Ökoradikális szemlélettel

889.png

Szociális területen dolgozó, de nemzeti sorskérdésekben és ökopolitikai dilemmákban (is) véleményt formáló örök lázadó.

Lájkolj!

Címkék

Címkefelhő

Linkek

Utolsó kommentek

A munka(nélküliek) ünnepe

2011.05.01. 18:42 Member

 

 

 

 

 

 

 

 

Kissé elmosta az eső a mai napot, és azt hiszem, nincs is igazából mit ünnepelnünk. Közelítünk a tavalyi munkanélküliség csúcshoz (11,8%), a beígért 1 millió munkahely helyett -120e a felállás, ami a múlt hónapban ugrott egy tízest. A korábban megalkotott OKJ-k javát már dobhatjuk is ki, mivel mostantól segédmunkásként alkalmazzák majd az embert, hogy az alacsonyabb végzettségűek is el tudjanak a helyezkedni. A túlórákat sem kell megfizetni, lehet 5,5 napos munkahetet bevezetni, a próbaidő már 6 hónap.

Nem értem a kormányt. Arról beszélnek, hogy mennyire érdekük a demográfiai bomba megfékezése, hogy a fiatalokat itthon akarják tartani, mégis arra kényszerítenek minket, hogy a következő május 1.-jét már Ausztriában vagy Németországban töltsük? Ha elmennek a frissen végzett orvosok, a túlképzett OKJ hadasok, a szociális munkások, meg úgy általában minden munkás, aki alkalmasnak tartja magát az életre, akkor ki marad? A vállalkozók, a nincstelenek és az idősek? Milyen lecsupaszított, csonka világot akarnak a Kárpát-medence közepére? A kormányzási ciklus egynegyede már elment, mégis csak romlott a helyzet, hiába volt meg a kormány tejlhatalma, tojtak az ellenzéki és a szakértői véleményekre egyaránt. Úgy érzem, Marx jóslatai egyre jobban kezdik lefedni a jelenlegi helyzetet és bizony ki kell sajátítanunk azokat a bizonyos termelőeszközöket, ha életben akarunk maradni, biztosítani szeretnénk gyermekeink jövőjét. Végeztem.

Szólj hozzá!

Címkék: munka fidesz

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr482869785

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása