Ökoradikális szemlélettel

889.png

Szociális területen dolgozó, de nemzeti sorskérdésekben és ökopolitikai dilemmákban (is) véleményt formáló örök lázadó.

Lájkolj!

Címkék

Címkefelhő

Linkek

Utolsó kommentek

Újabb agymenés. Számoljunk együtt!

2012.09.27. 18:33 Member

math-business.jpg_400x300

Szeretett kormányunk már megint baromságokon töri a fejét, de ezt már megszokhattuk, és nem is kívánnék mellette szó nélkül elmenni. A történet lényege, hogy a gyermekneveléshez és egészségromláshoz, fogyatékossághoz köthető támogatásokat leszámítva a kapott támogatások nem mehetnek egy 40 körüli korlát fölé.

Vagyis a célpont ismét a munkanélküliek. Ők jelenleg is kapnak az arcukba, ugyanis egy háztartáson belül (itt lehet játszani a tartózkodási helyekkel) nem lehet két foglalkoztatáshelyettesítőt, vagy két rendszeres szociális segélyt kapó személy. Az ő támogatásuk jelenleg 22500 ft, illetve 26500 ft. A lakásfenntartási ritkán üti meg a 8 ropit, az átmeneti segély, ami általában eseti, kisebb településeken 3000 ft vagy az alatti. Vagyis a plafon jó vicc, szegénykéim eleve nem is kapnak 40 körül. Persze a huncutság a sorok között rejtőzik, nem derül ki ugyanis, hogy a "személyenként" mit takar? Lehet az is, hogy egy személy nevére maximálisan adható, de jelentheti azt is, hogy összes segély/család létszáma, logikusan utóbbit kellene jelentenie. Bevallom, kevés családdal találkoztam mélyszegények között, ahol a bevétel fejenként megütötte volna a 30 ezret, mivel sok gyermek esetén hiába tűnik magasnak a kiutalt családi pótlék, ha a gyermekszám is nő. Ellenben a másik verzió már keményebb, anya gyermekei után kap 150 ezret, jelenleg nincsen kiskorú gyermeke, vagyis a GYES/GYED kihullik, de az FHT már nem járt, mert a 150 bőven több, mint 40.

Erre egy kijátszási lehetőség van: Apa nevére a házat, ő veszi fel a lakástámogatásit, ő kapja az FHT-t és ami korlátozás alá esik, az anya meg mindent, ami gyermekneveléssel összefüggő.

Ez megint egy értelmetlen sarc, a hatását sem látom. Ha jót akarnak, a harmadik gyermek után járó családi pótlékot már munkaviszonyhoz kötik, a fogyatékkal élők támogatását és az ápolási díjat tisztességesen emelik, csökkentik a tartósan munkanélküliek utazási költségeit és a rendszeres szociális segélyben részesülőket nem zárják ki a közfoglalkoztatásból.

Szólj hozzá!

Címkék: Segély

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr54806869

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása