Ökoradikális szemlélettel

889.png

Szociális területen dolgozó, de nemzeti sorskérdésekben és ökopolitikai dilemmákban (is) véleményt formáló örök lázadó.

Lájkolj!

Címkék

Címkefelhő

Linkek

Utolsó kommentek

Antall József emlékére

2012.12.18. 20:54 Member

"Történelemfejlődésünk azt igazolja: aszerint alakult az ország sorsa, hogy milyen külső és belső képét tudtuk adni az országnak. Magyarország elbukott a világtörténelmi fordulatoknál, mert rossz volt az imidzse. Óriási a felelősség, hogy milyen a Magyarország-kép. Ez természetesen összefügg a társadalompolitikával és gazdaságpolitikával. Hogy Magyarország alkalmas külföldi beruházásokra, hogy értékeljenek külpolitikailag és nemzetközi tárgyalásokon – ehhez egyidejűleg jó belpolitikát is kell folytatni… ezt a kettőt nem lehet egymástól elválasztani."

"Ahol nincs középosztály, ott nem képes működni modern értelemben vett jogállam és piacgazdaság. [...] Hiába gondoljuk mi a legszebb eszméket, ha nincs, aki megvalósítsa, élje, hogy úgy mondjam, életté dolgozza. Ha nem ilyen társadalom alakul ki, akkor nem lesz szilárd bázisa a magyar demokráciának. Láthatjuk a fejlődő országokban, láthatjuk Kelet-Közép-Európa korábbi időszakában is, hogy ha hiányzik ez a bázis, akkor előbb-utóbb zavarok keletkeznek a demokrácia működésében."

Ma van 19 éve, hogy örök nyugalomra helyzeték Antall József miniszterelnök hamvait a kerepesi temetőben, de gondolatai ma is aktuálisak, örökké élnek.

Szólj hozzá!

Címkék: Antall József

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr664972214

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása