Ökoradikális szemlélettel

889.png

Szociális területen dolgozó, de nemzeti sorskérdésekben és ökopolitikai dilemmákban (is) véleményt formáló örök lázadó.

Lájkolj!

Címkék

Címkefelhő

Linkek

Utolsó kommentek

Gratulálok Juhász Oszkárnak!

2011.07.18. 12:16 Member

Persze nem mintha olyan baromira örülnék annak, hogy még egy település (szám szerint a negyedik) jutott Jobbik-kézre, hanem mert azt hiszem, illendő, különösen ilyen hosszú "választási kampányt" követően. Az eredmény sem maradt el, Juhász Oszkár és Eszes Tamás megszerezték együtt a szavazatok majdnem 50%-át!

Ez pedig egy intő jel. A lakosság beleunt abba, hogy az ilyen Pintér-félék elvannak a belvárosi villájukba és csak akkor hajlandóak megindulni a vizesvödörnek álcázott benzineskannával, amikor már javában lángol a ház. Az eddigi "megoldódik a baj magától" felfogás helyett az alternatívát választották, amely nemes egyszerűséggel a szélsőjobb ölelése. Oszkár az érpataki modellben hisz, amely egy erősen büntető jellegű, de valóban, etnikai diszkriminációt nem tartalmazó rendszer, mely kiszűri magából a bajos elemeket. Vagyis azoknak a cigányoknak valószínűleg mennie kell, akik nem működnek együtt. Nem lehet hangsúlyozni, hogy a helyzet más, mint Tiszavasvárin és Hencida, ahol az önkormányzat fele is Jobbikos, a polgármester is csak egy szavazattal járul hozzá a helyi ügyekhez (bár döntetlen esetén az ő szava dönt), fel kell kötnie a gatyát, ha meg akarja győzni a helyieket pártja álláspontjáról, ugyanis a bejutott képviselők még nem a felajzott hangulatban lettek beválasztva.

És most egy kis önreflexió következik: A Jobbik elhitette, hogy ők tudják a megoldást, ezzel a győzelemmel vagy további előnyre tesznek szert, vagy belebuknak. Viszont az LMP, amíg nem áll elő személyre szabható, konkrét tervekkel, nem tud másutt bizonyítottan működő modellre ujjat bökni, addig nem várhatunk csodát, a frakció által közvetített jogvédő álláspont csak tovább rombolta pártunk imidzsét. Reménykedem benne, hogy sikerül túllépnünk ezen a beszűkült állásponton és elindulni olyan irányba, mint a Heves-megyei kiemelt, gazdálkodást serkentő közmunka, melyben éppen Gyöngyöspata is részt vesz.

Végeztem.

3 komment

Címkék: választás jobbik gyöngyöspata lmp

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr413076608

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

xi00 2011.07.22. 12:36:18

sajnos a LOMP-nak be kéne náculnia, hogy újabb szavazatokat nyerjen vidéken... tehát az ország 80 százalékában

pesten még akár bővülhet is a libban biciklisfutár kékharisnya (cigánytsoselátott) populációból kikerülő bázis, az orbánsátán ámokfutása miatt, de máshol valszeg egyre lejjebb süllyed majd a párt... evvan

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2011.07.22. 12:53:06

@xi00: Ebben nagyon nem értek egyet, vannak gazdálkodók, akik már most az elempé mellett állnak (hiszen a helyi termelés és piac címszavak az ő előnyüket (is) szolgálják), ahogyan több szakmunkás ismerősömben is az egyetlen alternatívát képezik. Persze a bizonytalanok, sőt, politikaellenesek tábora a legerősebb.

Érdekes felvetés, hogy kiket érint meg elsősorban a városokban a párt, ha az értelmiségieket leszámítjuk. Vélhetően a fiatalokat, akik még nem "fidesz-esnek készültek", mint a 90s évek felmérései mutatták. De hogy ott mi lesz, azt annyira nem látom át, nekem mindenem a vidék. Evvan.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2011.07.22. 12:55:59

Nem benáculnunk kellene, hanem (látom, cigánycentrikus képed van a politikáról) egyeseknek odafent felfogni végre, hogy nem a romafil felfogást kellene terjeszteni, hanem azt, hogy tisztában vagyunk a vidéki bűnözéssel (btw. tegnap törtek be nagyapámhoz), de ezt nem etnikai, hanem szocio-kulturális problémának tartjuk, sajnos egyre több máról holnapra élő áldozza fel a még megmaradt méltóságát és él gyakran fényűzően pár napig a zsákmányból. De ez alapvetően a vidéket letojó, munkahelyeket a multik által felszámoltató kormányok szegénységi bizonyítványa.
süti beállítások módosítása