Ökoradikális szemlélettel

889.png

Szociális területen dolgozó, de nemzeti sorskérdésekben és ökopolitikai dilemmákban (is) véleményt formáló örök lázadó.

Lájkolj!

Címkék

Címkefelhő

Linkek

Utolsó kommentek

Végre kimondták!

2012.08.15. 18:44 Member

Azért megdöbbentő, hogy Balczó Zoltán bebizonyította, hogy a Jobbikban van még egy-két normális ember, aki tisztában van a jelenlegi politikai helyzettel és nem akarja még nagyobb szakadékba lökni a határon túliakat, erre a Fidesz képviselője, akik már eddigis oly' sokat tettek az erdélyi magyarok sorsának jobbításáért (totális megosztás és hátország építés), most Kőszegi Zoltán kifejti, hogy nyolc éven belül reális a revízió, csak ehhez a Fidesznek még erősödnie kell. Most tegyük fel, a Fideszben még maradt annyi demokratikusság, hogy a képviselők pártvéleményt mondanak és nem csak trollkodnak. Akkor mit is szűrhetünk le ebből?

-A Fidesz radikalizálódik, alapvetően szakított az európai normákkal és területi igénnyel lép fel
-A párt a nemzet vezetését csak saját maga által tudja elképzelni.
-A Fideszt nem érdekli a jószomszédi viszony, vagy akár a népek békés együttélése.

Ha nem hallunk komoly elhatárolódó hangokat az alábbi nyilatkozattól, komoly félelmeink adódhatnak afelől, hogy  a Fidesz-KDNP már tényleg leszámolt annak látszatával is, hogy a kezdeti demokrata értékeiket vallanák. Vagy csak már megint kaptunk egy jó rágócsontot. Egy normális magyar párt az autonómiát és a konföderációt támogatja ma érzéseim szerint és nem az erőszakos (élet)térnyerést.

6 komment

Címkék: határon túli magyarok Jobbik Fidesz Trianon

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr894714230

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

White SeeD 2012.08.16. 14:51:37

Már régóta nem érdekli őket a jószomszédi viszony. Persze a többi oldalt sem túlzottan különb.
Valahol olvastam hogy állítólag ez a magánvéleménye. Nade narancsék + magánvélemény :D
Én is csodálkoztam hogy ők fogják ezt elsőre kihúzni és nem az EU zászlóégetők. Nincs mit tenni, csökken a népszerűség, gazdasági mutatók mínuszban, kell valami gumicsont ami elviszi a figyelmet a főbb gondokról.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.08.16. 15:31:25

@White SeeD: Én is arra tippelek, hogy ezt a gyökeret megbízták, tesztelje kicsit a közvéleményt és amikor rájöttek, hogy a többség szerint túlzás, magánvéleménynek minősítették.

Fideszben csak a nagyon nagyoknak, pl. Kövér László lehet magánvéleménye, a többi csak közvetít és golyófogó.

Mangekyo22 2012.08.17. 17:44:03

Azért ne felejtsük el, hogy a kedves "szomszédokat" sem érdekelte a jószomszédi viszony.

Szlovákia = Robert Fico és Ján Slota magyarország és magyar ellenes kirohanásaiknak köszönhetik népszerűségüket, s évente 700-800 magyart vernek össze csak buliból már Gyurcsányka óta... + elvárják, hogy amit ők nem adnak meg az ottani magyaroknak, azt mi megadjuk az ők itt élő szlovákoknak. Ja, és még mindig nem felejtettem el azt a beszólását Robert Fico-nak (vagy Slota-nak), hogy tankokkal kéne a magyaroknak menni... szintén még a gyurcsány időből.

Románia = Ő náluk is a magyar ellenesség a nyerő, magyar emlékműveket rongálnak csak viccből és sorolhatnám.

Szóval azért nem csak narancséktól függött a dolog, s én már azon a véleményen vagyok, hogy mi akkor is nácibbak leszünk szerintük a náciknál, amikor a franciák már nem Romániába deportálják a cigókat, hanem koncentrációs táborokba...

WanGood · http://animemangapalota.blog.hu 2012.08.17. 21:23:10

@Mangekyo22:

Slotákiában a mai napig érvényben vannak a Benes-dekrétumok, többet nem is kell szólnom arról az "országról". Csehek utánfutói voltak évtizedekig, a mieink évszázadokig, most kompenzálnak. Arról nem is szólva, hogy Királyhelmec környékén szabályos gettót hoztak létre egy faluban (betonfal választja el a cigányt a szlováktól), erre érdekes módon nem ugrik az unió.

Miért nem? Mert Fülkefor király rossz helyen pattog. Mi lettünk a csúnya gonosz náczifasiszta hungarista revízionista istapista ország, mert beintettünk az EU-IMF trojkának. Aki alázatosan hagyja, hogy a kölcsönökkel gazdasági-politikai függésbe taszítsák, azt később veszik elő a zűrjei miatt.

Európa, 2012. Tényleg elgondolkozom ilyenkor a jövőmön.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.08.18. 07:54:56

@Mangekyo22: @WanGood: Én mindig azt mondtam, hogy a szemet-szemért; fogat-fogért nem követhető út, Románia és Szlovákia max akkor engedne, ha jobban feküdnénk az EU-nál nálunk és rájuk tudnánk kényszeríteni a jófejséget, de ez a keleti régió éppen, hogy távolodik Brüsszeltől mind mentalitásban, mind versenyképességben. Hozzáfűzném, hogy nem minden román- és szlovák erő magyarellenes, ennyire kollektíven azért nem gondolkoznak. :D

Mangekyo22 2012.08.18. 12:53:21

@Member: Mi nem is ítélünk el kollektívan senkit, csak a tényt mondjuk, hogy szlovákia és románia kormánya, vezetése és főleg politikája magyar ellenességre épül, ami egyenlő azzal, hogy akkor is a "magyar lapot" fogják elő venni, amikor abszolút semmi baj nincs.

Az EU meg lesz*rja a magyarokat, s ha 2004 és 2010 között ennyire elénk rakta a szlovákiát és romániát "XXX.-ik Ullászló Gyurcsányka" "igen-igen" ajándékai ellenére, akkor már semmi értelme nincs tovább nyalni az EU-t. A görögögnél és spanyoloknál is látszik, hogy magasról tesznek rájuk.
süti beállítások módosítása