Ökoradikális szemlélettel

889.png

Szociális területen dolgozó, de nemzeti sorskérdésekben és ökopolitikai dilemmákban (is) véleményt formáló örök lázadó.

Lájkolj!

Címkék

Címkefelhő

Linkek

Utolsó kommentek

Újult erővel

2012.07.28. 21:38 Member

Szegedi Csanád kilépett, Bándy Kata hamvait visszafogadta Hazánk földje, de a Jobbik nem hagyja alább létét a köztudatban. Devecser még nem szenvedett eleget, mikor a korrupció és szakmaiatlanság eredményként alkalmatlan falak kieresztették a vörös szutykot (amit mostanság radioaktív porral "semlegesítenek"), most egy olyan hír röppent fel, melyben apát és fiát súlyosan bántalmazták cigány származású elkövetők. A legnagyobb gondom, hogy csak a kuruc.infón futottam bele a hírbe, könyörgöm, nem lehetne erről bővebb tájékoztatást adni, kicsit semlegesebb forrásból?

A Jobbik Magyarországért Mozgalom Veszprém megyei szervezetei 2012. augusztus 5-én 15.00 órától vonulásos demonstrációval kívánják felhívni a közvélemény figyelmét a cigány-magyar "együttélésre".
Az augusztus 5-i devecseri felvonuláson és demonstráción a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom és a Betyársereg is nagy létszámban részt fog venni - tájékoztatta portálunkat Toroczkai László. (kuruc.info)

Kicsit furcsállom, hogy a rendpárti Jobbik és a törvényt nem tisztelő Betyársereg (ők azért javarészt megjárták a büntetésvégrehajtást) közösen lép fel, de a célért mindent. Devecseren már eddig is erős volt a Jobbik, az adományosztás körüli kalamajka élére tudtak állni és valami idióta éppen ekkora időzítette egy cigány kulturális ház létrehozását, ami olaj volt a tűzre (ha kikötik az áramot, nem sövényt ültetek a kerítés mellé, hanem adósságkezelésre sietek). Toroczkai jelenléte különösen aggaszt, mint a Jobbiktól is jobbra álló személy.

Közben nem győzöm hangsúlyozni, a Jobbik által hangoztatott probléma létezik! Fiatalok nőnek fel nem látva felmenőt munkába járni, rettentően korán felnőnek és gyermeket nemzenek és csak a fizikai erő nyelvén értenek. Ennek szelleme valóban köztünk kísért. De a lábtörést sem a láb levágásával orvosoljuk. Azok a családok, akikkel kapcsolatban kerültem már és van, vagy legalábbis volt aktív dolgozó a családban, mindig rendezettebbek, képesek koordinálni és rendezni az életüket. De közösségi szinten éppen az elzártság felszámolása a kívánatos cél, ez a torz értékrend éppen azért születik, mert rettenően korlátozott a kultúrfogyasztásuk és az átvehető minták száma. Kemény kéz kell, de nem kell mindig azt ökölbe szorítani.

Szólj hozzá!

Címkék: jobbik cigányok

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr224684092

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása