Ökoradikális szemlélettel

889.png

Szociális területen dolgozó, de nemzeti sorskérdésekben és ökopolitikai dilemmákban (is) véleményt formáló örök lázadó.

Lájkolj!

Címkék

Címkefelhő

Linkek

Utolsó kommentek

Szász Jenő, jajj, fáradt vagy, pihenj!

2013.02.23. 11:39 Member

Mindig meglep, hogy akármennyire is a szélsőjobbhoz kötjük a revíziós gondolatok, mégis mindig fideszes vagy fideszközeli személyek szólják el magukat. Szász Jenő újabb agymenése, hogy a szórványmagyarok költözzenek egy helyre és ezt támogassa is a magyar állam az identitásmegőrzés jegyében.

Kezdjük azzal, hogy amikor lehetőség lett volna rá, kivonták a támogatásokat a határon túli magyarok szervezeteitől, vagyis enyhén szólva nem támogatták az identitás megőrzését. Másrészt meg ez egy ügyes kiskapu, hogy a magyar kormány nem avatkozik bele erőszakosan egy adott terület etnikai összetételébe és rúgja fel a 90s évek elején született európai szabályozást, hanem önkéntesen noszogatja őket a költözésre. Ez talán a vidékiek városba áramlását segítené, de a román kormány nyilván rögtön határrevíziót sejtene a dolog mögött, amiből nemzetközi botrány robbanna ki, pedig a dolog ennél sokkal egyszerűbb, még mindig hisznek Pozsgay-nak, hogy az erdélyiek meggyőzése a Fideszt bebetonozná, ezért úgy kell elhelyezni őket, hogy könnyebb legyen a választást lebonyolítani. Nem kell atomfizikusnak lenni, hogy átlássunk a Fidesz érdekközpontú politizálásán.

Másik, hogy nem csak magyar, hanem helyi identitás is létezik, örök vesszőparipám a csángómagyarok esete, akik már nem magyarok, de még nem románok, hanem csángók. Ezeket a helyi identitásokat lerombolni bűn és az agresszív beavatkozás csak tovább erodálja közösségeinket.

Szólj hozzá!

Címkék: határon túli magyarok Fidesz Erdély

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr305099903

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása