Ökoradikális szemlélettel

889.png

Szociális területen dolgozó, de nemzeti sorskérdésekben és ökopolitikai dilemmákban (is) véleményt formáló örök lázadó.

Lájkolj!

Címkék

Címkefelhő

Linkek

Utolsó kommentek

Dunapataji kitelepülésünk

2011.10.22. 14:06 Member

"Hivatalos" képpel sajnos nem szolgálhatok addig, amíg Jenő nem kapja kézhez a telója adatkábelét, de pontosan ezzel az épülettel szemben standultunk. Érdekesség, hogy ez egy nem mai kép lehet, ugyanis itt már egy ideje nem kereszteződés, hanem körforgó áll. :) 

A "Munkát; Levegőt!" petíció keretében álltunk ki egy lmp-szűz településen, el is késtünk rendesen, ennek ellenére mégis nagy volt az érdeklődés. Ezt személy szerint nem a párt népszerűségének, hanem éppen ellenkezőleg, a kormánnyal szembeni elégedetlenségnek tudom be. Vikiék egyre messzebb mennek, már kaukciót kell fizetnie a munkavállalónak, ha dolgozni szeretne, már akár a 8 órás munkáért 39k nettó is elfogadható bérré vált és már azt is megértük, hogy az öregségi nyugdíjminimum csökkenni fog. Ez pedig mindenkinél kiveri a biztosítékot, legyen akár MSZPs, Demokrata Koalíciós (éppen ma szakadt az MSZP), elempés, jobbikos, vagy pártatlan apolitikus. Diplomások, segédmunkások, idősek és fiatalok is megálltak nálunk, sokszor nem értették, hogy a petíciónk milyen pontokból is áll, de amint meghallották a devizahitel szót, azonnal ugrottak. Lázár János szerint a végtörlesztést a pedagógusoknak írták, mégis megismerhettünk egyet, aki abban reménykedik, hogy a házat nem hajtják el a feje fölül.

Már fagyos a talaj reggelente, de nincs az a jég, amivel le lehetne hűteni az elégedetlenséget. A legtöbben a megoldást nem tudják, csak azt, hogy tenni kell valamit. Az nem lehet, hogy egy párt csak a legfelső tízezrekre kacsintgasson, miközben embereket tesz hajléktalanná, majd őket kikergeti az erdőbe megfagyni. Nem lehet tisztelni egy pártot, mely a gazdasági koncepcióját percenként változtatja. Eddig alig döcögött a törvényhozás, ma a narancsos jogász "nemdolgoztamcivilbensoha" emberkéink pedig az íróasztal mögül csak ontják a hülyeséget.

"Ha kishitűek vagyunk, akkor menjünk le a pincébe, keressünk egy jó erős kötelet meg egy viszonylag erős gerendát és szöget, és kössük fel magunkat." (Kövér László, 2002. március 29.)

Ezt üzenték anno, ezt üzenik ma is. Akkor nem vettük be, most se tegyük!

Szólj hozzá!

Címkék: kitelepülés petíció dunapataj munkát levegőt

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr723321905

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása