Ökoradikális szemlélettel

889.png

Szociális területen dolgozó, de nemzeti sorskérdésekben és ökopolitikai dilemmákban (is) véleményt formáló örök lázadó.

Lájkolj!

Címkék

Címkefelhő

Linkek

Utolsó kommentek

A családsegítők után a sulik is??

2011.03.01. 13:28 Member

Hát igen, korábban már cikkeztem róla, hogy a családsegítést vidéken az egyházi fenntartás veszélye fenyegeti, "örömmel" jelentem be, hogy a települési önkormányzatok feladatköreinek átszervezésével az oktatás vagy az állam (= kormány), vagy az egyházak kezébe kerül, akikhez a támogatást folyósítanák.
 

Mindkét verzió egy kellemetlen függési helyzettel járna, előbbi esetében nyilvánvaló, hogy a politikailag semlegességre kötelezett oktatási intézményekbe a kormány a saját fajtáját ültetné mindenhová, így már az emberélet legsérülékenyebb pontján elültethetik a viktoriánizmus csíráját gyermekeinkben. A második verzió teljesen ellentmondana a jelenleg hatályos közoktatási törvénnyel, mely szerint minden településen kötelesek biztosítani legalább egy világnézetileg semleges általános iskolát (ez Észak-Magyarország több településén ma sem teljesül, kizárólag az egyházaknak van kerete iskolát fenntartani), ám ha ezt az őrültséget megszavaznák, vélhetően a helyi vallási vezető mondaná meg, hogy ki alkalmas a tanári pályára és ki nem, aminek beláthatatlan következménye lennének (és lesznek a szociális gondoskodás esetében), mivel ahol a pénz, ott a hatalom. Nem szeretném megérni azt a sötét kort, ahol a gyermekem akarata ellenére minden reggel áhítatban kell, hogy részesüljön és körmöst kapna egy poroszos szigorú oktatási intézményben.
Jómagam a keresztelést is kitolnám 18 éves korra, amikor az ember már képes önállóan eldönteni, hogy mit is szeretne, általános iskolában még túl könnyű megfosztani a fiatalokat az önálló gondolkodás és döntés képességétől. Nem szoktam szigorú vallási mozgalmakat pozitív példaként felhozni, de most tanulhatnának a mindenek felett álló katolikusok a baptistáktól. Végeztem.

EDIT: Ezt nem is tudtam, szóval már nem 17, hanem 15 év lesz a tankötelezettség! Mogács polgármester-jelölt úr megmondta, be kell záratni az iskolákat, majd ők gondolkoznak helyettünk. Külön vicces, hogy 16 éves kor felett állhat az ember munkába, ám 15-nél már be is fejezheted a sulit. Akkor egy év üresjárat? Nameg ha már a büntethetőség is lement 14 évre, a szavazati jogot is megkapják? Elvégre nagykorúak lesznek jogilag!

 

2 komment

Címkék: oktatás fidesz

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr472701161

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mangekyo22 2011.03.02. 17:23:17

Azt megértem, hogy már a 14 éveseket is büntetni lehessen (mert vicc, hogy egy 14 éves leszúr az utcán, azt megússza egy "ejnye-bejnyével"), de hogy 15 éves korig legyen csak a tankötelezettség?!? Ez egy újabb vicc szerintem. Kik fognak élni vele? És mit csináljanak érettségi nélkül (már az sem ér sokat, de legalább valamennyit még ér)? Mert pl egy OKJ tanfolyamra elmenni helyette biztos nem fognak....

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2011.03.02. 18:40:11

@Mangekyo22: Ha egy 14 éves leszúr, mehet a javítóba, kiemelik a családból és megvágják a szüleit jelenleg, büntetlenségről szó sincs. :)
Gyanús, hogy azokat a delikvenseket akarják kirakni általa az isiből, akik jelenleg nem végzik be a nyolcat 18 éves korukig és az állam pénzébe kerülnek. Gondolom ők sem gondolják komolyan, hogy ezek az arcok majd a felnőttképzés keretében leteszik a nyolcat.
süti beállítások módosítása