Ökoradikális szemlélettel

889.png

Szociális területen dolgozó, de nemzeti sorskérdésekben és ökopolitikai dilemmákban (is) véleményt formáló örök lázadó.

Lájkolj!

Címkék

Címkefelhő

Linkek

Utolsó kommentek

Leomlott egy bástya

2012.04.02. 13:30 Member

Lemondott Schmidt Pál. Igaz, beszédében továbbra is opponenseit és az egyetem bizottságát, valamint politikai ellenfeleit bírálta, de legalább megtette az egyetlen vállalható döntést. Különös bája volt annak, ahogyan Kövér László az MSZP frakció méltatlanságáról beszélt a parlamentben, mivel ez még önmagában nem volna gond, hanem inkább az, ahogyan Vona Gábor is nyilatkozott, hogy anno nem pattogtak ennyire, amikor Gyurcsány Ferenc saját pártja felé közvetített bírálata (akármennyire is kínos, de itt erről volt szó) őt illegitimmé tette, mint vezetőt.

Ahogyan Jávor Benedek is fogalmazott, Schmitt Pálban nem a köztársasági elnök, hanem a magyar demokrácia bukott meg a Fidesz túlcentralizált és egyértelműen funkciócentrikus személykiosztása mellett. Éppen Mesterházy Attilát hallgatom, ahogyan Sólyom László nevét emlegeti, azért ez sem semmi, mert anno éppen az MSZP engedett az ellenzéknek azzal (hozzáteszem, akkoriban alig volt különbség a két oldal létszáma között!), hogy a karakteres, Védegylet által jelölt Sólyom László (Megjegyzem, a Védegylet egy részéből alapult amúgy az LMP) álljon ki a sokkal unalmasabb és kevesebb tiszteletnek örvendő Szili Katalinnal szemben (aki most az alkotmányozás alatt már a kormány bográcsánál ült). Ettől függetlenül Göncz Árpád mellett Sólyom László az, aki ténylegesen, szinte hiba nélkül látta el a feladatát. Na mindegy, szó-szó, ez egy rossz tréfa volt Mesterházy szájából.

Vona Gábor is tett egy érdekes (erősen populista) kijelentést, utalva az 1990-ben az MSZP által kezdeményezett népszavazásra, amely a köztársasági elnök közvetlen megválasztását tűzte ki célul, de végül érdektelenségbe fulladt. Ilyesmit akart a Milla is az alternatív köztársasági elnökükkel, aki végül Dopeman lett, de ha a nép, az istenadta nép valóban merne ilyet választani, én inkább szedném a sátorfámat és mennék.

Én amondó vagyok, bár ennek megvalósítása eléggé nehézkes, hogy a legjobb eset, amikor a miniszterelnököt a kormány, a köztársasági elnököt az ellenzék adja, mert így megvan az ellenpólus, ami esetleg a kétharmadot is megfoghatja, nem lehet felelőtlenül hozni mindenféle rohamtörvényt. Mert ha most a Fidesz dönt, kit tudnak a helyére rakni? Polt Péter már legfőbb ügyész, Simicska apeh-os, a Nyerges és a Pintér éppen földeket vesznek, amerre járnak, minden haver elfoglalt. Legyen Wittner Mária, nem túl okos, de nőből van és ha szájkosarat raknak rá, jó eséllyel még örül is a nyugat, hogy végre egy nő köztársasági elnök.

10 komment · 2 trackback

Címkék: schmidt pál pálgium

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr244355990

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Tavaszi zsongás 2012.04.06. 09:07:39

Lemondott a plágiumelnök. Végre hivatalába léphet az Alternatív Köztársasági Elnök Úr!  A művész úr gyönyörű szerelmes dalát küldöm az összes fasisztának ezen a gyönyörű tavaszi napon!Jelképezze ez a dal a szeretetet és a barátságot, mely a demokr...

Trackback: "...hazudtunk reggel, éjjel, meg este..." 2012.04.02. 18:41:08

A Demokratikus Koalíció elvenné Schmitt Pál, leköszönő államfő törvény szerint járó juttatásait, az elnöki megbízatás megszűnésének méltatlan körülményeire hivatkozva.Ez ügyben törvényjavaslatot is be kívánnak nyújtani Molnár Csaba szerint. (Bár mivel ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bruhahahahihihi 2012.04.02. 14:07:44

Lemondott a csaló hazug tolvaj, de nagyon sértett és támadó volt a vén hülye.
Mégis a bíróságra fordul??? Hát persze, megígérte neki a Nemzeti Kis törpe szarcsimbók, hogy majd a Fidesz bírók közül lesz olyan aki "megfelelő ítéletet" hoz és visszakapja a lopott doktoriját, (és akik elvették azok nyilvánosan fel lesznek akasztva.)
EZ A FIDESZ DEMOKRÁCIA !!!!!!!

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.04.02. 14:11:55

@bruhahahahihihi: A legfőbb ügyészhez kell utalni az ügyet, az kiválasztja a legfőbb bíróságot. Vagy végülis mindegy melyiket, a bírókat a kövi. elnök majd leváltja.

White SeeD 2012.04.02. 16:12:46

Doktori ide vagy oda, pocsék elnök volt. Pont azt a posztját nem látta el amit el kellett volna. Csak egy kirakati báb volt, aki mindent aláírt gondolkodás nélkül a fidesznek.Sajna több mint valószínű hogy hasonló kategóriájú báb kerül a helyére.
Megnéztem az utolsó beszédét is, elég szánalmas volt ahogy hazudott jobbra balra.
Mindenesetre jó pofon a fidesznek hogy azért még sem csinálhat meg mindent ebben az országban. Talán a rajongóik sem annyira agyatlanok és már nekik is feltűnt hogy kilóg a lóláb. (Bár még mindíg olvasni gyak lolfail kategória elnökoldalánállok vesszenekazelmúltnyolcévesek blogbejegyzéseket itt ott.)

ex Dr Kormányzó Dr. 2012.04.02. 19:09:47

Szerintem, Maris elég fizetést kap a rejtvény-fejtésért így is.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.04.02. 22:16:23

@White SeeD: Ma én is olvastam olyat, aki megkönnyezte... Biztosan könnyenként fizették ki.

Acchan 2012.04.02. 23:09:06

Ma megmutattuk a fidesznek, hogy azért mindent a 99% sem nyel be. Ez a fő. :)

Más: ha most a kövi bábállamfő választásáig Kövér lesz az államfői tisztségeket gyakorló személy, akkor egy hónapig megint törvényalkotó-dömping várható? :D

KoNor_engineer 2012.04.03. 02:34:51

/Nógrádi Györgyhöz hasonlóan, csupán címszavakban/

Egy: S.P. már-már nyugatias politikusnak tűnt a lemondással. Kár, hogy volt előtte egy kis herce-hurca (Gy.F. után azt hittem, hogy a Balkánon élek). Remélem ez példaértékű cselekedet lesz a jövőre nézve.

Kettő: a Milla jelöltje Dopeman - ez a "civil" szféra szégyene + a népszavazási kezdeményezéses bukta => alapjaiban újragondolni a civiles okoskodást, mert nem tűnik normális, járható útnak

Három: Köteles Lacival talán lenne egy "tökös" K.e., mert az eddigiek eléggé puhapöcsök voltak (pl. a palimadárral feltörölte a padlót Slotákia).

Négy: M.e - kormány, K.e - ellenzék => elméleti politológiai TDK dolgozatban lehet, hogy sikeres lenne az elmélet, de könyörgöm, ez Magyarország! Sértődött, durcis ovisként viselkedne a két oldal, és ott fúrna a másik alá, ahol csak tud. Ez nagyon rossz ötlet, a gyakorlatban nem megvalósítható.

Öt: Wittner Mária és a szájkosár - nekem valamiért Hannibál Lecter jutott az eszembe, nem tudom miért :-)

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.04.03. 07:55:47

@Acchan: Kövér Orbán legjobb barátja. Van még kérdés? :)

@KoNor_engineer: Valahol el kell kezdeni az együttműködést, persze én nem látok benne rációt, hogy egy örökharagban lévő Fidesz (akik eddig is semmibe vették az ellenzéket), valamint MSZP (akik már három érát végigbénáztak) részvételével működni fog. Ez még mindig jobb, mintha ugyanaz a párt adja mindkét embert, nem? Annál rosszabb nincs a világon.

Már hónapok óta érzem azt, hogy a civilkedés kezd teljesen kifújni, az elejére nagyon jól voltak ezek az utcai megmozdulások, de mivel már látszik, hogy ezeknek a hatása nulla, két megoldást látok: radikalizálódás (mint 2006-ban, nem javaslom) vagy intézményesülés. Ha nem teszik, elfogy a kedv és a források, aztán vége.

Doberdo 2012.04.03. 14:45:24

Tulajdonképpen egy kivétellel jónak tartom a blog
állásfoglalását. Ugyanakkor Mesterházy nem véletlenül
emlegette a Sólyom Urat! Ezzel szúrt vissza a Fidesznek, akinek most nem kell egy önálló gondolkodású elnök, de ellenzékiként jól jött a kákán is csomót kereső "madarunk". (Ez szarkasztikusan humoros, és ez a politikában most ritka.)

Doberdo 2012.04.03. 14:48:37

@bruhahahahihihi: Nem ez a "fidesz democsokrácia" !
süti beállítások módosítása