Ökoradikális szemlélettel

889.png

Szociális területen dolgozó, de nemzeti sorskérdésekben és ökopolitikai dilemmákban (is) véleményt formáló örök lázadó.

Lájkolj!

Címkék

Címkefelhő

Linkek

Utolsó kommentek

Határon túliaknak választójog? Végiggondoltál ezt?!

2011.04.03. 22:44 Member

 És nem nemzetietlenkedni akarok most, szép dolog bevonni kint rekedt testvéreinket a haza ügyeibe (még ha a szavazataikon túl szerintem a Fidesz nem is akar velük mást kezdeni), ellenben ha elolvassuk a Demokrácia és Dilemma Intézet érveit, elég gyorsan megvilágosodhatunk, hogy bizony ez a felvetés elhamarkodott volt, és pazarló, működésképtelen lesz.

Szlovéniában a helyi autochton kisebbségek 1-1 képviselőt küldhetnek a parlamentbe, míg Finnországban az autonóm svéd sziget, Åland delegálhat tagokat. Mi a közös bennük? A vétójog. Ha a határon túli magyar szervek országonként egy tagot delegálhatnának a parlamentbe ezzel a joggal, meggátolhatnák, hogy aránytalanul csökkentsük szerveik támogatását, vagy hogy az állampolgárságot valamely bolondabb kormány visszavonja, egyszóval felléphetnének, ha "Budapestről osztanánk az észt". Jelenleg ugyanis ez utóbbi folyik, hazaszeretnek álcázott választógyűjtés, ahol ha nem tetszik az adott szerv, létrehozok egy fideszpártit azzal szemben (lásd RMDSZ esete).
Véleményem szerint továbbra sem azoknak kellene meghatároznia országunk sorsát, akik nem itt élnek életvitelszerűen (aki itt él bevándoroltként, továbbra sem szavazhat az OGY-n), ellenben a rájuk vonatkozó kérdésekben kellene, hogy szavuk legyen. Végeztem.

Szólj hozzá!

Címkék: választás határon túli magyarok

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr282797474

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása