Ökoradikális szemlélettel

889.png

Szociális területen dolgozó, de nemzeti sorskérdésekben és ökopolitikai dilemmákban (is) véleményt formáló örök lázadó.

Lájkolj!

Címkék

Címkefelhő

Linkek

Utolsó kommentek

Horthy esete Gyurcsánnyal

2012.06.29. 21:20 Member

Teljesen megdöbbent, és talán nem csak én érzem így, hogy egy gyakorlatilag politikailag teljesen hiteltelen, ezáltal választási győzelemre kvázi képtelen személy, aki már rendelkezzen is akármekkora jószándékkal (nem vitatom el tőle, hogy talán a hülyeségeit csak naivitásból követi el, bár amilyen durván megette 2004-ben Viktort, ez furcsa volna tőle), befeketíti azt, aki szövetkezni merészel vele, mennyi nagy embert meg tud nyerni maga mellé. Romsics Ignác, egy széleskörűen elfogadott, tisztelt történész (akinek szakterülete Bethlen István, akit Horthy politikai okokból követett, hiába támogatta volna szíve szerint Gömbös ideáit), vagy akár Turbucz Dávid, egy rendkívül tehetség, fiatal történész, aki doktoriját a kormányzóból szerezte, nem teljesen világos, miért jelenik meg egy magára maradt, a választási küszöbért áhítozó mikrobuszpárt rendezvényén, ezzel önkéntelenül is politikai besorolást nyerve. Nem kell ahhoz Vágó István módjára kampányolni, hogy manapság az embert ide vagy oda besorolják.

Ez főleg annak tükrében különös, hogy Bajnai Gordon és más meghívottak milyen gyorsan futamodtak meg, mielőtt a Demokratikus Szigeten jelenésük lett volna, érezve azt az örvényt, amit az egyszemélyes párt gerjeszt maga körül. Persze azon is csodálkozhatunk, hogy nem voltak körültekintőek a meghívók pártállását illetően, de ezt legyen most mellékes.

És ezt vizsgáljuk egy másik vetületben: Más pártok miért nem foglalkoznak behatóbban a nemzeti múlt jelenre gyakorolt hatásával? Idéznék Mile Lajos országgyűlési képviselőtől:

Pontosan tudjuk, hogy a múlttal való szembenézés fontos, komoly szellemi bátorságot is igényel. Fontos, mert nem jó, ha a jelenben fél szemmel folyton a hátunk mögé kell lesni. De azt is tudjuk, hogy ezt a szembenézést nem lehet bármikor, bármeddig megtenni - mert amíg a múlttal nézünk szembe, háttal állunk a jövőnek, hölgyeim és uraim. (142. ülésnap (2011.11.28.), 2. felszólalás)

4 komment

Címkék: Gyurcsány Ferenc Demokratikus Koalíció Horthy Miklós

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr584619894

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mangekyo22 2012.06.30. 11:13:22

Szóval akkor ez a Gyurcsányka most mit csinált? Mert a videók alapján nem tudom leszűrni...

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.06.30. 11:51:38

@Mangekyo22: Egymás közt izgalmas beszélgetéseket szevez, gondolom próbál szövetségesekre találni (az LMP-Szolidaritás-4K! zárt felé, talán az MSZP nyit majd, hogy ráverjenek a Fideszre) és közben agyal, hogy miért csak 3% még mindig? Kíváncsi vagyok rá, mennyi pénzt öl még ebbe a halott kezdeményezésbe?

Szúrófény 2012.08.03. 04:51:39

Hazugságdivatbemutató

A legnagyobb a világon. Egy ország a közönsége. A kifútó kelet-nyugati tájolású. Fővédnöke a politika. Főrendezője a sajtó! A bemutatók a politikusok.
A színpad megvilágítása vörös, némi valószínűvel feldobva. Az első fellépő, a „Megváltó” kistermetű, agresszív tipusú „manöken.” Magabiztos, előre tekintő, lopva hátra tekingető, (meglátják e a kommunista múltat) Öltözete vattakabát, gimnasztyorka, dobtáras géppisztoly.
2. modell: a bízzatok bennem bő földig érő suba, rajta nemzetiszínű himezés-hámozás. Jól takarja a görbe jellemet, és az alárejtett lopott vagyont.
3. modell, a széles néptömegek számára. Szegényes lepusztult, öltözet, rajta sok színes masnival, nemzetiszín pántlikával. A „jövőre jobb lesz kreáció,” Szétmállik a seggünkön a nadrág, ha a szükség úgy hozza. Az pedig hoz
4. modell, „A nincs másik lenini út” Fő attrakciója a talpatlan sarkantyús, magyaros csizma! Bőgatyával vagy székely harisnyával. Vörös csillagos pitykével, az ümögön. Minden Dinka Fafejű emblémával.
5, Vidám kisgazda: pirosló tájkép mosoly, frissen barázdált arc, (sikerrel) jóllakott, nagygazda, joviális úriember, Alattam jó dógod lesz, csak légy hűséges szógám, jobbágyom, zsellérem, ha én ezt elérem.
6. „Isten megsegít testvérem” Földig érő, rózsaszín reverenda, ájtatos mosoly, előre tolt szavazó láda, „adakozzatok fele barátaim” Meglátjátok a túlvilági boldogsággal, semmi föl nem ér! De elfogytak a felebarátok, mert nekik mindig a rosszabbik fele jutott!
7. Az ifjú titán! Kidolgozott izmok, kinyúlt kötött pulóver, erőszakos nyomuló stílus.
Ha rászólnak hátrább az agyarakkal, a válasz titán különbek vagytok?
8. Műsoron kívül. ASancó Panza külsejű, Dón Kivót- e törött kopjáját szétverte a vörös szélmalom lapát kereke!

Szúrófény 2012.08.03. 04:55:56

Horthy hőstette, ostobáknak!

1919-ben Horthy Miklós ugyancsak nyugati, elsősorban francia támogatással szerezte hatalmát. Horthy az országra törő antant oldalán a hont védelmező fehér tisztek vezette vörös hadsereg ellen gerilláskodott, majd hatalomra jutását követően annak legendás főparancsnokát Stromfeld Aurélt börtönbe vettette. Stromfeld Aurél nemcsak parancsnok, de a magyar nép zászlóvivője is volt, kinek sikeres hadjáratait a nyugat csak hazugsággal (Clemenceau jegyzék) és persze a magyar politikai vezetés ostobaságát kihasználva tudta megtörni.

Valóban a Tanácskormány újra tudja mozgósítani a tömegeket a haza védelmére és katonai sikereket ér el! De ha a munkások a parasztok megvédik az ország integritását, akkor továbbra is övék kell maradjon a hatalom, mert a katonai siker legitimálja őket az ország további vezetésére is! Tehát a magyar uralkodó osztály inkább lesz a honvédő háború árulója (Julier Ferenc, Horthy Miklós, Bethlen István, Teleki Pál grófok) mint saját osztályérdekeinek ellensége.
A számszerűen és stratégiailag fölényes helyzetben támadó Vörös Hadsereget a vezérkar főnöke, Julier Ferenc gonosz árulása kergette vesztébe.
süti beállítások módosítása