nagyon előítéletesek tudnak lenni, mivel az ismereteik elsősorban a természettudományokra vonatkoznak, szóval ők azok, akik nagyon a mantrás, leegyszerűsített gondolatait támogatják 1-1 oldalnak.

Nézd, én hiszek abban, hogy néha szembe kell köpnünk magunkat, mert különben következetlenek lennénk, a következetlenséget pedig utálom. :)

Mangekyo22 2015.01.25. 09:38:10

Szép poszt! ;)

Amúgy mit szólsz ahhoz, hogy Karácsonyka Zuglóban most nevezett ki egy fideszes alpolgármestert? Szerinted be fog nyalni a fideszbe (is)?

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2015.01.25. 10:38:58

@Mangekyo22: Kénytelen lesz. Én is megtenném az egyik helyre az egyik fideszest, különben nem kapnak pénzt, 3 pozícióból egy nem sok. Inkább a Tóth Csaba nyafogását nem tudom hová tenni.
süti beállítások módosítása