Ökoradikális szemlélettel

889.png

Szociális területen dolgozó, de nemzeti sorskérdésekben és ökopolitikai dilemmákban (is) véleményt formáló örök lázadó.

Lájkolj!

Címkék

Címkefelhő

Linkek

Utolsó kommentek

Az LMP vízben nem oldódik, önthetsz ránk két vödörrel is

2012.10.08. 14:08 Member

Tóth Luca, hát, akárki is légy, kitettél magadért. Már majdnem elhittem, hogy egy komolyabb vitapartner élt kevéssé korrekt eszközzel, mivel a szóhasználat ("megtesszük a létező legostobább szívességet a viktoriánus rendnek, a maszopnak meg a náciknak") pár kollégámtól ismerős, de ők ennyire nem ostobák. Kedves Luca, szó sincsen hatalmas népi/konzervatív rohamról, mivel az LMP-re nem jellemző, hogy valami agyafúrt kisebbség igyekezne átvenni a párton belül a hatalmat, már csak azért sem, mert erre az Alapszabály megfelelő gátakat tartalmaz.

Nyilvánvaló, hogy írásoddal el akarod távolítani az LMP-től baloldali szavazóit, eléggé aljas módszerrel, "Így került a megyei vezetésbe több olyan figura (Baranya, Veszprém), akinek inkább volna helye a Jobbikban mint itt." Nos, nem definiáltad, miként lehet valaki "jobbikba való", így ezt nevezném buta személyeskedésnek, nem érvnek. Igen, Veszprémben holnap lesz egy provokatív plakáttal megáldott beszélgetés, de attól még, hogy az LMP aggódik a kisebbségpolitikában nem éppen konstruktív szomszédos magyarságpolitika miatt, még nem leszünk jobbikbérencek. De a kedvencem mégis ez a bekezdés:

Van ebben a boldogtalan pártban egy magát népinek / néppártinak / konzervatívnak / vidéki szárnynak nevező társaság, aki úgy hiszi, szent kötelessége kicsinálni azokat, akiket ő városi libsinek tart. Őrület.
Aki nem ismeri belülről az LMP-t, bizonyára el sem hiszi, hogy a 30-as éves népi-urbánus vitáját újra háborúzza egy zöld párt tagsága a 21. században, akkor, amikor történelmi felelőssége és lehetősége van közel és távolt egyetlen viszonylag normális életképes politikai erőként.

Nem igazán értem, miféle "vidéki szárnyról" beszél Luca, amikor ezen sorokat leírja. Egy kisebbség uralmáról, ami a többség szárnycsapásait letöri? Látjuk az LMP nyilatkozataiban, megnyilvánulásaiban, hogy valami sötét középkori ókonzervatív katyvaz ömlene a szánkból?

Vitáink vannak, mert demokraták vagyunk és nem isszuk valami messianisztikus vezető szavait. Szekfű Gyula nem egyszer példázta, hogy demokrácia csak a vitákban van. A vitákon keresztül tökéletesedik a párt értékrendje, és nem hagyjuk, hogy holmi beépített ügynök köpködjön körbe bennünket.

2 komment · 1 trackback

Címkék: LMP

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr464826600

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Az LMP vízben nem oldódik, önthetsz ránk két vödörrel is 2012.10.09. 21:42:01

Az LMP-re nem jellemző, hogy valami agyafúrt kisebbség igyekezne átvenni a párton belül a hatalmat.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mangekyo22 2012.10.09. 18:25:17

Member, hallottad, hogy a Spanyolok, Görögök, Portugálok és a Románok közösen akarnak tüntetést rendezni a megszorítások ellen novemberben?

Illetve mi a véleményed arról, hogy izrael háborúval fenyegeti a palesztinokat, miközben az ENSZ visszautasítja azok kérését, hogy felvegyék őket?

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.10.09. 18:37:58

@Mangekyo22: Mármint a spanyolok, görögök, portugálok, románok egy megszorított, radikalizálódó rétege, nem? :) Szép gesztus, de még mindig nem hallottuk, mi legyen helyette. A pénzvilágban nincsen érzelem, az IMF üzletet köt, azt a pénzt valahonnan elő kell keríteni.

Izrael és Palesztina örök rágócsont, olyan érzésem van, mintha ott nem volna érvényes az egyetemes emberi jog és kisebbségvédelem. Jogos a kérdés, Izraelnek mindent szabad?
süti beállítások módosítása