Ökoradikális szemlélettel

889.png

Szociális területen dolgozó, de nemzeti sorskérdésekben és ökopolitikai dilemmákban (is) véleményt formáló örök lázadó.

Lájkolj!

Címkék

Címkefelhő

Linkek

Utolsó kommentek

Gréczy margójára

2012.09.09. 15:59 Member

"A Jobbik egy jogszerűen bejegyzett párt, parlamenti és helyi önkormányzati képviselettel. Jogállami keretek között, a jogszabályokat betartva joga van nyilvános rendezvényt szervezni, függetlenül attól, hogy a pártról, annak eddigi tevékenységéről ki mit gondol. Amíg nincs arra vonatkozó információ, hogy az adott rendezvény a jogszabályoknak nem felel meg, nehezen magyarázható annak lemondását kérni. Éppen ezért az ellentüntetést szervezők kiállását inkább feleslegesen feszültségkeltőnek tartjuk, mintsem a szélsőséges eszmék terjedését meggátlónak. Az elmúlt évek magyarországi tapasztalatai alapján a szeptember 8-ra Veszprémbe tervezettekhez hasonló demonstrációk és ellendemonstrációk nem a megoldások felé visznek. Azok csak a negatív jelenségek tüneteire reagálnak."

Adta ki a közleményt az LMP veszprémi szervezete, akik nem vettek részt a Jobbik-féle "Magyar Élet Menete" című burkolt cigányozáson/zsidózáson. De miért is tettünk így? Member magánvéleménye következik...

A Jobbik nem sértett törvényt. Amikor elmennek a romatelepre riszálni, követ dobálni, amikor a melegfelvonulásra érkezőket megverik, az bizony olyan eset, ahol a rendőrségnek illene valamit tennie a passzív kordonállítás mellett. De amikor csak a gyülekezési jogukat gyakorolják és ezáltal véleményüket fejezik ki, akkor állampolgári lehetőségükkel élnek. Gréczy egy hol gyurcsányista, hol emeszpés bértollnok, a véleménye számomra semmis, de a kérdés, amit feszeget, már érdekesebb.

Sokszor mondják, a toleráns embernek mindenki felé toleránsnak kell lennie, ellenkező esetben megszűnik toleránsnak lenni, míg az intoleráns mindenki felé intoleráns, különben nem lenne méltó e jelzőre. Az önmagukat balliberálisnak, vagy akárminek, de a toleráns csoportba sorolók sokszor abba a hibába esnek, hogy elfelejtik, el kell fogadniuk a másik véleményét, ha a sajátjukba beleépítik a véleményszabadságot. Ennek ellenére toleranciájuk csak saját "liberális" nézeteik védelméig terjed, és ezzel kisebbségi jogvédőkké degradálódnak. Ilyen státusz is van, de ebben az esetben ezt használják, de a liberálist, mert önmagukat verik át.

Félreértés ne essék, nem akarom védeni a radikálisokat, de a sokak számára (szerintem indokolatlanul) anyázott Meleg Méltóság Menetét is végül csak-csak engedélyezni szokták, akkor ezt miért is ne? Kivonulgatják magukat, örülnek, azt hiszik, övék lehet a Dunántúl (csak mert Istóczy-ék itt voltak erőben?), de szép lassan az északi megyéket is elveszítik. Szebb jelent mindannyiunknak!

1 komment

Címkék: Jobbik LMP

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr604764685

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mangekyo22 2012.09.10. 08:55:21

"Az önmagukat balliberálisnak, vagy akárminek, de a toleráns csoportba sorolók sokszor abba a hibába esnek, hogy elfelejtik, el kell fogadniuk a másik véleményét, ha a sajátjukba beleépítik a véleményszabadságot. Ennek ellenére toleranciájuk csak saját "liberális" nézeteik védelméig terjed, és ezzel kisebbségi jogvédőkké degradálódnak."

Ennél szebben le sem lehetett volna írni, hogy mégis mi a probléma a magukat toleránsnak valló liberális és baloldali pártokkal! Folyton a toleranciáról prédikálnak, holott ők ugyan azt teszik, amit az "ellentáboraik" szoktak...
süti beállítások módosítása