Ökoradikális szemlélettel

889.png

Szociális területen dolgozó, de nemzeti sorskérdésekben és ökopolitikai dilemmákban (is) véleményt formáló örök lázadó.

Lájkolj!

Címkék

Címkefelhő

Linkek

Utolsó kommentek

Könyvajánló, mert miért ne

2012.04.14. 06:47 Member

A fékevesztett politizálás mellett, különösen, ha már megint Matolcsy a téma a "mindenre 1% adót" és "öt kulcs kell" agyrémeivel, érdemes figyelmet szentelni ennek a könyvnek. Kérdőíves és és interjús adatfelvétellel (előbbi rendkívül részletes és információgazdag, utóbbi nagyon összecsapott) vizsgálták Csepeli György mtsai, hogy a Nemzeti Őrsereg tagjainak milyen magyarságképe és nemzettudata, jövőképe és értékrendje van, kontrollcsoportként országos mintával és civi környezetvédőkkel. Kicsit furcsállom, hogy miért az őrseregre esett a választásuk, mert ők a radikálisok között is radikálisok, illetve lehet, hogy én vagyok eltévedve, de a borítón a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület egyenruhája.

Engem meglepett, hogy a nyílt homofóbia és a burkolt antiszemitizmus mellett a romák kirekesztése mennyire hangsúlytalan volt a válaszokban, illetve, hogy milyen sok irányzat van még egy ilyen kis létszámú szervezeten belül is. Meglepő módon az őrseregben főként egzisztenciájukban megingott, alacsonyan képzett emberek szolgálnak, én egyáltalán nem vagyok meglepve, hogy számukra a külső és belső ellenségtől való rettegés adja az identitás alapját. A fő kérdés, hogy a politikai képviseletük, a Jobbik most letudja-e magában a vitát arról, hogy mennyire menjenek el a kisebbség-(vagy ahogyan ők mondanák, devianciák)ellenes irányba.

Kellemes olvasvány, ha van pár ezer forintotok és pár szabad órátok, ajánlom figyelmetekbe, bár a SPSS részekből nem mindet értettem. :)

7 komment

Címkék: könyv szélsőjobb

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr864421562

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

White SeeD 2012.04.14. 17:28:54

Persze hogy nincs pénz Slayers-re ha ilyeneket veszel:)

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.04.14. 17:42:53

@White SeeD: Éppen azon dilemmázom órák óta, hogy szóljak-e neked ezügyben. Mert ez mégis csak a Slayers.

KoNor_engineer 2012.04.15. 03:48:25

Az ott egy terhes nő vagy egy kövér faszi a borítón?

Amúgy pont a túlságosan szerteágazó irányvonal a radikális oldal veszte. Annyira nem tudják elfogadni a másik véleményét hogy lehetetlen megfelelni nekik (egy seggel több lovat tipikus esete). Emiatt is esélytelen a relatív többség megszerzése a Jobbik számára (hogy akkor már az abszolút többségről és a kétharmadról ne is beszéljünk)

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.04.15. 06:42:57

@KoNor_engineer: Terhes nő, gondolom valakinek sikerült lefotóznia, de szerintem túlzás, terhes nőkkel nem játszunk.

A Jobbik nagy dilemmája a Fideszhez való viszony. Ugyanis a már teljesen radikális populista kormánypárt nagy részét csinálja annak, amit a Jobbik is tenne, ezért az ilyen tiszaeszláros, melegségtiltós eltévelyedésekkel próbálnak radikálisabbnak látszani. Aztán eddig sem értettem, hogy Balczó és Novák hogyan bírják elviselni egymást, teljesen eltérő az értékrendjük és a személyiségük, ezt betudom előbbi bölcsességének és utóbbi második kamaszkori lázadásának.

Nekem a könyvben szereplő "elképzelt magyar" típus még egész vállalhatónak is tűnik, kár, hogy alig 20%-át tették ki a tagoknak, viszonylag nyitott és toleráns, viszont gyenge kapcsoltai hálóval és egy országegyesítős romantikával, utóbbiban a módra ugye nem tért a könyv, a konföderáció és a Jászi Oszkár-féle "Keleti Svájc" szerintem jó perspektíva.

Mangekyo22 2012.04.15. 18:10:19

Nem azért, de a borító nem kicsit úgy nézz ki, mintha egy provokatív gyerek csinálta volna Paint + Photoshop-al...

Gondolom mostantól ezt a könyvet (is) fogják égetni, bár hozzáteszem, ne csodálkozzanak ezek után a "liberálisok", hogy senki nem veszi őket komolyabbnak/felnőttebbnek/érettebbnek a "Vonóskákkal" szemben.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.04.15. 18:59:23

@Mangekyo22: Állítólag fotó, végülis ez vagyon írva a belső borítóra.
Szerintem hasznos kutatás volt, a borítót és a felületes interjúelemzést leszámítva jó könyv.

SPSS-tanfolyam · http://spsstanfolyam.hu/ 2012.07.31. 21:04:44

"...bár a SPSS részekből nem mindet értettem.."

Kedves Member, ha tényleg érdekel, szívesen elmagyarázom.
süti beállítások módosítása