Ökoradikális szemlélettel

889.png

Szociális területen dolgozó, de nemzeti sorskérdésekben és ökopolitikai dilemmákban (is) véleményt formáló örök lázadó.

Lájkolj!

Címkék

Címkefelhő

Linkek

Utolsó kommentek

Megvan a megoldás!

2010.12.30. 19:12 Member

Tudatlanok voltunk, egészen ezidáig úgy tűnt, hogy Kormányunk a sötétben tapogatózik és csak a hatalmát építgeti. De be kell látnunk, hatalmasat tévedtünk. Egyre nyilvánvalóbbá válik, hogy végre érdemes lépések történnek az egyre rohamosabban erősödő svájci frank, a lassan négyszámjegyűvé váló benzinár, az elöregedő és leszakadó vidék, illetve az elharapódzó bűnbakkeresések és egymásra mutogatások tengerében. Igen, egyetlen lépéssel meghúzhatjuk a határvonalat Balkán és Európa között! Ez pedig nem más, mint az

ÚJ CÍMER és ZÁSZLÓ

Sajnálom, amiért eddig nem voltam tudatában és csak most eszméltem fel a Szabadföldet olvasva, pedig hát alap, a forradalomhoz új alkotmány, az új alkotmányhoz új szimbólumok dukálnak. A minden közintézményben fellelhető nemzeti jelképek cseréje komoly milliók megmozgatására lesz alkalmas, és egyszersmind friss lélekkel tölti fel a posztkommunizmusba belefásult tömegeket, és az értékrenddel eddig nem bíró iskolásokat. Igen, erre volt szükségünk.

Ennek hírértéke messze felülmúlja azt az aprócska bökkenőt, hogy a mai napon került a Magyar Közlöny szerkesztőségébe a médiatörvény, így alig maradt ideje az ellenzékieknek (akiknek hatalma és lehetősége amúgyis 0) annak végleges formáját megismerni.

Hogy valami pozitívat is szóljak:
A Zöld Baloldalnak sikerült egy kisebb összegnyi adományt gyűjtenie a BAZ megyei nélkülöző cigánycsaládoknak (melyet tűzifa formájában kapnak meg), közülük 2-3 családnak már lesz mivel fűtenie a tél végéig. Ehhez az őszinte és figyelemfelkeltő tetthez fogadják elismerésemet, akármekkora senki is legyek. :)

4 komment

Címkék: zászló címer médiatörvény zöld baloldal

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr182548916

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SDB (törölt) 2011.01.02. 14:50:23

Én annak idején azt sem értettem, hogy a Kossuth címerre miért kellett koronát tenni. Szerintem a mostani címerünk is "túl van ragozva". Na ezzel biztosan nem szereztem sok barátot...

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2011.01.02. 15:03:07

Ez a Szentkorona-tan mánia a XX. század elejére tehető, ebben látták a nemzet egybekelését (jaja, Orbánék kb. egy 100 éves lököttséghez nyúltak vissza), gondolom ezen okból került a pajzs tetejére a "legfőbb önkényuralmi jelkép" (copyright: Transformer2). Szintén ő fogalmazott meg egy nagyon korrekt gondolatot, hogy a szovjetek címerei mindig a jelenre és a jövőre tekintettek (ez nem jelenti azt, hogy szép volt az a jelen vagy jövő :P), míg a hagyományos nemzetállami címerekben mindig a múlt és az uralkodói házak jelennek meg. Milyen kultúrnemzet az, ami csak az uralkodókra épít?

transformer2 2011.01.02. 19:55:50

Rendben, sokan büszkék kis országunk múltjára.
Oké, de alapvetően azért el kéne gondolkozni azon, hogy mi most egy köztársaságban élünk-e, vagy pedig egy alkotmányos monarchiában ( abszolút monarchiára nem is szeretnék gondolni).
Ha Magyarország egy modern köztársaság, akkor igazán nem látom létjogosultságát, a "koronásdinak".

Nagy-Britannia esetében hagyománytisztelet szempontjából talán elfogadható az alkotmányos monarchia fenttartása. A brit királynő egyébként is igen népszerű, alattvalói körében.
A királyság jelképekben is megjelenik.
Az Egyesült Királyság himnusza így kezdődik: "Isten óvd a király(nő)t..."

Magyarország esetében miután döntött a köztársaság intézménye mellett, tökéletes hülyeségnek tartom a királyságot idéző jelképek erőltetését.

Gondolni sem szeretnék arra, hogy esetleg a távlati cél a királyság intézményének felélesztése.
Miért szolgálná egy ilyen lépés az állampolgárok érdekeit ??

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2011.01.02. 20:07:56

@transformer2: Pontosan, igazából nincs is mit hozzátenni. Hagyománya van, mint mondjuk a japán császárnak (bár őszintén szólva elég költséges pár ingyenélőt a származása alapján a cirkuszért fenntartani :)), nálunk eddig szerencsére csak Daka József szintű pofák kerültek elő ezzel a céllal, de ez a király nélküli királyság már gondolatában is abszurd. Ennél még a kerecsensólyom ("magyarul" turul) is jobban illene a címerbe, elvégre az Európában valóban csak nálunk költ. Vagy a szürkemarha, mind Åland-szigeteknek a rénszarvas.
süti beállítások módosítása