Ökoradikális szemlélettel

889.png

Szociális területen dolgozó, de nemzeti sorskérdésekben és ökopolitikai dilemmákban (is) véleményt formáló örök lázadó.

Lájkolj!

Címkék

Címkefelhő

Linkek

Utolsó kommentek

Reflekció Scheiring Gáborra

2013.02.07. 19:05 Member

18_polg_schering_gábor_2999.jpg_320x480

Most az elején megjegyzem, régóta érzem, hogy Gábor elszólásai ártottak a legtöbbet az LMP-nek, ezért tisztemnek érzem, hogy mint blogján linkelt egyén reagáljak. Természetesen véleményem nem esik egybe az LMP általános meggyőződésével, vegyétek magánvéleménynek.

Scheiring azt állítja: A pártkongresszusi viták, melyeken a párt tagjainak többsége mereven elzárkózott bármilyen baloldali öndefiníciótól.
A valóság ezzel szemben: A mai Magyarországon baloldalinak vallani magad egyenlő beállni az MSZP mögé. Természetesen mindenkiben volt balos él, aki az LMP-be lépett, hiszen az egyszeri ember érdekeit akartuk képviselni a korrumpálódott elittel szemben. Ha még emlékszel, az LMP zöld és nem vörös pártnék definiálta magát, vagyis a politikai középre, ezért volt szerintem jó, hogy volt közöttünk meggyőződéses szocialista és ökoaktivista egyaránt.

Scheiring azt állítja: az LMP frakcióvezetőjének retorikájában a baloldali esélyteremtő gazdaságpolitika nyelvezetének szerepét fokozatosan átvevő nemzeti antikapitalizmus, mely a külföldi tőkét és a belföldi tőkét szembeállítja egymással, továbbá a nagytőkével szemben értelmezi magát;
A valóság ezzel szemben: Látom, nem emlékszel, segítek, anno te és András mondtátok, hogy az LMP baloldali párt és ő többször beszélt álbaloldalról a parlamentben, mint te (tudom, mert kutattam pártunk nemzetpolitikáját). A te defíníciód szerint baloldalinak lenni kiállni a neokonzervatív gazdaságpolitika egyik úttörője előtt, csak hogy Orbán meglépjen, miközben az LMPben éppen antikapitalista dumákat toltál? Ki itt a következetlen.

Scheiring azt állítja:
A Jobbik ellen szervezett sikeres veszprémi demonstráció „felesleges feszültségkeltésnek” minősítése, amit egy nagymagyarországos képpel hirdetett pártrendezvény követ pár héttel később.
A valóság ezzel szemben: A Jobbik ott nem tört, nem zúzott, még csak nyíltan nem is zsidózott vagy cigányozott, nem sértett törvényt, teljesen helyesen jártak el a veszprémiek. Más egy gárdafelvonulás és amikor csak a véleményüket mondják el. Kukorelly pedig Trinanonról beszélt Veszprémben, őszintén, mit raknál a háttérbe egy ilyen eseményhez? Vagy talán szerinted erről nem is volna szabad beszélni?

Scheiring azt állítja: Trianont sirató fejléc egy hangos, a „schifferistákhoz ódát költő” párttag blogjában;
A valóság ezzel szemben: Cuki vagy, hogy reklámozol, de remélem tudod, hogy Jászi Oszkár és Bibó István polgári radikálisok, illetve kereszténydemokraták voltak, valamint az ott Teleki Pál 1910-es térképe (amikor még Trianon sem volt), melynek beillesztésével a kárpát-medencei népek együttélését kívántam szimbolizálni. Olyan sok vörös van benne, neked mégsem tetszik? 
A vers nem volt túl jó ötlet, maradok is a videóbloggolásnál, de neked sem ártana kicsit megtanulnod politizálni, hogy ne rombold a pártod népszerűségét feleslegesen, főleg a népszavazás alatt, a nyugdíjas elszólásod miatt vagy 20e aláírást buktunk el.

Scheiring azt állítja: Egy régiós választmányi delegált, aki levelében megfontolásra javasolja egy segítő párttag véleményét, miszerint érdemes lenne megfontolni, hogy Horthyhoz megengedőbben viszonyuljunk a jobbközép szavazók végett;
A valóság ezzel szemben: Most már legalább tudjuk, hogy meglepő módon ezt a levelet is te toltad ki. Figyelj, gondold végig, Horthy hosszú időn át elhúzta az ország megszállását és a zsidók deportálását, közben hozott pár felesleges áldozatot. Mondd a szememben, hogy jobban csináltad volna! Amikor Wessenmayer és Eichmann már itt tanulmányozták az országot! Persze értem én, autokrata őrült volt, aki felszámolta Telekivel karöltve a demokráciát és diszkriminálta zsidó honfitársainkat, de ettől még hol van ő Imrédy-hez, Sztójaihoz, Matolcsy-hoz, Málnásihoz, Szálasihoz képest?

Scheiring azt állítja: Az Országos Választmány határozata, hogy baloldali szervezetek helyett konzervatív szervezetekkel kívánja a párt felvenni a kapcsolatot;
A valóság ezzel szemben: Mivel a kongresszussal nem mehettek szembe. Vagy ők is alapíthattak volna platformot? :)

Scheiring azt állítja: Az egyik, erősen konzervatív területi szervezetből származó elzárkózáspárti országos hálózatépítő kísérlete, hogy letiltsa az egyik vidéki pártfórumomat, mondván "alkalmas vagyok a párttagok gondolkodásának megzavarására";
A valóság ezzel szemben: Országos hálózatépítő? Az nem egy platformer volt pofátlan fizetéssel és szinte nulla eredménnyel? Kerestem a cikkben, hogy kik esküdtek össze ellened, nem találtam a választ, míg te továbbra is a többségi véleményt aláztad a sajtóban.

Scheiring azt állítja: A hajlam, hogy a párton belül kisebbségben maradtakat kívül belül az SZDSZ érdekeit kiszolgálóknak állítsa be a párt vezető embere;
A valóság ezzel szemben: SZDSZ érdekeket nem képviseltetek, csak éppen oldalkocsivá kívántátok silányítani a pártotokat. Nektek az MSZP múltjával tán volt bajotok, de az "értékeivel" soha, most már csiripelhettek a vörösfenyőn is, én maradok az örökzöldeknél. És ehhez képest mégis fideszesen zsaroltatok, aki nem volt veletek, az ellenetek volt.

Scheiring azt állítja: Az egyik volt képviselőtársaim, akit egyébként mélységesen tisztelek, aki nyíltan a Schmidt Mária-féle polgári közép megteremtéséről ábrándozik;
A valóság ezzel szemben: Az az Ertsey Katalin, aki Juhásszal együtt a leginkább küzdött párton belül a női tagok érdekeiért és előnybe hozásáért, olyannyira, hogy attól már borzongott a hátamon a szőr? Ez mióta jobbközép felfogás. Igen, ők ketten következetesen keresztények, van ezzel baj? Én tisztelem őket ezért.

Scheiring azt állítja: És akkor a belső konzervatív lobbi szalámi-taktikájáról, szervezeten belüli összezáró-kirekesztő tömblogikájáról, mely néhány alkalommal kifelé is láthatóvá vált, nem is beszéltem, és nem is fogok többet.
A valóság ezzel szemben: Beszél az, aki az egyik fő szervezője volt a demokrácia szabályait felrúgó, önmagát OV szintre képzelő, zsaroló platformnak, mely médiakapcsolataival bezúzta a párt népszerűségét és megszervezte tőkéjének átmentését Bajnaihoz? Összezárás az, hogy a vidékiek terszervek és az élelmesebb pestiek nem dőltek be neked?

Összefoglalóan: Áprilisra ígérik, hogy megalapul az E14 párt, vagyis a Pár(t)beszéd kft. biza' tiszavirág életűnek mutatkozik, jó eséllyel majd Fletóval vitázhattok a legjobb Orbán monnyon lesz szlogenekről, ugyanis csak a Milla válasza nem ismert eddig. Vagyis bebizonyítottátok, hogy szerintetek a politika nem lehet más és átmentettek pár mandátumot és a fővárosi közgyűlést a Baloldali Blokknak, akikkel jó eséllyel korábban is jóban voltatok. Ezzel nem csak a szavazókat, hanem azon platformistákat is cserben hagytátok, akik még hittek az értékszintézisben és inkább maradtak. Személy szerint örülök, hogy végre elmentél a haverjaiddal és nem blokkoljátok tovább a hálózatépítést, a programalkotást, máris folyékonyabb minden. Hogy a mandátumokról nem mondtatok le, az már a ti erkölcsi adósságotok.

Sok sikert a gerincbeültetéshez. :)

Szólj hozzá!

Címkék: Scheiring Gábor Platform "Párbeszéd"

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr325068052

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása