Ökoradikális szemlélettel

889.png

Szociális területen dolgozó, de nemzeti sorskérdésekben és ökopolitikai dilemmákban (is) véleményt formáló örök lázadó.

Lájkolj!

Címkék

Címkefelhő

Linkek

Utolsó kommentek

Nem klónozhatjuk Viktort?!

2011.03.10. 20:33 Member

Na, Szájer és két cimborája a napokban az orrunk alá dugta alkotmánytervezetét, amit azelőtt régen megírtak, hogy egyáltalán a semmitmondó konzultációs kérdőíveiket visszaküldhettük volna.

Innen letölthető a nyomtatott, majd scannelt változat (LOL).

 

Az Alaptörvénnyé átkeresztelt pártalkotmány preambuluma az "Isten, áld meg a magyart" felkiáltással kezdődik, majd egy Nemzeti Hitvallással folytatódik. A napokban vitáztam egy jót barátommal, akinek véleménye szerint az én nemzetkedésem már a burzsoázia érdekeit szolgálja, de ez, ez a populista álforradalmi borzalom, amit az alapjogok elég hánytak, még az én toleráns lelkemet is vérig sebzik. Fideszék nem jutottak el agyailag addig, hogy az 1949. évi XX. törvény 1989-ben teljes átalakításon esett át és már nem a kommunista (Volt ilyen Magyarországon? Államszocializmus esetleg.) kiadás. De a legtörpösebb minden bizonnyal a "...mai szabadságunk a világkommunizmust halálra sebző 1956-os forradalmunkból és szabadságharcunkból sarjadt ki." gondolat, úgy érzem, Szájerék hősi eposzt akartak írni, és nem alkotmányt.

"Hazánk neve Magyarország." Így kezdődik minden. Nincs többé Magyar Köztársaság, Románia útjára léptünk, csak így egyszerűen: Magyarország. Egy gond van vele, hány intézmény oldalán áll szerepel a Magyar Köztársaság felirat, hány okmányunkban áll: Magyar Köztársaság. Bár a címerek és zászlók terén nagyon engedékenynek mutatkoznak, az I. cikk (4) kimondja, hogy történelmünk során korábban használt zászlók és címerek is elfogadhatóak. Ha ez így igaz, én szerzek egy szocialista magyar címert a szobámba, elvégre nem ütközik az alkotmányba. :) Ezt a mindent lecserélős, átnevezős mániát amúgy nem értem, Moszkva-térből Széll Kálmán tér, lesz Elvis Presley tér (egyszer felhívta a figyelmet '56-ra és eztán sokan adományoztak nekünk), Szent László-híd, eltűnnének kommunista neveket viselő utcák, a főbíróságot kúriának, a megyéket ismét vármegyéknek hívjuk, kistérségek helyett járások lesznek. A Fidesz politikusai tán rákok, akiknek az észjárása is hátrafelé forog?? Ez nem nemzetépítés, ez leépítés.

A C. cikk (2) kimondja, hogy senkinek tevékenysége nem irányulhat a hatalom kizárólagos birtoklására, na egy pillanat, ez önkritika akar lenni?

A H. cikk számomra sértő. Eddig nem szerepelt az alkotmányban hivatalos nyelv, most már konkretizálják a magyart (tehát ki tudja, hogy egy etnikai/nemzeti kisebbség, esetleg egy migráns csoport használhatja-e ezentúl nyelvét közhivatalokban ott, ahol eddig minden joga megvolt rá), és a hazai kisebbségek nyelvét már nem védi, csupán tiszteli. Ez egy aljas visszalépés.

A K. cikk többek számára lehet zavaró, az egyik, hogy a házasságot, mint férfi és nő közötti intézményt ismeri el, de ami vadabb, hogy a családot, mint a nemzet fennmaradásának alapját védi, tehát a gyermektelen párokat nem.

Az O. pontban a nemzeti értékek (termőföld, ivóvíz, környezet) védelmére buzdítanak, ez újdonság, ellenben a fene sem érti, hogy került ide a siketek jelnyelve, mint védendő kulturális elem? Csak mert a jelnyelv országon belül is régiónként változik, szorul védelemre, vagy van rá más magyarázat?

A Szabadság és Felelősség epizód II. cikke tartalmazza a magzati élet védelmére vonatkozó KDNPs (és Jobbikos) javaslatot, mely felvetheti az abortusz rendkívüli megszigorításának lehetőségét (tehát csak élettel össze nem egyeztethető károsodás, anyai élet veszélyeztetettsége vagy nemi erőszak esetén). Furcsaság, hogy a magzatélet tekintetében így nem egyenlő a "16 évesen kisiklás" és a "nemi erőszak eredménye", mely mindkét esetben rombadönthet egy (anyai) életet.

A III. cikk a génjavítás, a klónozás és a szervkereskedelem tiltását tartalmazza (újabb konzervatív álláspont, lásd őssejtkutatások), tehát, ahogyan a címben is írtam, ha Viki meghal, nem lesz, ki vezesse az országot. :/

A V. cikkben már nem adatvédelmi biztos, hanem FÜGGETLEN hatóság látja el a személyi adatok védelmét.

Az egyházakkal és a sajtószabadságra, elektronikus médiára vonatkozó szabályokat külön "sarkalatos" (= 2/3) törvény tartalmazza, szóval FUCK YEAH.

És folytathatnám a sort a végtelenségig, de nem teszem. Ez sajnos nem egy értékfüggetlen alkotmány-tervezet, és borzasztóan feltűnő, hogy egy három fős kis csoport ollózta össze ahelyett, hogy a parlamenti pártok és a nép együtt alkották volna meg (Lehet dobálózni, hogy az MSZP és az LMP miért nem vesznek részt az alkotmányozásban, pedig a válasz egyszerű: Olyan feltételeket támasztottak, melyek egy demokratikus jogállamban nem állják meg a helyüket. Meg amúgyis, szükségünk van rá, ebben a súlyos elszegényedésben? Szerintem nincs. Végeztem.

 

 

 

 

 

 

 

Tudd meg most!!

Szólj hozzá!

Címkék: fidesz alkotmány

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr802729084

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása