Ökoradikális szemlélettel

889.png

Szociális területen dolgozó, de nemzeti sorskérdésekben és ökopolitikai dilemmákban (is) véleményt formáló örök lázadó.

Lájkolj!

Címkék

Címkefelhő

Linkek

Utolsó kommentek

EU elnökség

2011.07.05. 16:57 Member

Nehezemre esne azt hazudni, hogy baromira jól sikerült. Évek óta vártunk a lehetőségre, és most bő egy évtizedig nem ismétlődik meg a kiváltság. Tulajdonképpen mi is történt ezidő alatt?
Kicsit összébb kívántuk hangolni az EU tagok gazdaságát, hogy válság idején könnyebb legyen intézkedni, de úgy fest, erre a népek nem kifejezetten vevők, így az elfogadás dicsősége nem bennünket illet majd. Próbálkoztunk egy összkontinensi romastratégiával, ami megmaradt pár önmagát okosnak képzelő egyén kényszeredett szóömlésének. Mi alattunk robbantak ki az arab forradalmak, de a kormányunk részéről harmatosra sikeredtek a reakciók. Az az érzés kerülget, hogy Viktorék igazából azt szerették volna bizonygatni, hogy a Fidesz és a néppártiak az EU urai, magyarán már megint a hatalmaskodás színjátéka ment, mint belföldi ügyekben. Persze az alkotmányunkkal és a médiatörvénnyel kapcsolatban bebizonyosodott, hogy mennyire másként viselkedik a Fidesz olyan közegben, ahol nem ők a Janik, vagyis ahol egyenrangú félként kell tekinteniük pl. egy DCB-re. Persze nem is csoda, hogy a szokásos nemzetvédő sablonok és a kétharmad állandó emlegetése már nem jött be úgy, mint belföldi viszonylatban.

Úgy érzem, az elnökség jött és ment. Nagyon kellemetlen, hogy egy Horthy-t idéző diktatúra előtti állapotban kaptuk meg a lehetőséget (ne mondja senki, hogy ahol 2089-ig lehet titkosítani egy politikai kihallgatás jegyzőkönyvét, az demokrácia!), így gyakorlatilag nem a fejlődésre hajlandó, kompromisszumképes oldalunkat, hanem bizony a sztereotípiákat megerősítő viselkedésünk nyilvánult meg. Hogyan tovább? Az EU szkeptikusai úgy vélik, nem működik a nemzetek együttműködése és bomlási folyamat részesei vagyunk. De akkor most mi következik? Európa az USA és Kína gyarmatává süllyed szép sorban államonként? Vagy együttműködünk és beszállunk a bolygónk felélését elhozó versengésbe? Bevallom, nem tudom a megoldást.

3 komment

Címkék: fidesz európai unió

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr723042050

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mangekyo22 2011.07.05. 19:15:26

Mondjuk én szerintem egy országnak sincs joga sem követelni, sem rávenni egy másik országot, hogy változtassa meg alkotmányát. Szóval amit az a francia "szőke gyerek" ordítgat, az csupán reklám saját hazai pártja népszerűségének növeléséért ("dikmá ecsém, beszótam a Viktorkának, szal én vagyok a nagy jani gyerek!").

Ennyi erővel mi is kérhetnénk a szlovákoktól vagy a franciáktól, hogy változtassák meg, mert nem tetszik nekünk pl a kisebbségi törvényeik.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2011.07.05. 20:05:11

@Mangekyo22: Azért nem teljesen. Az EU irányelveket, rendeleteket, ajánlásokat fogalmaz meg mindenki számára, valamint határozatokat hozhat egyes országokra vonatkozóan kötelező jelleggel. Vannak bizonyos normák, amiket nem léphet túl egy EU tag. Vedd úgy, mintha az EU egy szuperállam volna, aminek a lisszaboni szerződés az alkotmánya, amivel jogharmóniában kell állnia minden tagország alkotmányának. A jogharmonizáció nagyon fontos, hogy az országokban az igazságügy, a gazdaság, a környezetvédelem, stb. haladhasson.

DCB amúgy francia-német, vallási hagyományokat nem követő zsidó család sarja, és az 1986-as diáklázadások kulcsfigurája, szóval azért ő szerintem többet letett már, mint Viktor, aki éppen a saját volt elveit köpi szembe.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2011.07.05. 20:09:44

@Mangekyo22: A franciáknál egy különleges eset áll fenn, az ország nem ismeri el a kisebbségek fogalmát (kivétel Elzász-Lotaringia németjei), viszont minden francia nyelvet beszélő, francia törvényeket betartó állampolgár a nemzet részévé válik.
A szlovákok pedig sajnos azt a hibás EU-kontrollt használják ki, hogy a felvételig szigorúan ellenőrzik, hogy betartjuk-e az 1201-es ajánlást, aztán pedig tojnak az egészre. De ez nem jogosít fel bennünket arra, hogy pl. szembefordulva az állam és egyház szétválasztásának több száz éves hagyományával beleépítsük a kereszténységet az alkotmányba. De ez még vele a legkisebb gond.
süti beállítások módosítása