Ökoradikális szemlélettel

889.png

Szociális területen dolgozó, de nemzeti sorskérdésekben és ökopolitikai dilemmákban (is) véleményt formáló örök lázadó.

Lájkolj!

Címkék

Címkefelhő

Linkek

Utolsó kommentek

Székely zászló a Parlamenten

2013.02.16. 16:08 Member

Kirakatta Kövér László a székely zászlót, ezzel semmi gond nem volna, aki túllát a nacionalista újromantikán és a balliberális rettegésen, egészen más kérdéseket tesz fel.

1. Miért mindig csak a székelyek? Tudjuk, hogy a Fidesznek van két fiókszervezete, az Erdélyi Néppárt és a Magyar Polgári Párt, családi kötelékekkel és haverokkal, de ez volna minden? Vagy csak a relatíve magasabb számú potenciális szavazó miatt, amiért a csángók kulturális támogatását és a szlovéniai magyar szervezetekkel való kapcsolattartást hazafiatlan módon hanyagolják?

2. Van-e ehhez erkölcsi joguk? Ugyanis Kövérék szanaszét rombolták az erdélyi magyar pártok kampányát a Nyírő üggyel és lehetőséget adtak a rettegőknek, hogy Hazánk fasiszta színben tűnjön fel, mint már sokadszor.

A Fidesznek már legalább annyi bűne van kicsikből, mint az MSZP-nek a 2004-es népszavazással a határon túliak ügyében.

8 komment

Címkék: parlament székely Kövér László Erdély

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr545083641

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2013.02.17. 16:26:01

Gond éppen van: Egy (nem egy akármilyen, talán a legfontosabb) állami intézményre került ki egy olyan zászló, amely
- vagy nem állami jelkép és semmi köze Magyarországhoz és akkor mit keres ott,
- vagy valamelyik a kettő közül, így vagy tentatív államiságot kölcsönöz a székelységnek (amelynek csak egy része él zárt tömbben, a többi szétszórva, vagy kifejezi, hogy a székelység a magyar állam része.
Amikor a Vöröskereszt vagy az Egészségügyben dolgozó nők nemzetközi szövetsége kongresszust tart a Parlamentben, akkor is kiteszik a zászlójukat?
Ha külföldi állami delegáció van, az adott ország nemzeti (állami) zászlaját kiteszik, kitehetik valamely magyar szervezetét is.
Amúgy meg bunkóság ilyennel provokálni (sorozatban).

Ricz · http://librarianwarrior.wordpress.com 2013.02.17. 17:34:50

Hogy miért székely zászló? Olvastam én már olyan véleményt erről, hogy Kövér csak most ért egy 2 éve írt cikk végére és szolidaritásból rakatta ki. Ismerve a politikusainkat, nem tartom kizártnak az eshetőségét.

Viszont ami az én véleményemet illeti ez ügyben:
- populizmus megnyilvánulása: a nemzeti érzelműeket próbálják meg megragadni ezekkel, azonban elfelejtik, hogy a környező országokban is vannak magyarok, pl. Ukrajna, Szlovákia, Szerbia, Szlovénia, akiket - mint írtad is - elhanyagolnak És szerintem azért, mert nagyobb tömböt és szavazóbázist remélnek tőlük, mint mondjuk a felvidékiektől, ahol stabil bázisuk van már (ezt több felvidéki magyar ismerősömtől tudom).
- a dolog inzultálni fogja Romániát, ami még inkább visszaveti a székelyföldi autonómia létrejöttének lehetőségét. Sőt, szerintem már inzultálja, de a dolog akkor fog erősebben kibukni, mikor ez a téma szóba kerül.

Az én igazi gondom az, hogy megint belefognak egy keresztes hadjáratba valamiért, amivel megfoghatják az embereket és nem a célért, hanem a kampányért teszik mindezt - amit viszont erkölcstelennek tartok. Mert ez már politikai kártyajáték, ahogy a kommunistázás, nácizás, miközben a kártyákat használóknak halovány lila fingjuk sincs mi is folyik igazából a háttérben vagy az adott dolog mit is jelent valójában.

Itt vagyunk egy-másfél évvel a választások előtt, de már indul a tudat alatt csepegtetett, nem pénzért űzött reklám, kampány.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2013.02.17. 18:42:44

@Kuviklacz: Aki akarja, felveheti az állampolgárságot, vagyis lehet a székelység szimbolikusan a magyar állam része, még ha területileg nem is. A gond ott van, hogy erről egyrészt egy ember döntött, illetve, mint írtam, hogy másokat meg nagy ívben letojnak.

@Ricz: Pozsgay elszólta magát, szerinte ha Erdélyt megnyerik, akkor az biztosítja a Fidesz kormányzását. Ez minden.

Mangekyo22 2013.02.17. 19:17:32

"A Fidesznek már legalább annyi bűne van kicsikből, mint az MSZP-nek a 2004-es népszavazással a határon túliak ügyében."

Khm, a 2002-es választáson is pont a romániában élő magyarok kiközösítő reklám kampányukkal nyomultak ("23 millió románnak - székelyek - akarja Orbán adni a magyarok munkáját" stb...), szóval nem csak egyszer "hibáztak".

Véleményem meg, hogy nem lenne ezzel baj, mert románia/szlovákia még akkor is b*szogatja az kint élő magyarokat, amikor nem orbán ült a székben, de hogy akkor valóban illene a többi szomszédos országban élő magyaroknak a zászlaját is kitenni. Nem az, még mindig jobb, mint a mesterházy/szabi féle "bocsánat kérés" (melyeken szintén egyértelmű, mi a a valódi céljuk), de hogy tényleg jobb lenne "kiterjeszteni" a többi kinti magyarra is, az fix.

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2013.02.19. 21:52:30

@Member: Az állam immanens velejárója a terület, valamint az állampolgárság. Utóbbi egyéni viszony, nem kollektív. Viszont Pozsgai már csak MIkolát plagizálta, csak hát kicsit khm khm egyszerűen fogalmazott :-)
@Mangekyo22: A 23 millió román nem választási kampány volt, inkább annak a frusztrációnak a levezetése, hogy Orbán elfogadtatta a román kormánnyal a magyarigazolványt azzal, hogy a románoknak is ugyanolyan jogokat adott, mint a magyarigazolványosoknak. Lehetett volna intelligensebben is elmagyarázni, hogy ezzel a magyarigazolvány lényegét ásta alá, de hát az MSzP-től akkor ennyire tellett. Sokkal többet ártott Orbán a kint élő magyaroknak egyéb konfrontációival.

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2013.02.19. 22:24:49

Ja, és nem lehetne ehelyett az íráskiemelőfluoreszkáló zöld helyett valami kevésbé szemkifolyató színt alkalmazni?

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2013.02.20. 05:51:22

@Kuviklacz: Nem is szabad erre a lóra felülni, egyértelműen az kellene a Fidesznek, hogy Ponta hülye módon reagáljon és a Viktor előadhassa a gondoskodó apukát, mint itthon.
süti beállítások módosítása