Ökoradikális szemlélettel

889.png

Szociális területen dolgozó, de nemzeti sorskérdésekben és ökopolitikai dilemmákban (is) véleményt formáló örök lázadó.

Lájkolj!

Címkék

Címkefelhő

Linkek

Utolsó kommentek

Egy jobboldali ideál

2014.03.03. 07:37 Member

putin-looking-catatonic-or-strong.jpg"Ez már nem a Szovjetunió, ez Oroszország", mondotta Wittner Mária, amikor a szájába tolták a mikrofont a paksi bővítés kapcsán, de sorra vehetnénk azokat a blődségeket, amiket ma mondanak a magukat nagy kommunistaüldözőnek vallók ahhoz képest, hogy 2008-ban még Orbán Viktor is olyan "őrültségekről" beszélt a parlamentben, hogy Magyarország a nyugathoz tartozik és mindennemű üzlet az oroszokkal politikai öngyilkosság (csoda, hogy ilyen gondolatok után nem hívtak rá orvost azonnal). Tegyük fel, hogy Viktor rajongóbázisa azt kukorékolja, amit a putin_gun_1512248c.jpgnagy vezető, ebben nincsen semmi meglepő, amikor az egész párt egyetlen személyre épít. De nem lehet elmenni szó nélkül az mellett, hogy már a szélsőjobboldal képviselői, rajongói is az alábbi mantrahármasban gondolkoznak:

-Otthont a kóbor kiskutyáknak, szélessávú internetet minden háztartásba és más cukiságok

putin-puppy.jpg-Kasztráljuk a pederasztákat és a gárdából csendőrséget faragunk, mert még mindig tökös legények vagyunk

-Az oroszok foglalják el csak a Krímet, elvégre orosz terület, amúgyis az ukrán nacionalisták nácik meg a nyugat is haldoklik.

Vladimir-Putin_2183550b.jpgSzóval van egy kőkemény téma, amiben a szélsőbaloldal és a jobboldal egyetért, miközben a szocialista utódpárt (még különösebben Gyurcsány vagy Fodor pártja) egyre inkább szabad kapitalista elveket vall (igaz, Mesterházy próbált némi balos vonalat visszahozni), de utóbbiakkal most ne is foglalkozzunk, mert a magyar néplélek egy jelentős törése jelenleg a Putin-Stalin.jpgjobboldalon van.

Az nyilván senkit nem érdekel, hogy Putyin megígérte 2011-ben, a harmadik ciklusában létrehozza az Eurázsiai Uniót, illetve, hogy egyes településeken pártja 140%-át vitte a szavazatoknak, vagy hogy jó szovjet módra megsemmisítenek minden ellenzéket, a bíróságot a kormány alá rendelte és most már csak azok az oligarchák élnek gazdagon, akik a kormányhoz hűek (OK, nem nagy szám, erre Viktor is képes volt), a külföldről bármilyen forrást kapó társadalmi szervezeteket ügynököknek nyilváníttatta, a rendőri fellépéseik brutálisak.

De akkor miért is népszerű ennyire idehaza putyin_katona[1].jpgPutyin? Egyszerűen, mert férfias. Nem iszik, cselgáncsozik, vadászik, vadászrepülőt vezet, az ellenfeleit megrágja, lenyeli és kisz@rja, a feministákat, melegeket megvereti, a zsidókért sincs túlzottan oda, nem demokrata és nyíltan meri kritizálni a Nyugatot. A legtöbb jobboldali számára a férfi nem lehet holmi mimózalelkű óvatoskodó jogvédő, a férfi az, aki önként besoroztatja magát, a  háborúban szerez két fejlövést, majd hazafelé puszta kézzel széttép egy medvét, otthon magáévá teszi az asszonyt és csak másnap megy saját lábán a kórházba, hogy esetleg lássák el a sérülését. Putyin pedig ennek a tökéletes ideálja, erős kezű, határozott és semmi érzelem nincs az arcán, különösen amióta plasztikáztatja magát.

00012201[1].jpgPersze abba senki sem gondol bele, hogy Európa második legnagyobb területű államát is hitellel és gázzal kényszerítette térdre a nagy vezető, majd már területi integritását is veszélyezteti, közben a Nyugat, a NATO tehetetlen (hiszen a vérontást többnyire Nyugat-Európában elítélik (USÁ-t direkt nem írtam), Keleten meg a hétköznapok része) és egyetlen fegyverdördülés nélkül az 1954-ben átadott Krím, az orosz trójai faló visszakerül az adományozóhoz, mert hát a flotta mégis csak a Fekete-tengeres állomásozik és a Dnyeszter menti szakadárokkal sem ártana megtartani a jó kapcsolatot. Nálunk mi lenne, ha a kedves vezetőt szépen megpuccsolná és bábkormányt állítana, esetleg a kedves vezetőt bábosítaná tovább? Kiderülne, hogy el kell nyomni a túlburjánzó nacionalizmust (egyszer ezt Révay már eljátszotta az 40s évek végén), be kell tiltani a kotnyeleskedő ellenzéket, kötelező oroszoktatást bevezetni és eltörölni a megosztó, nemzetellenes latin betűket, a Nyugat utolsó martalékait. Aztán lehet majd ujjongani, hogy megvédtük Magyarországot, nem lettünk EU-gyarmat.

letöltés_1.gif

 

 

10 komment · 1 trackback

Címkék: jobboldal Putyin

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr85840665

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Egy jobboldali ideál 2014.03.03. 08:39:01

Miért is népszerű ennyire idehaza Putyin? Egyszerűen, mert férfias. Nem iszik, cselgáncsozik, vadászik, vadászrepülőt vezet, az ellenfeleit megrágja, lenyeli és kisz@rja, a feministákat, melegeket megvereti, a zsidókért sincs túlzottan oda, nem demokrata…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Poroszkai Attila 2014.03.03. 09:41:01

hát ... ez nevetséges. Wittner Mária véleménye korrekt :-)

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2014.03.03. 12:59:05

Az LMP teljesen halott. Az összes neves arca elhagyta, sokan utoljára még egy nagyot bele is rúgtak pártjukba, egyedül Schifferre apadt, akinek zsarnoki, diktárori módszerei széleskörben ismertek.

Az LMP látványos kudarca a közvéleménykutatókat is rákényszerítette, hogy kicsit kikozmetikázzák az LMP-t azon illúziót keltve, hogy meg fogják tudni ugrani a parlamenti 5%-os küszöböt.
Nem fogják. 2014 áprilisában kevesebb mint 5%-ot kapnak, és ezzel örökre eltűnnek a magyar politikai életből.

Megérdemlik.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2014.03.03. 13:57:19

@Nemzetstratégia: Köszönet a poszthoz teljesen releváns hozzászólásért. Ezek szerint Schiffer zsarnok, diktátor, de Putyin nem? :)

Alkibiádész77 2014.03.03. 14:00:40

Kedves Memeber, amiket írsz, féligazságok. Putyin és Orbán népszerűségének vannak hasonló okai, amelyek mélyebbek, mint amelyeket felsorolsz. Népszerűségük oka röviden az, hogy időnként szembe mernek menni a nyugati multik (egyes multik) érdekeivel. A Jelcin korszakban az állam legjövedelmezőbb bevételi forrásait amerikai olajmultiknak játszották át - ezeket Putyin visszaállamosította - azóta kifizetik az orosz nyugdíjakat, sőt még a közalkalmazotti fizetéseket is (Orbánnak csak a rezsicsökkentésre futotta). Hatalmuk lényegében a globális kapitalista rendszer működéséből fakad. Egy magát globalizációkritikusnak valló párt feladata az lenne, hogy rámutasson ezekre az összefüggésekre. Ehelyett oroszellenes demagógiát folytat, ettől remélve jobboldali szavazatokat.

Alkibiádész77 2014.03.03. 14:03:56

Az Orbán egyenlő Kádár, és Putyinék egyenlő Szovjetunió című libsi duma pedig csak arra jó, hogy ezekről az összefüggésekről elterelje a figyelmet...

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2014.03.03. 14:14:57

@Alkibiádész77: Nem tudom elfogadni, hogy a cél ilyen mértékben szentesítse az eszközt. Senki sem kritizálta a nélkülözhetetlen államosítást és továbbra sem hinném, hogy az LMP a szabad piaci kapitalizmus pártját fogta volna egy percig is, itt a döntéshozatal módjáról és az oligarchizmusról volt szó, ne tereljünk.

Jobboldali szavazatokat nehéz lenne oroszellenes demagógiával nyerni, amikor a jobboldal félistent lát az orosz miniszterelnökben.

Alkibiádész77 2014.03.03. 14:20:51

Senki nem mondta, h. akkor akár Orbán, akár Putyin módszerei elfogadhatóak. Nem elfogadhatóak, sőt a céljaik sem. Azt sem mondta senki, h. az LMP a szabad piaci kapitalizmus híve lenne. Csak azt írtam, h. tevékenységük, hatalmuk oka a globális kapitalista rendszer, és ha vki üti őket, akkor erről is beszélnie kell, mert ha nem teszi, akkor egész egyszerűen csak beáll a neolibsi kórusba

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2014.03.03. 14:23:32

@Alkibiádész77: Értelemszerűen nem fogok 5 oldalas cikket írni és teljesen csapongani a témák között. Én nem látom okát, hogy egy globalizációs hatások alól valamelyest kivonuló kormánynak merev, hűbéri rendszert kellene üzemeltetnie, a különadók egy részével is egyetértek, meg a funkciók államiba vételével is. Viszont éppen hogy Viktorék folyamatosan a multikról remélnek némi fellendülést, mivel ők maguk csak a közmunkáig jutottak el agyilag.

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2014.03.03. 16:03:19

@Member:

Ideálokról beszélgetünk. Írtál a jobboldaliak állítólagos ideáljáról, most hát én is írók a lomposok valós ideáljáról. Láthatólag nem érted föl agyilag.

Még egy nyilvánvaló igazság, ami egyelőre persze még csak tipp-kategória:

Az LMP az 5%-tól messze elmaradva fog kiesni a fenébe. A PM-esek fognak bejutni, ezzel bebizonyítva, hogy volt értelme elhagyni a süllyedő hajót. A sifferbandi meg 'erkölcsi győztesként' mehet vissza ügyvédkedni.

Ahogy Hont András írta a hvg-n minap: "Közben fölkészül Vona Gábor".

Ez egy természetes tisztulási folyamat. Kihull a férgese, megerősödik az életrevalója.

végezetül: remélem visszakerül még a választásokig a blog tetejére a kép, amiben Szekfű Gyula is ott van.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2014.03.03. 18:26:03

@Nemzetstratégia: PM-ből be fog jutni a Szabó Timi és kb. ennyi. Scheiring már a 48. helyen van, előtte MSZP és DK dömping.
www.valasztas.hu/dyn/pv14/vertaj/hu/j28o13.html

Továbbra sem válaszoltál a putyinizmus kritikájára, de terelni könnyebb. :) Én biztos vagyok benne, hogy 5-6% körül bent vagyunk, ha elbukjuk, megérdemeltük, egy hónapot adjál még.

Ha véget ér az ukrán rémálom, természetesen visszakerül. Szekfű mindenféleképpen, hiszen ókonzervativizmusa ellenére demokrata maradt, éppen az általa szerkesztett szláv eredetes könyvet olvasom mostanában.
süti beállítások módosítása