Ökoradikális szemlélettel

889.png

Szociális területen dolgozó, de nemzeti sorskérdésekben és ökopolitikai dilemmákban (is) véleményt formáló örök lázadó.

Lájkolj!

Címkék

Címkefelhő

Linkek

Utolsó kommentek

Nihillizmus? NA NE!!

2011.06.09. 14:24 Member

Megnéztem a fenti videót, most nem is konkrétan politizálni szeretnék (bár majd írok egy Horthy/Orbán korszak párhuzamot a közeljövőben, és a jövőről, ami akkor lesz, ha megismétlődik a történelem), de ez azt hiszem, mindent megmagyaráz.
Volt 1-2 jó előadó a vidiben (aki csipogásokból és zörejekből csinált ritmust), de a javuk már nem elvont, hanem kontár majom, aki a mikrofonreszelést már tehetségnek tartja. És igazából Halálnihil verte ki nálam a biztosítékot a zavaros, életellenes megnyilvánulásaival. Valami ilyesmit neveltünk a társadalomból, csak kevésbé fejezik ki egyenesen magát. A perspektívátlanság, a jövőkép nélküliség és a pillanat imádata (vagy jelen esetben inkább gyűlölete, ami végülis élvezet egy mizantróp embernél) uralkodik, nélkülözve a közösségiességet, a tenniakarást. Jelenleg mintha tényleg csak fogyasztók lennénk, eszünk-iszunk, bódulunk, licitálunk egymásra, hogy kinek sz*rabb az élete (miközben a 30s években a cselédek földházakban éltek és egykéztek). A Fidesz szerint azért tartunk itt, mert elmúltnyolcév, a Jobbik szerint a morális válság és a nemzetietlenedés vitt ide bennünket, az LMP szerint az ökopolitika hiánya (a legtöbb igazság még mindig ebben van), de az elszemélytelenedés, a szolidaritás hiánya, a társadalmi (és etnikai) zártság, a másik lebecsülése mind-mind olyan elemek, amik megmérgezik jövőnket. Végeztem.

4 komment

Címkék: elmélkedés nihillizmus

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr292970522

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mangekyo22 2011.06.16. 07:50:37

....És az MSZP, akarom mondani "Demokrata Párt" szerint?

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2011.06.16. 13:49:41

@Mangekyo22: Tőlük még nem hallottam efféle nyilatkozatot, elvégre nem kevés saruk van a dologban. :) A kedvencem a Zöld Budapest volt, miután kb. alattuk lett szmogváros. XD

MDAII 2012.08.15. 18:21:35

Hello!

Halalnihil volnék. Erre csak most akadtam rá, és azért pár dióhéjas dolgot hozzáfűznék a bejegyzésedhez, még ha ez több, mint egy éve is volt. Ez anno az első fellépés volt, úgy kb:. nulla technikával, ezért voltak anno ilyen fémek. Ettől még nem tartom magamat tehetségesnek - bár mégis hogyan jön egy eszközhöz a tehetség.. - de végül is arra jutottam, hogy ezeket fogom használni, inkább mintsem hogy csak vokál legyen. Az interjúnál kissé volt bennem alkohol, meg adrenalin, azért "zavaros".. hidd el, sokkal bővebben, és részletesebb kitudnám fejteni, miért olyan ez az egész, amilyen, csak nem sok értelmét látom.
A második, ami sokkal lényegesebb, hogy te is azon szerencsétlenek közé tartozol, akik képtelenek voltak utánanézni ennek az egésznek. Ugyanis ha meghallgatnál egy Halalnihil anyagot, akkor észrevennéd, hogy úgy kb:. szétbasz mindent ahogy van, főleg az itthoni mezőből. A noise számomra nem egy csörömpölést jelent, hanem pszichoakusztika alapján megcsinált komponálást. Azt tudom, hogy ez a videóból egyáltalán nem jön át, ha nem ismerném magamat, én is így vélekednék. De nem lennék olyan hülye, hogy nem járnék jobban utána a dolgoknak, és hogy talán ez felvételen más, mint egy fellépésen.
Ajánlom az alábbi számot kezdésnek, lehetőleg végig :
www.youtube.com/watch?v=cVgcmLxKPY4

A többihez nem szólok hozzá, nem bírom az álszent/képmutató megnyilvánulásokat. Meg egyébként sem tud érdekelni. Csupán az utólagos tisztánlátás véget szóltam kommenteltem ide.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.08.15. 18:46:43

@MDAII: Dark Ambient/Drone zenéket már a Doom Metal/Black Metal zenék miatt hallottam, így nem lepődtem meg azon, amit a youtube link rejtett. Továbbra is eléggé koncepciótlan, elnyújtott és a nevéhez hűen zajos, nekem minden irányból a "minden felesleges" hangzik belőle, mint életérzés. Míg egyeseknek a C64/NES hangchipekből is sikerül szívbemarkoló dallamokat előcsalni, meglep, hogy mennyire avantgárd tud lenni a mai világ.

Tulajdonképpen a poszt másik lényegét, a világszemléletre vonatkozót nem igazán támadtad be.
süti beállítások módosítása