Ökoradikális szemlélettel

889.png

Szociális területen dolgozó, de nemzeti sorskérdésekben és ökopolitikai dilemmákban (is) véleményt formáló örök lázadó.

Lájkolj!

Címkék

Címkefelhő

Linkek

Utolsó kommentek

Veszélyes gesztusok, turulos mumusok?

2013.03.16. 13:22 Member

Nem ritka, hogy egy rendszer díjazza a saját neveltjeit, Karácsony előtt megjutalmazták a Békemenetet, mely állítólag az oroszok ellen is védett volna, most viszont a saját kedvenceken túl, ráadásul nem (párt)alapítványi, hanem állami kitüntetésekben részesültek nem csak saját emberek (Szőcs Géza, Bagdy Emőke, Kudlik Júlia, hanem pl. Bakay Kornél régész neve, aki a Miskolci Bölcsész Egyesület Nagy Lajos Király Magánegyetemén a sumér-magyar rokonságot oktatja, aki szerint Jézus parthus származású volt és a barlangrajzokon már ott bújtak a ma túlromantizált székely rovásírás elődjei. Ő korábban MIÉP-es képviselőjelölt volt.

Kevésbé tűnik kártékonynak Eőry Ajándok, aki háziorvosból lett természetgyógyász és nagyon érdekes kijelentéseket szokott tenni, mondjuk úgy, a nemzeti ezotéria képviselője. Nála már sokkal megdöbbentőbb Szaniszló Ferenc Táncsics Mihály díja, ugyanis ő kiváló délszláv szakértőből mélysötét összeesküvés fanatikussá lett az évek során és bizony homofóbiában, uszításban nem kell a szomszédba mennie munícióért. A végére hagytam a számomra legsokkolóbbat, Petrás János a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjét vihette haza. Bevallom, a gépemen ott figyel a Pendely Csángó fohásza mellett az ő verziójuk is, illetve a László Imre féle "Bajtárs" című dal Vádló Bitófák előadásban, de ettől még nem értem, miért is tett Petrás János és zenekara oly' sokat a magyar nemzetért. Zeneileg enyhén szóval is közepes, folkban idehaza a Dalriada simán veri, a szláv népzenés fiúk pedig messze lekörözik őket. A szöveg sem éppen túl bonyolult, ami jobb, arról kiderül, hogy átdolgozás. Az kétségtelen, ma valaki, aki meg akar élni Magyarországon a zenéből és azt lehetőleg gitár segítségével akarja elérni, annak vagy a női szíveket kell bájosan semmitmondó szövegekkel kenegetnie, vagy a nemzeti rock pódiumára kell lépnie, ahol hirtelen a hamiskás szóló és a zúzás is kellemes lesz még az átlag Jobbik szavazó számára is a "hozzáadott értéktől".

Ez egy veszélyes játék, a Fidesz nagyon érzi a vesztét, látja, hogy az emberek, különösen a mélyszegény térségekben elpártoltak tőlük és a Jobbik iránt sóvárognak, őket meg kell valahogyan fogniuk, ezért most tesznek engedményeket az önigazolásaiknak. Ez egy nagyon veszélyes játék, Orbán Viktor és a Fidesz állandóan kapálóznak a szélsőjobb ellen, megy a szájkarate, de végül ők maguk lesznek a Jobbik, míg a Jobbik eszkalálódik valódi újnáci párttá, mert elfogy előle a levegő és kénytelen lesz megfogni azokat, akik szerint a jobbikosok eddig nem voltak kellően tökösek. Viszont Viktoréknak tudnia kell, hogy ők nem terjeszkednek, hanem tolódnak és a vákuumba be fog kerülni egy erő, amelyet nem érdekel a chi folyása, nem rejteget trianontagadókat és nem kíván holmi királypótlékokat ültetni a nép fejére, hanem csak ki akarja gazalni a Nemzet kertjét, hogy a virágokat ismét elérhesse az éltető napfény. Más erre nem lesz képes, a magyar baloldal valamiért a homokot locsolja, hátha az hirtelen oázissá válik és sajnos voltak, akik loptak egy kis tápföldet és beálltak locsolni melléjük.

3 komment

Címkék: tüntetés Fidesz

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr215137857

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

moophlander 2013.03.16. 16:38:11

Én megkérdezném, hogy ilyen alapon miként kaphatott Táncsics díjat Rangos Katalin és Bolgár György??? Valószínű, hogy a seggből kilógó sarló-kalapácsot feltételnek érezték! :D

Mangekyo22 2013.03.17. 15:43:28

Soha nem értettem, mégis mi alapján adják eme díjakat.

Szocik is olyan embereknek adtak díjakat, akik kb sz*rt se tettek a nemzetért, max az MSZP-nek "szimpatizáltak".

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2013.03.17. 16:04:43

@Mangekyo22: Lemérték a nyelvüket, gondolom én. Főleg, mert ezeken a területeken sokkal nehezebb objektíven mérni, mint mondjuk a matematikában, a rezsim dönti el, mi az érték.
süti beállítások módosítása