Ökoradikális szemlélettel

889.png

Szociális területen dolgozó, de nemzeti sorskérdésekben és ökopolitikai dilemmákban (is) véleményt formáló örök lázadó.

Lájkolj!

Címkék

Címkefelhő

Linkek

Utolsó kommentek

Üdvözöljük a temerini magyar fiúk szabadon bocsátásást!

2012.12.01. 23:43 Member

A Lehet Más a Politika üdvözli Szakáll Zoltán és Horváth Árpád vajdasági magyar fiúk szabadon bocsátását, akiket nyolc év után engedtek ki szerbiai börtönükből. Az ökopárt örömét fejezi ki, hogy Tomislav Nikolic szerbiai elnök végre lépett az ügyben, és az aránytalanul hosszú időre elítéltek méltányosabb elbánásban részesülhetnek. Üdvözöljük továbbá, hogy további két fiú, Illés Zsolt és Uracs József is hamarabb szabadulhat, és Máriás István is méltányosabb elbánásban részesül majd az ígéretek szerint.

Az elmúlt két évben az LMP sokat küzdött a fiúk szabadon bocsátásáért. Mint az Országgyűlés Emberi jogi bizottságának alelnöke, kétszer is meglátogattam őket sremska mitrovicai illetve belgrádi börtönükben, majd nyílt levélben fordultunk Boris Tadic volt szerb elnökhöz a kegyelmi kérvényük méltányos elbírálásával kapcsolatban. Az Országgyűlésben a kormányt többször kértük, hogy határozottan lépjenek fel a fiúk ügyében. Idén a szerb hatóságokhoz fordultunk annak érdekében, hogy Illés, Uracs és Máriáss visszakerülhessen a példátlanul szigorú belgrádi büntetés-végrehajtási intézetből a szabadabb mozgást és munkalehetőséget biztosító mitrovicai börtönbe, ami néhány hónappal ezelőtt meg is valósult.

Az LMP köszönetét fejezi ki a magyar állam képviselőinek is, és kérjük, hogy továbbra is tegyenek meg mindent a még büntetésüket töltő fiúk mihamarabbi szabadon bocsátásáért.

Budapest, 2012. december 1.

Szabó Tímea
országgyűlési képviselő
az Emberi jogi, kisebbségi, civil- és vallásügyi bizottság alelnöke

Forrás: lehetmas.hu

Szólj hozzá!

Címkék: temerini fiúk Szerbia Vajdaság

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr124942263

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása