Ökoradikális szemlélettel

889.png

Szociális területen dolgozó, de nemzeti sorskérdésekben és ökopolitikai dilemmákban (is) véleményt formáló örök lázadó.

Lájkolj!

Címkék

Címkefelhő

Linkek

Utolsó kommentek

Ennyit az Európai Egyesült Államokról?

2011.12.04. 10:24 Member

A kifejezést még maga Winston Churchill alkotta meg, hatalmas reményekkel vágva bele a francia-német összeborulás és az ENSZ megalakulása láttán. Hát igen, az elején minden sima ügynek tűnik, aztán megjelennek a gondok, amit ma euróválságnak és a multikulturalizmus bukásának hívunk. A közös pénznek megvannak a maga előnyei (bizonyos fokú védelem a nemzetközi hatásokkal szemben, nincsenek deviza/valuta váltási költségek, alapjaiban könnyebb az import/export), viszont persze vannak hátrányai is bőven (könnyebb eladósodni, az erősebb államokat visszahúzza, a gyengébbek nehezebben exportálnak), a britek már nagyon készülnek annak megszűnésére (mondjuk nekik ez még a kisebb gond, elvégre nem tagjai az eurozónának. Lehetséges, hogy az oly' hőn áhított és mindig kitolt csatlakozást már nem is értjük meg? A válság oka a tagállamok válságában keresendő, és eléggé érthetetlen, hogy miért pont amerikai hitelminősítők adnak támpontot, akik az USÁ-t a helyzete ellenére nem minősítették le elég sokáig. Európai hitelminősítővel talán előbbre lennénk és a spekulánsok, befektetők sem csak tengerentúli próféciákat hallgatnának.

Ami ennél sokkal súlyosabb, és amit jelez az egyszeri kormányzást követően kibukó (lásd Osztrák Szabadságpárt), vagy beolvadó (Északi Liga és Allianze Nazionalle >> Forza Italia), de ellenzékben hosszú ideig stabilan helytálló (Lásd Le Pen Nemzeti Frontja) szélsőjobboldali pártok megerősödése. Itt Kelet-Európában nagy divat önvédelmi gárdákat szervezni és kultúrhaláltól rettegni, de Nyugaton, ahol ritkán halljuk, de már a 70s évek óta jelen vannak, inkább a bevándorlásellenesség az elsődleges szempont, a klasszikus populista "elveszik a munkát" szólamok. Általában sem a szocik, sem a konzervatívok nem működnek együtt velük, de a lakosságban az elhúzódó válság hatására el fogják ültetni a xenofóbia bogarát a fülekbe (nálunk nem kell attól rettegni, hogy a romák majd kiszorítanak bennünket, mivel nem is igazán engedjük őket a munkák közelébe), ami különösen a munkások érintik, akiket lehet képzetlen, olcsóbb munkaerővel "helyettesíteni". Ettől függetlenül a magasabb presztízsűek között is megjelenik a "félsz". Szóval engem nem lepne meg a munkaerőpiac megnyitása után egy erőteljes elzárkózás, hiszen mindenhol emelkedik az EU-ban a munkanélküliség, amit nem tud pótolni az emberek mindennapos elbutulására (pl. házimunkában, házi buherában egyre csökkenő jártasság) épülő szolgáltatóipar sem.

6 komment

Címkék: eu konföderáció

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr753435768

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

White SeeD 2011.12.04. 21:20:42

Őszintén szólva én azon csodálkozom, hogy sikerült összehozni egyáltalán az EU-t. Mondjuk mikor összejöttek volt nagy közös ellenség, volt értelme. De ez ami most van szerintem nem fog működni.
A tagok között túl nagyok az eltérések minden szempontból. Túl sok különböző nép akik a történelem során csak egymást öldösték. A vezető nagyhatalmak még mindíg elhiszik magukról hogy valódi nagyhatalmak. A kicsik meg próbálják "behozni" őket amire semmi esélyük.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2011.12.05. 13:09:57

@White SeeD: Én meg amondó vagyok, hogy itt elsősorban a felső tízezrek veretik egymást, bevonva a buliba a népet. Ugyanis a népek általában előítéletesek egymással szemben, hiszen az "idegentől" mindenki fél. A németeket szóban mindig utálták a franciák, mégis ott van Elszász-Lotharingia.

Most is van közös ellenség, az USA és Kína, illetve a harmadik világ bevándorlói. És valóban ez tartja életben az EU-t, a védekezés a külvilág szegény millióitól.

White SeeD 2011.12.05. 20:55:27

Gazdasági alapon nem fogják tudni egyben tartani az uniót, túl nagyok az eltérések az országok között. Katonainak meg ott a NATO ha kellene.
USA nemigen lesz itt ellenség, ahhoz túl jól mosták a kultúrájukkal a nép agyát.
Kína sem, most mindenki azért szorít, hogy nehogy ők is beomoljanak. Mi meg pláne szeretjük őket, elvégre vesznek kötvényt tőlünk meg felvásárolják majd a kóborkutyákat kilóra.
A harmadik világ bevándorlói előtt meg ott vannak az új tagországok, pl mi is. Ezek az szegény országok már a spejzban vannak és zabálnak, amit csak tudnak (kivéve kis hazánkat, mert még ezt is elkúrják bizonyos körök) kb ezért is van már tele a töke jópár nagyobb országnak pl Németek.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2011.12.05. 22:20:12

@White SeeD: Éppen most olvasom, hogy már egy alternatív uniót tervezgetnek egyes fejesek.

Kínát is az ingatlanlufi tartja életben, ezt nem lehet a végtelenségig tartani, ráadásul iszonyat energiaigényesek, lassan elszarják a Föld összes energiaforrását, ha így növekszenek.

Valamiért nem jönnek be a wifin a külföldi oldalak, pedig volt egy nagy idevágó ninegag kép, ahol a süllyedő EU feliratú csónakon a bajor népviseletes csóka lábába kapaszkodnak a már víz alatt lévő többiek.

Sokkal nagyobb horderejű az illegális bevándorlás, mint a belső migráció. Éppen ettől félnek.

Mangekyo22 2011.12.05. 22:40:51

AZ EU alapból egy vicc volt, mely megpróbálta majmolni az USA-t, csak a nagyon okosok elfelejtettej pár dolgot:
1.Amerikában mindig is volt 1 közös nyelv, az angol. Itt az EU-ben, és az EU Parlamentben mindegyik állam képviselője a saját nyelvén beszél, melyet a fordítók fordítanak le másoknak.
2.Amerikában mindig is egy pénz nem volt, és az mindenhol volt már a kezdetek elején. Itt az EU-ban meg minden új államnak át kell térnie...
3.Amerika egy ország, néhány "tagállamnak" nevezett valamivel, melynek van egy fővárosa is, Washington. Itt az EU több országot akar összecsatolni, sikertelenül.
Szóval szerintem kb 1-2 év, és megszűnik (németek sem akarnak már tovább tagja lenni az EU-nak, más ország is kapitulálni akar).

Spanyolországban 21-22% a munkanélküliség. Itthon ha Orbán megszüntetné a bankadót, akkor szó szerint 1 millió ember veszíti el a házát, és ezt nem én találtam ki, hanem sok hozzáértő embertől hallottam (az ATV riadalomkeltésből egy Siófoki családot próbált beállítani "jelenlegi helyzetnek, de arról persze nem szóltak, hogy mi lenne, ha az IMF eltöröltetné a bankadót). Úgy hogy én ezért remélem, hogy a Törökökhöz hasonlóan vagy átcseszik az IMF-t (biztonsági betét, melyhez persze a büdös életbe nem fognak nyúlni), vagy pedig egyszerűen addig húzzák az időt, míg nem lesz erősebb a magyar forint, s akkor "csááá"'!

Mondjuk vicces, hogy mégis mi alapján minősítették le a magyarokat azok a bizonyos "spekulánsok". Semmilyen mezőgazdasági, föld minőség vizsgálat vagy hasonló nem indokolja a leminősítést.

A kínaiakról pedig azt mondom, amit eddig is: én nem a nem létező zsidó veszélytől fosok, akik max annyit tudnak tenni, hogy le antiszemitáznak, ha jogosan rossz szót emelek a "tudjuk mi ellen", hanem a kínaiaktól, akik már vírus módján elszaporodtak, és lassan már 4 milliárdan lesznek, melyből egy 1 milliárd fős hadsereg többet ér, mint 20-30 millió héberecske... ;)

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2011.12.06. 00:18:01

@Mangekyo22: Tévedés. Az USA rengeteg kolónia által alapult, eredetileg az is kérdéses volt, hogy német vagy angol lesz e a közös nyelv, de végül pár szavazattal nyert az angol. Meg voltak ott spanyol és francia ajkúak is dögivel, nem beszélve aztán a rabszolgákról. A dollárra is várni kellett 1792-ig, de utána is ment pl. a mexikói pesó mellette a déli régióban.

Amerika konföderáció, lényegében államokkal, amelyeknek a törvényeinek igazodnia kell a konföderáció törvényeihez, viszont a legfelsőbb vezetés elsősorban kifelé képviseli az országot. Tehát nagyon is hasonlatos az EU-hoz, viszont több, mint 200 éves, szemben az EU 70 évével, amire rárakódik, hogy az EU folyamatosan bővült, így az olvasztótégelysége is eléggé kétséges. Mert az USA alapvetően utóbbiról álmodott, ám az 1930s évekre bebizonyosodott, hogy egységes amerikai identitás elnyomással nem alakulhat ki, és a kínai, spanyol bevándorlással az angol nyelv vezető szerepe is megdőlni látszik.

Egyetlen dologban igazad van, vallásilag nagyjából egységes volt az USA az ír katolikusok bevándorlásáig, akiket a protestánsok előszeretettel irtottak.

Kína maga alatt vágja a fát a leánygyermekek elvetetésével, ugyanis lassan 1:10 a fiú:lány arány a gyerekeknél. Mennyi forever alone guy!
süti beállítások módosítása