Ökoradikális szemlélettel

889.png

Szociális területen dolgozó, de nemzeti sorskérdésekben és ökopolitikai dilemmákban (is) véleményt formáló örök lázadó.

Lájkolj!

Címkék

Címkefelhő

Linkek

Utolsó kommentek

Esztergom: Győzött a fásultság?

2012.03.26. 18:43 Member

Teljesen megdöbbentett mára virradóra a hír, hogy Esztergomban nem sikerült a népszavazás. Összefogott az ellenzék, ami teljesen példátlan, sikerült összeszedni az aláírásokat (3000 darabot, ha jól emlékszem), de egyik kérdés esetében sem érte el a szavazóképes polgárok 50%-át az igenek aránya. Mondjuk ilyen megnehezített körülményekkel nem is lep meg, hogy nem sikerült kicsikarni a változást. A legfontosabb talán az lett volna, hogy magánvádas ökörségeket ne tudjanak az önkorival kifizettetni, ahogyan a mindenhol pénznyelő élményfürdőre is lett volna egy-kész szavam.

Persze most hőzöng a Fidesz, hogy ebben a helyzetben nem lehet népszavazni, igaz, ők kettőt is írattak ki a 2002-2010 hiszti időszakban, sőt, gondolom mindenki emlékszik arra a csodálatos lépésre, amikor többe került a józsefvárosi szavazósdi, mint a hajléktalanellátás egy évre?

Sajnos van esély rá, hogy az LMP kezdeményezése csak fakultatív népszavazás formájában valósulhat meg, amit nagyon fogok sajnálni, mert biztosan nem fogja megszavazni az országgyűlés a fenti indokra hivatkozva. De miket is beszélek, LMP kezdeményezés, amikor a Szolidaritás nyíltan és néhány helyi Jobbik titokban gyűjtötte nekünk. Ha populista politikus volnék, azt mondanám, ez az utolsó lehetőség, hogy az emberek kifejezzék, elegük volt az elmúlt 20 év elsimicskásodott hatalmi elitéből, aki veszteséges tokaji borüzemre verte el a pénzt és jóbarátainak adott földet, akik aztán azt bérbe adják. De ebben az esetben orbanizálódnék, amit ha lehet, kerülnék.

Ha nem sikerül, át kell gondolnunk, mi más lehetőségünk van leállítani a hadvezér elitjét. Belső züllesztés, forradalom, vagy bedőlnek maguktól? Utóbbit nem szeretném, mert romokra építeni nem éppen kellemes szerep.

3 komment · 1 trackback

Címkék: népszavazás esztergom

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr834341770

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Szegény Esztergomot az ÁSZ is húzza! 2012.03.28. 13:49:34

az élményfürdő is bezártVigyázó szemetek Esztergomra vessétek! - jutott eszembe először novemberben és azóta számtalanszor, mert ami ott folyik, az egész ország közeljövőjét vetíti előre.  Semmi új nincs abban, ahogy a bukott polgármester, Meggyes...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

iron-member-neck 2012.03.27. 00:48:03

És ezek a hominidák jajonganak, rínak mint a hidrokurtizán! Akik nem képesek elbattyogni egy kurva hivatalos helyiségbe egy szaros papíron egy rohadt "X" bötüt odagyakni! Bezzeg a 300 forint ügyében már hajnalban sorban álltak.

És még Kertész Ákos a hülye...

Hízelgett vazze!

White SeeD 2012.03.27. 14:14:00

Én ezen már csak röhögni tudok.
Én azért nem megyek szavazni, mert semmi értelmét nem látom. A valós hatalmat úgy is a pénzemberek/gazdasági körök gyakorolják, a többi csík díszlet. Nálunk ezt még tetőzi hogy van diktátorunk aki hibát hibára halmoz.

DE ha ilyen sz@r lenne a helyzet a városomba mint ott, akkor elmennék, mert tényleg elviselhetetlen ami ott folyik.

Nem teljesen idevágó, de félig: www.youtube.com/watch?v=kVAcfkaxEU4

Sajna jelenlegi orbanisztánunkban nemigen lesz már semmi a választásokig.
Belső forradalomtól/bedőléstől én nem igen tartanék. A fityesz képviselők 99%-a nem csinál semmit azon kívül hogy nyomja az igent mikor a nagyvezér int, felveszik a fizetésüket azt kész és amíg megkapják a pénzt nem is igen fognak ugrálni. Ennél még mszp is jobb, azok legalább áskálódtak egymás ellen.
Külsőleg nem lehet bedönteni még, mert nincs mivel. Nincs bizalom másik pártok felé, és mi lenne ha nem lenne fityesz. jobbik ami mégroszabb, mszp meg kifújva, LMP túl gyenge.

Bár ha nem kapnánk imf hitelt és bedőlne az ország (végre) úgy nyár közepe felé, mikor elfogy az éves költségvetés pénze, akkor talán fejéhez kapna az elmúlnyócév-es narancsködben úszó nép, hogy biza nem csak az mszp miatt nincs benzin, állt le a közlekedés, zártak be a közintézmények és a boltok, és talán kimenne igazi forradalmat/rendszerváltást csinálni.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.03.27. 14:43:48

@White SeeD: Azt szeretem Viktorékban, hogy ügyesen mutogatnak a szocikra, pedig nem is tudom kinek a volt szobatársai és családtagjai vannak állami cégek és intézmények fején, hogy lehessen csűrni-csavarni a közpénzeken. Ez a legutolsó földosztásos dolog csak hab a tortán.
süti beállítások módosítása