Ökoradikális szemlélettel

889.png

Szociális területen dolgozó, de nemzeti sorskérdésekben és ökopolitikai dilemmákban (is) véleményt formáló örök lázadó.

Lájkolj!

Címkék

Címkefelhő

Linkek

Utolsó kommentek

Volunt esse coegi schola in Latin!

2011.08.18. 17:00 Member

Rose ratione inexhausta Hoffmann aa kergetéséről library si est umbra praeteriit. Alia ratio suscitavit illis scholis excitare, non Lingua Latina prima docente, sed dicunt, Spanish, French, Russian, vel Latinum. Quod Angli iustus virga hodiernum homo (inquit hoc coetu, cuius cursus est infimus partibus ex centum datus locutione extrarius lingua) ergo specialis docere, non est necesse (nescio quis in comitatu dozens of Anglus optimum communicandi personas? forsitan ego sum ​​cincta amentibus, sed solum in mentem venit, soror et plures online dog).
Angli major. Aliquam alta Hungarian ut Troglodytarum accommodare ad Anglos tollit Hungarian patria conscientia ("lingua in gentem," inquit Szechenyi Pista), sed in mundo superesse, quis nostrud dies impetu indicium est essentialis English? Et in scholis docere non possunt homines XXX classes in lingua ipsa non ut tollat ​​érdektelenebbé aliter propius ad cognitionem iuvenes! Immo ritkásabban loqui aliena lingua alieni excellentiori gradu putas vitam (praesertim Francorum et Rutenorum seu Sinensis nova) English requiritur doceri unicuique iuxta Hungarian gradu, non mortuos linguarum et oblitus litterarum (sic pl. runic script) ad annum clamorem qui tribulant nos Quisque adipiscing.

Hoffmann Rózsáék ötlettára kifogyhatatlan, ha a a múlt árnyékának kergetéséről van szó. Újabb felvetett ötletük, hogy motiválják azokat az iskolákat, amelyek nem az angol nyelvet szeretnék elsődleges nyelvként oktatni, hanem mondjuk a spanyolt, franciát, oroszt, vagy esetleg a latint. Az indok, hogy az angol csak úgy ragad manapság az emberre (mondja ezt az a frakció, melynek tagsága a legalacsonyabb százalékban beszél idegen nyelvet) és ezért azt külön tanítani nem szükséges (Nem tudom, kinek van a társaságában több tucat angolt kiválóan kommunikáló egyén? Lehet, hogy én veszem magam körül hülyékkel, de nekem csak húgom és több netes spanom jut eszembe).
Az angol fontos. Lehet mélymagyarként trollkodni, hogy az angol kiirtja a magyarok nemzettudatát ("Nyelvében él a nemzet", mondá Széchenyi Pista), de a mai világban az marad életben, aki el tudja érni a mindennapi rohanás információit, és ehhez nélkülözhetetlen az angol! És a sulikban, 30 fős osztályokkal sem tudják megtaníttatni a nyelvet, nem hogy magától szedje fel az amúgy egyre érdektelenebbé váló ifjúság a tudást! Igen, kell a ritkásabban beszélt idegen nyelv annak, aki magasabb szinten képzeli el az életét (különösen a francia és az orosz, vagy a kínai újonnan), az angolt pedig kötelezően kell oktatni mindenkinek, majdnem a magyar szintjén, nem pedig a holt nyelvek és az elfeledett írások (igen, pl. rovásírás) korába visszatérve sírdogálni, hogy elnyomnak bennünket! Végeztem.

Google fordító csodákra képes!

5 komment

Címkék: oktatás latin kdnp

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr953163144

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

WanGood · http://animemangapalota.blog.hu 2011.08.19. 17:22:44

Az angol ragad, persze, meg a sulifix ragasztó is.
Ilyenkor trollkodnak, vagy ezt úgy kell venni, hogy komoly? Amúgy, ahogy leírtad, hatalmas öngól az egész indoklásuk.
Megnézném, hány velem egykorú diák tanulna autodidakta módon angolul. Valami azt súgja, egy kezemen meg tudnám számolni a lelkes ifjúság reprezentánsait.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2011.08.21. 16:40:49

@WanGood: Nekem is úgy rémlik, hogy az évfolyamtársaim fele kapott csak diplomát végül, mert nem volt semmilyen nyelvvizsgájuk. És ezek egyetemisták, jó, nem csúcsIQ szakon, de akkor vajon milyen arányban fordulnak elő jó nyelvbeszélők ennél alacsonyabb szinteken?

:{) MIKI (}: · http://machinimak.wordpress.com/ 2011.08.27. 14:34:26

Jah erről jut eszembe, nekem is meg kéne szereznem 1-2 éven belül egy középfokú nyelvvizsgát.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2011.08.29. 11:53:01

@:{) MIKI (}:: Remélem latinból vagy szanszkritből, esetleg arámiul, mert az angol, látod, csak úgy ragad!
süti beállítások módosítása