Ökoradikális szemlélettel

889.png

Szociális területen dolgozó, de nemzeti sorskérdésekben és ökopolitikai dilemmákban (is) véleményt formáló örök lázadó.

Lájkolj!

Címkék

Címkefelhő

Linkek

Utolsó kommentek

Nemzeti Kommunista Neofeudalizmus

2013.04.27. 10:41 Member

Tudjuk, hogy a Fidesznek nincsen ideológiája. Ettől függetlenül a NER valami olyasmivé alakult, amit nehéz egyáltalán meghatározni, a józan ész korlátai közé szorítani. A legtöbben a kommunizmussal hasonlítják össze az egyértelműen tekintélyuralomra épülő, minden szabályt felrúgó "együttműködést". Nem mindenki tudja, nemzeti retorikában a kommunisták is otthon voltak, szinte piros-fehér-zöldbe öltöztek, Kossuth, Táncsics és Petőfi arcképével kampányoltak, közben olyan üres lőzungokat szórtak, mint "Hazánk függetlenségét senki sem veszélyezteti", "Tiéd az ország, magadnak építed" (Rákosi Mátyás - Nemzetmentés), amit valamiféle szocialista hazafiságnak állítottak be. A magánvagyont einstandolták, a múltat átírták, közben állandó fasiszta fenyegetéssel indokolták a vasrendszert. Ma ezt a nevetséges paranoiát jeleníti meg a Békemenet és a a "békevonat". Fenyegetve vagyunk, ezért kell a nemzet erős keze, hogy megszorítsa a nadrágszíjat és  Brüsszeli tököket.

Közben egy másik vonal is erősen keveredik, ugyanis a NER nem úgy államosít, mint a kommunisták, elvégre ők legalább az embert dolgoztatták a tőle ellopott földeken, de itt inkább az Árpád-Házi királyok módszereit láthatjuk, nemessé teszem a hozzám hű alattvalókat, először a földeket, majd a szemétszállítás és a dohányárusítás jogát szórom szét (az eddigihez képest megemelt áron), teljesen mindegy, hogy az illető ért-e a mezőgazdasághoz vagy kereskedelemhez, a lényeg, hogy nemzetépítő harcosa legyen a rendszernek. Hamarosan a helyi pártbizottság dönt az italmérés (kocsmáltatás) jogáról, esetleg bevállalják az első éjszaka jogát is, ha a KDNP-t nem cserélik le a MIÉPre esetleg a katolikus egyház lesz az egyetlen, mely iskolákat vehet át, liturgiát tarthat.

Az igazán kellemetlen az, hogy aminek a kormány nevezi magát. A Fidesz nem nemzeti és főleg nem keresztény. Addig nemzeti, amíg lobogónkba burkolózva anyagi érdekeltségből hadakozik Brüsszellel és addig keresztény, amíg rezsicsökkentős íveket visznek körbe Isten házában. Amúgy meg a nemzetrontó korrupció és a másokat lesajnáló fösvény hedonizmus bűzlik az egész hal fejétől. Bebiztosítják magukat, minden utolsó forintot kisajtolnak a népből, hogy vézna, gyönge kezével ne legyen, aki ezt a túlduzzadt haveri kört agyonüsse egy malomkővel. Tudják, ha nem cselekednek és teszik az embereiket az utolsó csirkenyakelvágó futószalag mellé is, akkor a regisztrációra mégsem kötelezett dühös emberek csakazértis elmennek majd behúzni a legkisebb rosszt, Bajnait vagy a szocikat, aztán leszünk bankárország vagy nyugdíjas paradicsom. És az a legrosszabb, hogy mindhárom verzió további lezüllésünket hozza majd.

Update: A mai fejlemények után nyugdíjas bankárparadicsom leszünk. Együtt2006.

Szólj hozzá!

Címkék: kommunizmus feudalizmus Fidesz

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr875249308

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása