Ökoradikális szemlélettel

889.png

Szociális területen dolgozó, de nemzeti sorskérdésekben és ökopolitikai dilemmákban (is) véleményt formáló örök lázadó.

Lájkolj!

Címkék

Címkefelhő

Linkek

Utolsó kommentek

Pusztaottlaka, aki dolgozik, mégsem ott lakik

2012.05.05. 14:14 Member

A történet azért különösen érdekes számomra, mert Icit személyesen ismerem. Karakánul odavág a frakciónak is, ha valamit nem talál rendben, de most helyi ügyekben is sikerült megütnie egy országos lap ingerküszöbét.

A történet egyszerű, sajnos eléggé hétköznapi, egy békés megyei város lakói egy környékbeli kistelepülésre vannak kivezényelve, egy bizonyos Simonka György érdekeltségébe tartozó dinnyeföldre, aki ott helyben meglepő módon polgármester és EVK képviselő a Fidesz-KDNP színeiben.

Ahogyan az lenni szokott, nem ebbe a munkakörbe lettek felvéve, Dunavecsén is gyakran hallom, hogy a kertészek mennek a városközpontba fát metszeni vagy éppen sepregetni, munkahelyi leírásuk pedig nincs, mert minek. Sajnos ide jutottunk, hogy a kilátástalan helyzetbe jutott munkanélkülieket a következő éves segélyéért bőven munkája értéke alatt dolgoztatjuk, a jegyzők és háziorvosok száját pedig beragasztjuk, nehogy jogi tanácsot vagy táppénzt merjenek szolgáltatni.

Egy kérdés maradt, meddig tűrjük még, hogy ez a keresztény mázba öntött pártközeli narancskönyves vállalkozói réteg kihasználja a lakosságot és elnyelje az állami pénzeket? Hát hülyék vagyunk??

2 komment

Címkék: közmunka

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr184490091

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

White SeeD 2012.05.07. 20:18:51

Ugyan, mi a baj a modern jobbágyság megalapításával? Elvégre királyság van hűbérúr rendszerben, kell a jobbágy. Mit nekünk munkás, annak még pénzt is kéne adni! A röghözkötés is bevezetés alatt van (vagy már bevezették?), megyünk szépen vissza a hőn szeretett múltunkba. A tizedet pedig jövőre fogják bevezetni, mikor az egyházaknak átjátszották az iskolákat...

btw a közmunkát effektíven a következőképpen tudom elképzelni: Az állam a földek kimutyizása helyett megtartja azokat magának, kijelöl területeket művelésre a közmunkásoknak. Ad eszközöket, magot/palántát, pitiáner ráfordítással. Az ott megtermelt javakat az aratás után 50-50%ban elosztják, fele megy a közétkeztetésnek fele a közmunkásoknak. Ennyi, mindenki jóljár (kivéve tudjuk melyik réteg akiknek most kiosztották a földeket) Az állam ingyen jut nyersanyaghoz amiből kijönnek a befektetett eszközök, és némi kaja a rászoruló diákoknak. A közmunkás érdekelt abban hogy jól termeljen, mert ingyen hozzájut alapvető élelmiszerekhez a segélyén felül.
Ezt kéne csinálni és nem utcát söpörtetni velük, meg kiküldeni a földesúr földjére jobbágykodni.
Kb ezért nem is veszek részt a szuper közmunkaprogramban, inkább megyek nagyapám kertjét művelni cserébe meg kapok ebédet...

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.05.07. 20:26:05

@White SeeD: Röghözkötésben cselesek, szerződés az egyetemistáknak és a tömegközlekedés szétverése. Mindkettő kitűnően működik. :)

Normálisabb helyeken valóban a helyi konyhákra termelnek a közmunkások, Rozsály volt a legutóbbi ilyen, amiről olvastam, pedig ott Fideszes a polgármester. Én igen a bözsi utalványon nem tudok napirendre térni, eleve kellemetlen, hogy akkor miből fizeted a számláidat (add el áron alul? micsoda biznisz!!), meg hát sok helyütt nincsen neki elfogadóhelye. Hoppá-Hoppá! Ja, majd a földesúrnál? :) :)
süti beállítások módosítása