Ökoradikális szemlélettel

889.png

Szociális területen dolgozó, de nemzeti sorskérdésekben és ökopolitikai dilemmákban (is) véleményt formáló örök lázadó.

Lájkolj!

Címkék

Címkefelhő

Linkek

Utolsó kommentek

Csíkszeredában ülésezik az LMP

2013.08.12. 18:55 Member

„Székelyföldi látogatásunkon valamennyi formációval tárgyalni kívánunk, és ezzel arra az LMP szerint helytelen gyakorlatra szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy Budapestről akarják megmondani, kik a legitim képviselői a kinti magyaroknak” – jelentette ki a politikus. Mile Lajos felidézte az LMP álláspontját, hogy a párt teljes mértékben támogatja a határon túli magyarok jogos autonómiatörekvéseit, és nemzetközi kapcsolatait is mozgósítja annak érdekében, hogy ez a – mindenféle emberjogi normával megegyező szándék – megvalósuljon.

Szólt arról is, hogy az LMP szerint a nemzetpolitika csak akkor lehet sikeres, ha megfelelően kiegyensúlyozott és hatékony szomszédságpolitikával párosul, mert a kettő szembeállítása romboló hatású. Meszerics Tamás, az LMP országos választmányának tagja arról beszélt: a nemzetpolitika egyik fontos eleme – amit a mindenkori zöld mozgalmak képviselnek –, hogy a Kárpát-medence egy ökológia egység, és emiatt a határon belüli és túli magyar szerveteknek sok közös tennivalójuk van.

Példaként említette a verespataki bánya megnyitásának előkészületeit, mondván, erről az LMP minden érdekelttel tárgyalást kezdeményez.

9 komment

Címkék: LMP Erdély Székelyföld

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr455458031

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mangekyo22 2013.08.12. 22:42:28

elmentazoszod.hu/

Azt hittem, hogy csak vicc, de hogy moziba is kerüljön... :I

SingleSide 2013.08.13. 14:10:33

Én meg ezt a bejegyzést olvasva hittem azt, hogy csak vicc, és rájöttem, hogy tényleg az!

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2013.08.13. 14:16:28

szerveteknek?
Melyikre gondolsz? A külső elválasztásúakra?

Lesz még Magyar Köztársaság 2013.08.13. 14:45:48

Kellenének a határontúli szavazatok, mi? Rá is vagytok szorulva...

lyia (törölt) 2013.08.13. 15:21:10

Na, ez így nem fog menni.

Mesterházy Attila a román államfő kemény mondatai után kifejti, hogy ez bizony Orbán kudarca, aztán meg „magyar és európai politikusként” határozottan visszautasítja Basescu elnök „magyarságot nyíltan fenyegető, agresszív, kioktató és lekezelő mondatait".

Hát kedves Attila, pardon, Elnök Úr, tudjuk mi, hogy általában a románokat illik utálni, de akkor mi a különbség Ön és Orbán között?

Basescu úr szerintem nem a magyarságot fenyegette nyíltan, hanem kifejtette azon nézetét, hogy helytelen, ha a magyar politikusok úgy járkálnak Romániában, mintha otthon lennének, és semmivel sem volt kioktatóbb és lekezelőbb, mint Ön, amikor így nyilatkozott.

A Jobbik elnökének annyiban igaza van, hogy ha szükséges, a konfliktusokat fel kell vállalni, de vegyük észre, hogy az igazi konfliktus nem az erdélyi románok és magyarok, hanem a román és magyar politikai elit, és az erdélyi magyar szervezetek között áll fenn, nem kevésbé a magyarországi és (direkt nem írok külhont) külföldi magyarok között, akik egyáltalán nem gondolkodnak egyformán a Trianon-problematikáról, a kettős állampolgárságról, és a magyar államhatáron kívül élő magyar nemzetiségűek (magyar származásúak? magyar anyanyelvűek?) szavazati jogáról.

Az a Magyarország, amelyiknek politikai pártjai kölcsönösen maffiázzák egymást (talán mert azok is?), amelyiknek az elitje és a lakossága még mindig dédelgeti a közép-európai hatalmi ambíciókat, és ennek rendszeresen hangot is ad, kimondva-kimondatlanul alárendeltjének tartva a kárpát-medencei népeket, nem várhat tiszteletet a szomszédaitól.

Nem is kap.

artz100 2013.08.13. 15:25:52

Tehát mégsem más a politika.

:-(
süti beállítások módosítása