Ökoradikális szemlélettel

889.png

Szociális területen dolgozó, de nemzeti sorskérdésekben és ökopolitikai dilemmákban (is) véleményt formáló örök lázadó.

Lájkolj!

Címkék

Címkefelhő

Linkek

Utolsó kommentek

Utolsó kommentek:

Mangekyo22 2015.06.25. 09:24:38

A végén valóban fellelhető elfogultság, de szerintem korrekt egy könyv.

Amúgy jó régóta nem írtál ide semmit. ;)

Bejegyzés: Könyv: Pölöskei Ferenc - A rejtélyes Tisza-gyilkosság

2015.06.15. 11:15:39

@Member: Amellett, hogy tetszett a cikk (és Ricz barátod ugyancsak írt egy hasonlóan remek, bár hosszabb cikket), azért van némi keserű szájíz. Ami persze táplálkozhat információhiányból, vagy abból, hogy nem rendelkezek a megfelelő információkkal.

Mondhatni: kicsit szkeptikus vagyok a cikkel. Mindamellett azért, mert van egy olyan érzésem, hogy ez is a Lehet Más a Politika és a Negyedik Köztársaság közötti szokásos párnacsata része. (Amely kibukott például azért, mert nem értenek egyet a női kvóta kérdésében.) Szívesebben olvasnék tőled kritikát Szél Bernadettről, aki sajnos nem egyszer ugyancsak hozzáadta a nevét néhány férfigyülölő rendezvényhez (SlutWalk), együtt parádézott a PRK-hoz hasonlóan megnyilvánuló Antoni Ritával, és egyebek. Szívesebben olvasnék tőled kritikát az Isztambuli Egyezményről, ami emberjogi szempontból elég problematikus. Szívesebben olvasnék tőled kritikát a női kvótáról.

Cikk az Isztambuli Egyezményről:
www.ferfihang.hu/2015/04/27/igy-diszkriminalja-magyarorszagon-a-ferfiakat-a-radikalis-feminista-isztambuli-egyezmeny/

Szkepszisem ellenére, mondom, a cikk jó. Nekem is volt anno egy hasonló elmélkedésem:
www.boszorkanyvadasz.blogspot.hu/2015/02/mikor-himsoven-ferfi-viragot-vesz-az.html

Bejegyzés: Nőnapra virág, mekkora sovén dög vagyok én?

fifibá55 2015.04.17. 15:05:38

Pontos és tárgyilagos helyzetleírás. Egészen elszoktam már az ilyentől.

Bejegyzés: Hajléktalanellátás. Mi a helyes út?

KoNor_engineer 2015.04.16. 17:07:16

Most, hogy meg van a 100%-os feldolgozottság, látható, hogy az LMP dekára pontosan annyi szavazatot kapott (605), mint a többi független/kamupárti jelölt (605). Ha így nézzük, akkor ez k*rva gáz!

Bejegyzés: Egy kávé mellett Tapolcáról

KoNor_engineer 2015.04.14. 21:48:34

"A legnagyobb vesztese ennek a "kormányváltó hangulatnak" egyértelműen az LMP, mely igaz, nem szerepelt úgy, mint a Munkáspárt vagy éppen az apostoli királyság kormányzója (konkrétan tízszer annyi szavazatot szerzett), de a teljes lakosságban mért 6-8% helyett mindösszesen 2%-ot szerzett, miután a választók nem tartották veszélyes jelöltnek és jobb ötletnek tűnt a kormány ellen szavazni, mint értékítéletet mondani." by Member

Hát öööö...a Gyurcsány-Mszp összeborulás több, mint tízszer (!) annyi szavazatot kapott, az úrizáló Fidesz több, mint tizenötször (!) annyi szavazatot kapott, pont úgy, ahogy az eddig még nem kormányzó Jobbik is. Ha ilyen aspektusból nézzük, akkor a kávé mellett inkább az LMP ill. annak legutóbbi szerepléseiről kellene beszélni (amire a gyalázatos is enyhe kifejezés). Igaz, hogy van még vissza 3 év, de az elmúlt ciklusban sem tudna jelentősen bővíteni a szimpatizánsai számát az LMP.
Schiffert nagyon korrekt embernek tartom (direkt nem a politikus szót használom, mert az manapság -sajnos- már pejoratív), de ha nem képes a pártot vonzó alternatívává varázsolni (és most sem a kormányzóképességet írom, mert az nagyobb falat), akkor inkább másvalakinek kellene átvenni a vezetést. Máskülönben '18-ban benéz egy 4-4,5%-os bukó (és az a kamupártok szavazataival együtt már komolyan befolyásolhatja a végső győztes kilétét).

Bejegyzés: Egy kávé mellett Tapolcáról

Horvath Ernone 2015.04.03. 00:29:03

Tisztelt Balogh Zoltán Miniszter Úr!

Mikor van a fogadó órája?

Kellemes Húsvéti Ünnepet Kvánok!

Üdvözlettel!

Bejegyzés: Ellátórendszer a perem szélén

luis5 2015.04.02. 16:57:11

Kiemelni a családból? Ez a falvedok szerint maga a fasizmus....

Bejegyzés: Ellátórendszer a perem szélén

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2015.03.21. 20:21:37

@Blogger Géza: Az index véleményem szerint nem közpénzből van, hanem reklámbevételekből, illetve sokszor más portálok is tőlük értesülnek az új infókról, szóval kellenek.

@beszélő majom: Ezzel teljes mértékben egyetértek, tipikus fideszes kapkodás és átgondolatlanság, mert kétharmad van és mindent lehet. Ebbe már bele is hülyültek, hogy ha valamit akarnak, az mehet azonnal.

Bejegyzés: Kell-e közpénzből fenntartott állami televízió?

Makkasz 2015.03.21. 19:35:31

Fuggetlenul a mostani allami tv beteg mukodesetol, koztevere nincsen szukseg.

A parlamenti kozvetitesnek elonek kell lenni interneten, az allami vezetok es parlamenti bizottsagok vezetoi fontos esemenyek utan pedig ujsagiroknak kell nyilatkozzanak, beszamoljanak. A koztevenek meszeltek 21. szazadban, folosleges, ertelmetlen, fuggetlensege nem megoldhato.

Bejegyzés: Kell-e közpénzből fenntartott állami televízió?

fda 2015.03.21. 18:20:24

Nem kell itt mindenáron politikai vonalat keresni.

Pár tévés vezetőt kellene kirúgni most a francba, hogy a rájuk bízott feladatot ennyire gyengén tudták megoldani.

Ha gond volt az új emberek felvételével, képzésével, a technika beszerzésével, akármivel, akkor sokkal kevésbé lett volna ciki hírként bemondani, hogy március 15 helyett inkább május 1 lesz az indulás, minthogy mindenki ezen a sok hülyén röhögjön, akik épp az imidzs kialakítás első napjaiban szép egyesével, változatos módon leégetik magukat...

a 39 fokos 3 csütörtököt, az éjszakai napsütést, a flottakapitányt, az élő adásban váltogatott csatornákat egyszerűen nem lehet megmagyarázni... ez úgy indult, mintha valami gimnáziumi iskolarádiót látnánk.

Sajnálom, mert nagyon vártam, hátha valami jó csatorna lesz ezekből a régimódi, senki által nem nézett, de legalább nem az rtl/tv2-féle aljadék butaságot fröcsögő csatornákból, amit ráadásul bárki ingyen foghat, hd-ben... Csupa jó is lehetne, már csak össze kéne szedni pár embert, aki használni is képes az összevásárolt technikát.

Bejegyzés: Kell-e közpénzből fenntartott állami televízió?

beszélő majom · http://beszelomajom.blog.hu 2015.03.21. 17:59:38

@Ylim:

Szerintem az MTVA ugyanolyan munkahely, mint bármelyik másik. Egy munkahelyen meg nem kézfelnyújtással szoktak eldőlni a dolgok.

A teszt időszakban meg azért kiderülhetett volna egy-két gyakornokról, hogy totálisan alkalamtlan a feladatra.

Bejegyzés: Kell-e közpénzből fenntartott állami televízió?

2015.03.21. 17:28:53

@beszélő majom: Amít írsz, az igaz a technikai hibákara.
De egy rakás olyan hiba van, amit még egy gyakornok sem véletlenül követ el. Pl. a repülőtérvezető helyett flottakapitányt írni a súgógépre tipikusan ilyen. Ezt nem lehet arra fogni, hogy nem volt rá idő felkészülni.

Azzal is egyetértek, hogy a rendszer összehozásával megbízottak nem mertek nemet mondani. De bakker, egy demokráciában, ha az atyaúristen is találja ki a baromságot, akkor a rendszer többi eleme foggal-körömmel harcolva éri el, hogy ne legyen belőle semmi. Mert egy demokrácia nem úgy működik, hogy Viktor kitalálja, és kerül, amibe kerül, annak márpedig úgy kell lenni. Persze más pénzével könnyen szórakoznak. Nem csak a "brókertörvénybe" kellene beleírni a teljes vagyonnal vállalt felelősséget, hanem a politikusokéba is.

Bejegyzés: Kell-e közpénzből fenntartott állami televízió?

beszélő majom · http://beszelomajom.blog.hu 2015.03.21. 17:14:46

@Ylim:

"Szándékos szabotázson kívül tudtok még valami elfogadható magyarázatot arra, ami a Nemzeti Hírtévénél folyik?"

A projekt vezetői nem mertek nemet mondani arra a baromságra, hogy éppen a nemzeti ünnepen induljon a megújult köztévé.

Egy ekkora változtatást HÓNAPOKON át kellett volna részleteiben tesztelni a kulisszák mőgőtt, MIUTÁN a készítői azt mondták rá, hogy készen van.

Nyilván volt egy hordányi "ki ha én nem" junior, akinek nagyobb volt az arca, mint a farka. Nekik köszönhetjük, hogy a SZIGORÚ teszt időszak kimaradt.

Bejegyzés: Kell-e közpénzből fenntartott állami televízió?

2015.03.21. 17:05:37

Állami nem kell, de közmédia kellene.

Azt észrevettétek, hogy eltűntek a csajok az időjárásjelentésből? Vagy csak én fogok ki mindig olyat, amikor nincsenek?

Szándékos szabotázson kívül tudtok még valami elfogadható magyarázatot arra, ami a Nemzeti Hírtévénél folyik?
A négy csütörtök, az Ádár, a flottakapitány stb. mind olyan baki, amit nem lehet ráfogni egy hibásan működő műszaki rendszerre.
Lehet, hogy a gyakornokok politikai átvilágítása nem volt kellően alapos és provokátorok is dolgoznak a műsorkészítésben? :-)

Bejegyzés: Kell-e közpénzből fenntartott állami televízió?

beszélő majom · http://beszelomajom.blog.hu 2015.03.21. 16:04:29

"Szóval a kormány elveszítette egyik fő felületét, a Magyar Nemzetet és a Hír TV-t, közben éppen ezért görcsösen igyekezett az elvesztett funkciókat a csatornák átrendezésével pótolni. "

Ez inkább úgy történhetett, hogy Orbánék ELŐBB kezdték el átszervezni a közmédiát, majd amikor a Simics látta, hogy indul a vadiúj nézőszippantó konkurencia, akkor besokallt.

Bejegyzés: Kell-e közpénzből fenntartott állami televízió?

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2015.03.21. 15:47:24

Érdekesség:

A Hócipő szerint is baszódjon meg a népszava, nemcsak az mtva szerint...

Olvasd az url-t és ellenőrizd !

Iszonyat mi van itt:

hocipo.hu/content/view/15677_baszodjon_meg_a_nepszava

Bejegyzés: Kell-e közpénzből fenntartott állami televízió?