Ökoradikális szemlélettel

889.png

Szociális területen dolgozó, de nemzeti sorskérdésekben és ökopolitikai dilemmákban (is) véleményt formáló örök lázadó.

Lájkolj!

Címkék

Címkefelhő

Linkek

Utolsó kommentek

A Magyar Gárda és a Jobbik

2012.07.07. 20:04 Member

Aki abban reménykedik, hogy most ormótlan nagy liberális fikaháborút indítok, az menjen át, az csalódni fog, inkább lapozzon.Teljesen igaza van Vonának abban, hogy a Jobbik ma sehol sem volna a gárda nélkül. De menjünk csak sorban! A Jobboldali Ifjúsági Közösség egy jobboldali gyűjtőmozgalom volt egyetemisták számára, értékrendjét a nemzeti és keresztény érdekek mentén fogalmazta meg. Rengeteg támogatást kaptak mind a Fidesztől, mind a MIÉPtől (a kisgazdáknak és a KNDP-nek nem volt köreikben támogatottsága), tulajdonképpen ezen két párthoz való viszony határozta meg, a szövetség kiötlője, Kovács Dávid egyértelműen a Csurka-féli irányzatot követte, míg Vona Gábor sokkal enyhébb nézeteket vallott és hallani sem akart zsidózásról (!), tagja volt Orbán Viktor polgári körének. Mivel Orbán erejét inkább a Fidesz újjászervezéséből merítette 2003-ban és Csurka sem volt hajlandó a plebejusi felfogás átvételére (a MIÉP mindigis az antiszemita középréteghez szólt, ezért Budán volt erős), a Jobbik önálló párttá alakult és 2006-ban kizárólag a hasonlatos ideológia (euroszkepticizmus, rendpártiság, globalizációellenesség) miatt álltak össze, de csúfos vereséget szenvedtek.

A Jobbik igazi áttörését az Orbán mellől kinövő, ma vele csetepatézó Vona hozta el, amikor a pártban köztiszteletet szerzett és megszervezte a magyar gárdát (amit több jobboldali politikus is támogatott, pl. az egyenruhát Bencsik András felesége tervezte, de Usztics Mátyás, Wittner Mária és Für Lajos is sokat segédkeztek), mely megosztotta a tagságot, a kevésbé radikális Kovács Dávid és társai ennek hatására ki is léptek, őket ma a párt árulóként kezeli. A Jobbik ezzel tematikát váltott, a fővárosi szavazókat vidékiekre, a globalizációellenes élt a cigánybűnözésre váltotta, és ezzel átütő sikert ért el azon megyékben, ahol a szűkös forrásokon osztozni kell a cigánysággal, akik sokszor élnek az alsóbb rétegekre jellemző jövedelemszerzéssel.

Jobbik területi listás eredményei; 2010 - TÁRKI

Pontosan ott teljesített jól a párt, ahol a gárda megjelent, illetve, ahol szélsőségesek csoportjai támadást hajtottak végre cigány családok ellen, vagyis a Jobbik a gárda által képessé vált a helyi életben való megjelenésre, és az állami erőszakmonopóliummal szemben mint cselekvő erő mutatkozott. Nem utolsósorban a gárda lett a tagtoborzás egyik fő eszköze is egyben. Vagyis igen, ma igazat mondott Vona, a Jobbik sehol sem volna ma a gárda nélkül, amit csak gyávasággal, az egyenruha betiltásával és a polgárőrség illetékességi területének kijelölésével tudtak megfogni, rövid időre és akkor még nem beszéltünk az informális, általában munkanélküliek által szervezett, a Jobbiknál is radikálisabb paramilitárisokról.

Volt szerencsém látni, hogy a Magyar Máltai Szeretetszolgálat miként mentette meg kvázi egy pest megyei város cigánytelepét a teljes lezülléstől, én úgy hiszem, hogy nem az erőszak és a félelem az egyetlen módja a "cigánykérdés" rendezésének. 30 év kellett ehhez az áldatlan állapothoz, ahol most tartunk (pl. az Encsi kistérségben már a 80s évek elején érződött a szocializmus csődje), legalább ennyi fog kelleni ahhoz, hogy fokozatosan emberhez méltó életet biztosítsunk felebarátainknak, én arra kérném a nemzet jövőjéért aggódó felebarátimat, hogy ebbe segítő kezet, és ne kemény öklöt nyújtsanak. Köszönöm.

Szólj hozzá!

Címkék: jobbik magyar gárda

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr864635044

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása