Ökoradikális szemlélettel

889.png

Szociális területen dolgozó, de nemzeti sorskérdésekben és ökopolitikai dilemmákban (is) véleményt formáló örök lázadó.

Lájkolj!

Címkék

Címkefelhő

Linkek

Utolsó kommentek

Újabb színvonalat ütöttek!

2012.04.05. 14:39 Member

Anno írtam a jelenkori vonulgatások és Tiszaeszlár kapcsolatáról, erre tessék! 

Anno én alapvetően módszertanilag kötöttem össze az Országos Antiszemita Párt és a Jobbik eszköztárát, megállapítva, hogy nem sok dolog változott, de ez most azt hiszem, minden határon túlment. A képviselő úr egy 130 éve történt, alapvetően középkori mítoszra épített vád egyetlen bíróságig eljutott példáját emelte a jelenbe, tette azt aktuálissá és általánossá. Ehhez azért kell egy arc, én nem ítélném meg a ma élő magyarokat a XIX. nemzetiségi politikánk alapján, nem nácizom le a németeket, vélhetően nem minden török értett egyet az örmények lemészárlásával és az írek sem robbanófejeket visznek kizárólag a protestáns területekre. Ez abszurdum. Ónody Géza munkásságát ne tessék befejezni, a láthatatlan ellenségek keresése helyett valami összefogás félét produkáljunk már!

Kivételesen egyetértek az államtitkárral, a Jobbiknak el kellene döntenie, hogy alapvetően egy modern, nemzeti radikális oldalt képvisel, vagy inkább a XX. század eleji fajvédelemben, esetleg nemzeti szocializmusban leli meg ideológiai elődjeit.

16 komment

Címkék: jobbik tiszaeszlár

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr74365611

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mangekyo22 2012.04.05. 15:06:42

Érdekes...

Amúgy megírod így bejegyzés formájában véleményedet a Spanyol 20-23%-os munkanélküliségről is? Illetve mit szólsz ahhoz, hogy Hollandiában egy 11 éves gyerek nyerte el az Euroszkeptimizmus érdem trófeáját egy versenyen, amit állítólag a legnagyobb euroszkeptimista rendezett?

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.04.05. 15:23:44

@Mangekyo22: Nem ismerem a spanyol gazdaságot eléggé, csak az eredményét, ha jól tudom, a fiatalok közül csak minden harmadik tud elhelyezkedni. Jó eséllyel megindul a kivándorlás Németország felé, mint innen, keletről. Sok rémhírt olvasni arról, hogy Franciaországban az arab és afrikai nyelvek, Németországban meg a török lesz lassan az államnyelv.

Nem ismerem a versenyt, de nem is találtam rá cikket. Amúgy ~cista, nem ~mista. :)

Aszteroida-bányász metal énekes (törölt) · http://csakjotakarok.blog.hu/ 2012.04.09. 13:20:37

Na, végre egy dolog, amiben egyet értünk! Felháborító, gyomorforgató dolog, hogy a magyar történelem egyik legborzasztóbb gyilkosságának évfordulóján megmernek emlékezni az áldozatról! A kurva anyját a neonáci Jobbiknak, csak az ilyen legalja, gyilkos zsidógyűlölők tudnak ilyen szörnyűséges tettre vetemedni! Egyáltalában hogyan merészelik egyáltalán annak az életképtelen feltételezésüknek hangot adni, hogy a világtörténelemben fordult már elő, hogy zsidó követett el bűnt? Az ilyen rasszista, antiszemita férgeknek már semmi se szent!

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.04.09. 13:26:36

@Aszteroida-bányász metal énekes: Nem tudom, észrevetted-e, de a beszédben egyértelműen kirajzolódik, hogy a zsidó=bűnöző. Itt nem a tetten van a hangsúly (hogy miért ejtették a vádat annak tudatában, hogy ez progmonokhoz fog vezetni, nem tudjuk meg talán soha), mert akkor Afrikából legalább ezer ilyen példát hozhatnánk, itt az elkövetők zsidóságán volt a fókusz, hogy a zsidók ilyenek és ha nem űzzük el őket, akkor a mi lányaink vérét is viszik.

Senki sem állította, hogy a zsidók patyolattiszták, a fehérgalléros bűnözésben volt részük bőven, de ma nagyon jobbikos gyászhuszár hangulatban vagy.

Aszteroida-bányász metal énekes (törölt) · http://csakjotakarok.blog.hu/ 2012.04.09. 13:37:55

@Member: Nem barátom, nem az rajzolódik ki, hanem az, hogy a mai napig vannak zsidó bűnözők, akik pusztán a vallási hovatartozásuk miatt ússzák meg a felelősségre vonást olyan vicces, kis aprócska, nüansznyi dolgokban, mint pedofília, sikkasztás, háborús bűnök és még sorolhatnám. A lényege ez és erre is utalt a képviselő az elején "a szellemiség, amely azóta is, 1882 óta folyamatosan is jelen van életünkben és a Kárpát-medencében". Plusz, miatt még utána mondott: nem lehet kimondani, hogy zsidók voltak az elkövetők. Miért nem? Bezzeg ha jobboldaliak csinálnak valamit, akkor azonnal csámcsogni kezd mindenki és IYF bemondják, de ha zsidó, hát igen, akkor az normális, nekik szabad és inkább nem mondjuk ki. Mint mondottam: pofátlan kettős mérce.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.04.09. 13:43:33

@Aszteroida-bányász metal énekes: Ez már annak kapcsán is nevetséges állítás, hogy a zsidók nagy része teljesen elveszítette a vallásosságát, a környékünkön Ungvár környékén élnek Haszid közösségek, aki mélyen vallásosak,a többség úgy lépett már az USÁ-ba, hogy öröm nézni.

Sajnos mindenki tussol, valaki párttagsága, valaki a Vatikán által ússza meg a felelősségre vonást, de a Jobbik ezt úgy akarta most beállítani, hogy ez a zsidók sajátja, ilyet magyar ember nem tenne. F@szt nem, ha ott a pénz, a magyar zsidózik, ha ott a pénz, zsidónak álcázza magát. Ezt a két annak a bizonyos "népnek" kell mutatni, aki önmaga tisztaságában bízva (annak ellenére, hogy mindennapi élete során kisebb csalásokat ő maga is tesz) egy idegen hatalomnak tulajdonítja a nagy mutyikat.

Ma a kettős mérce a kedvenc szavad? :) A kommunisták 1949-es "magyar, a bűnös nép" szólamait is faszságnak tartom, egyszerűen csak nem kötöm népekhez a bűnt, a posványt, a fertőt, ami a szélsőjobberek kedvenc lemeze.

Aszteroida-bányász metal énekes (törölt) · http://csakjotakarok.blog.hu/ 2012.04.09. 13:47:43

@Member: Tényleg, akkor várom azt a mondatot/mondatszerkezetet, amiben azt állítja a képviselő, hogy CSAK a zsidók sajátja.

Írhatom szinonimával is, ha ez zavar, csak sajnos ettől függetlenül igaz. Persze, én pontosan megértem, hogy fáj az igazság, de ha ezen múlik... :) Nem kötöd a népekhez a bűnt? Szóval még sosem hagyta el az a szádat, hogy olasz/ukrán maffia? Az is pont ugyanez, semmivel se kirekesztőbb... :)

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.04.09. 13:57:30

@Aszteroida-bányász metal énekes: Az orosz és kínai maffiát ki ne hagyd. Meg a többit. Ez adott bűnszervezet leányvállalatára utal, nem egy komplett nép maffiózósságára, nem olaszmaffia (mint a cigánybűnözés), hanem olasz maffia.

Ide nem mondatszerkezet kell, hanem megmagyarázni, miért nem említi meg más vallások középkori rítusait, főleg mert a keresztyének is bemutattak emberáldozatot, amikor Istennek olyan kedve volt, hogy bizonyítást kért.

Aszteroida-bányász metal énekes (törölt) · http://csakjotakarok.blog.hu/ 2012.04.09. 14:03:06

@Member: A cigánybűnözés sem azt jelenti, hogy minden cigány bűnöző, hanem azt, hogy vannak olyan bűncselekmények, amely leginkább az adott népcsoportra jellemzőek. Az olasz/ukrán maffia pont ugyanez, mindkettő teljesen más stílusú és felépítésű bűnszervezet, de mivel anno ezekre voltak jellemzőek, ha hasonló jelenik meg, azokat ugyanígy fogják hívni.

Talán azért, mert most ennek volt az évfordulója? 1882 meg szerintem nem középkor, de sose voltam jó töriből.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.04.09. 14:13:04

@Aszteroida-bányász metal énekes: Nem középkori, Magyarország történelmében dualizmus kora, de a vérvád maga, amely a Talmudjugendben jelent meg az újkorban, ha jól emlékszem 1743-ban, egy középkori eredetű rituális tevékenységre utal, és az ezzel kapcsolatos vádaskodára, ami sokszor a boszorkányüldözések színvonalát ütötte meg. Akkor is csak azért volt vevő a nép a vérvádaskodásra, mert 1870-ben beütött a válság, a (zsidó) hiteleket felvett gazdák tönkrementek és sokszor zsidó családok vették meg a földjeiket. Ónody Géza nem volt egy túl okos ember, mindig a Talmudjugendből idézett, ha valami okosat akart mondani.

Aszteroida-bányász metal énekes (törölt) · http://csakjotakarok.blog.hu/ 2012.04.09. 14:15:27

@Member: Pontosan. A középkorban csináltak ilyeneket a keresztények is. Vagy nem. Mindenesetre leszoktak róla. Azóta változott a világ, a zsidók meg nem nagyon szoktak le róla. A vérvád egyértelmű ennél az esetnél és nem hogy elhallgatni kellett volna az ügyet, hanem még nagyobb nyilvánosságot kellett volna kapnia.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.04.09. 14:22:31

@Aszteroida-bányász metal énekes: Éppen eléggé nagy visszhangot adott neki a kézről kézre járó 12 Röpirat és a még főként függetlenségi körökben mozgó politikai elit (Istóczy szabadelvű volt). A koronatanú egy kiskorú srác volt, nem lepődnék meg, ha félelmében köpött volna, ma is tudnak keményeket produkálni vallatáskor, hát még akkor.

Sajnos most tipliznem kell, vár a munka, addigis itt egy dolgozat, amit én írtam a témában: data.hu/get/4960996/MesterDoga28.doc

Vagy ha jobban érdekel a kor, Kubinszky Judit: Politikai antiszemitizmus Magyarországon (1875-1890) című könyvében bővebben olvashatsz róla, sajna nincs fent sehol, pedig nem éppen mai darab.

Aszteroida-bányász metal énekes (törölt) · http://csakjotakarok.blog.hu/ 2012.04.09. 14:25:55

@Member: Államvizsga mellett örülök, ha néha erre jut időm, de azért elmentem.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.04.09. 16:04:49

@Aszteroida-bányász metal énekes: Ó, szintén végzős valaki? Én munka és suli mellett nyomom a sódert. :D

Aszteroida-bányász metal énekes (törölt) · http://csakjotakarok.blog.hu/ 2012.04.10. 22:04:48

@Member: Nem MA képzésen vagyok, de nem is megyek arra. Valszeg így is túlképzett leszek a sima diplomával. :D
süti beállítások módosítása