Ökoradikális szemlélettel

889.png

Szociális területen dolgozó, de nemzeti sorskérdésekben és ökopolitikai dilemmákban (is) véleményt formáló örök lázadó.

Lájkolj!

Címkék

Címkefelhő

Linkek

Utolsó kommentek

Alkotmányozunk, de minek?

2011.03.29. 13:15 Member

Érdekes dolog ez az alkotmányozósdi, főleg, hogy akkor nyúlnak hozzá, amikor az államadósság országunk GDP-jének 85%-ára rúg, Persze az alkotmánybíróság is csak akkor szólhatna bele a pénzügyi dolgokba (pl. költségvetés?), ha az államadósság 50% alá megy, vagyis pont akkor, amikor túl sok értelme annak nincsen. Vagyis az ámokfutást 50% felett (amit valljuk be, nem ma fogunk ledolgozni) nem állíthatja meg senki, ráadásul március 31.-e közeleg, ameddig maga az idei költségvetés benyújtható. Eddig ugyanis nem tették meg.

Na már most, hogyan értékelhetjük azt, hogy nem csak a médiatörvény, hanem az új alkotmány tekintetében is más verziót kap Brüsszel, mint amit valójában be kívánnak vezetni? Hogyan hagyhatják ki belőle a preambulum (hitvallás) keresztyén maszlagját, miért nem említik benne a tényleges életfogytiglant (amit az európai irányelvek nem nagyon díjaznak) és a határon túliak választójogát (amit főleg nem)? Hogyan hazudhatnak arról, hogy gazdag viták során születik meg a magyar alkotmány, hogyan merik bőséges megkérdezésnek nevezni a "Nemzeti Konzultáció" nevű részletes felmérésnek becézett termékbemutatót? Hová süllyedünk még a szimbolikus hazugságok mocsarában, és hová süllyednek a devizahitelesek, a nincstelenek, a fiatal pályakezdők és a GYES-re mentek? Végeztem.

Szólj hozzá!

Címkék: alkotmány

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr472781649

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása