Ökoradikális szemlélettel

889.png

Szociális területen dolgozó, de nemzeti sorskérdésekben és ökopolitikai dilemmákban (is) véleményt formáló örök lázadó.

Lájkolj!

Címkék

Címkefelhő

Linkek

Utolsó kommentek

Reklámadó? Támogatom!

2013.05.25. 10:37 Member

TV_animated.189125412_std.gif_317x317

Hosszú múltra tekint vissza a termékek reklámozása, piacon kofaasszonyok rikácsolták, miért őket választd (megkésett követőiket gyakran láthatjuk a Népliget megálló aluljárójában), illetve a cégérekkel máris jelezték, mi jó kapható a céheknél. Ma már ennél sokkal eldurvultabb a helyzet, akármerre lépjek, óriásplakátok nyomják a képembe, akármi olvassak, a lap alján ót szól az üzenet, akármit nézzél, már online is, egyből villannak a képkockák, FOGYASSZ. Magyarán költs egy kis pénzt. Ha meg nincs, fogyassz személyi kölcsönből. Nézd ezeket az embereket a hirdetésekben, mind olyan boldog, amikor a kólát issza és a cigi szívja, tuti, hogy ettől én is jól érzem majd magam! A reklámipar a látványos, már a terméknél is drágább csomagolóanyagok mellett a fenntartható fejlődés fő rákfenéi.

Igen, tudom, miként finanszírozza magát a tévé, miből veszi meg a filmeket, amik nézettsége által sokan látják a reklámot, ami által ismét bevételhez jutnak. Ez nem is volt kérdés. Az a kérdés, hogy mennyire is fontos nekünk a tévé? Mivel leszünk többek általa? Hallhatjuk az állami propagandát (ez miatt tuti, hogy úgysem hagyják bedőlni az ipart) és megnézhetjük ugyanazokat a filmeket, amiket már vagy húszszor láttunk, ahelyett, hogy családunkkal, barátainkkal, a közélettel, akármivel törődnénk, letennénk valami produktumot az asztalra. Az információkhoz és műsorokhoz ott van az internet, ahol már ügyeskedéssel elkerülhetőek a reklámok és még közel sem tódulnak olyan mennyiségben, mint a televízióban- Ma már a mélyszegény családokban is van okostelefon, általában számítógép is, amiket nem csak mulatós zene hallgatására és pornónézésre lehet használni, hanem kétoldalú kommunikációval egybekötve egybe kiválthatja az ördögi dobozt. Persze önmagában a tévéről való leszokás nem elég, mert találunk helyette másik drogot, gyökeres szemléletváltás kell, mely nem kapcsolódik össze a fogyasztással, zabálással, bódulattal, paráznasággal, a Carpe Diem nevű káromkodással.

5 komment

Címkék: tévé agymosás

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr905317155

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2013.05.26. 17:15:54

A Carpe Diem nem káromkodás, és nem hülyeség.

Persze én is azt vallom, hogy a mértéktelen, oktalan pazarlás, de a mának élni könnyebb mint a holnapnak.

Jó, ez nem releváns, de kikívánkozott belőlem. A lényeg hogy a poszt nagyjával egyetértek. Az ostobák úgyis fenntartják az RTL Klub-TV2 szégyenpárost, így nem árt, ha adnak is valami értelmeset. Úgyis elsikkasztják a politikusok, de addig se ezeknél a fos tartalomszolgáltatóknál marad.

Ha meg emiatt kivonulnak, akkor megszabadulunk a magyar kereskedelmi televíziózás rákfenéitől! Nekem nem hiányozna.

2013.05.26. 17:16:25

*hogy szükségtelen és káros a mértéktelen, oktalan pazarlás

Lemaradt a magyarázat, de attól még ugyanúgy igaz. =)

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2013.05.26. 17:41:09

@Katamori: Sztem majdnem hogy minden rossz okozója, hogy a többség már a holnapot is távolinak érzi, nem hogy a jövő hetet. Olyan monotonná és önismétlővé vált életünk, hogy már vígan elvagyunk tökig eladósodva, mert a végrehajtó csak a hó végén jön.

2013.05.29. 01:42:21

@Member: A mának élés pont arról szólna, hogy kipróbálj mindent és színesen élj, pont hogy ne legyen monoton az életed.

Aki így csinálja, ahogy te lefested, az meg is érdemli.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2013.05.29. 06:42:30

@Katamori: Akiktől eddig hallottam a mának élést, egyik sem azért élt a mának, mert lehet, holnap meghalsz és kéne hagynod valami nyomot a földön. Nem, mindegyik esetben az élvezetekről, élményekről volt szó.
süti beállítások módosítása