Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Ökoradikális szemlélettel

889.png

Szociális területen dolgozó, de nemzeti sorskérdésekben és ökopolitikai dilemmákban (is) véleményt formáló örök lázadó.

Lájkolj!

Címkék

Címkefelhő

Linkek

Utolsó kommentek

Szaporodjatok és sokasodjatok! Minél előbb?

2013.08.08. 19:23 Member

Érdekes látni, hogy a vallásosságot preferáló és a totálisan konzervatív családmodellt alkalmazó Fidesz, akiknél ugye csak egy férfi és egy nő házassága gyermekkel támogatva jeleneti a családot, mennyire megengedő a fiatalkorúak szexuális élete terén, egyenesen liberális. Rosszmájúan meg is jegyezhetném, hogy végülis a középkorban divat volt zsenge lányokat elvenni. De nézzük csak meg jobban, hogyan is változott a magyar jog.

Kezdetben volt egy olyan kőkemény megkülönböztetés, hogy azonos neműek között 18 év alatt semmi, de ezt az alkotmánybíróság eltörölte 2002-ben, mert valljuk be, ez nem oszt, nem szoroz. Magyarországon eddig 14 év volt a beleegyezési korhatár, vagyis 12 év év alattival csak 14 év alatti létesíthetett szexuális kapcsolatot (mivel büntetőjogi felelősség nem állt fenn), 14 felet viszont már csak 14 felettivel. Ebből fakadt az a furcsa eset, hogy egy 15 éves megrontással büntethető egy 13 éves lány teherbe ejtése nyomán, míg egy 62 évest egy 14 éves lánnyal való együttlétért már nem lehet felelősségre vonni, hacsak nem élt vissza a helyzetével, ami erősen relatív.

Most lényeges változás lesz, hogy igazából egyetlen esetben lesz büntethető a 14 év alattiakkal való együttlét, ha az illető már elmúlt 18, amúgy kvázi a beleegyezés korhatár a büntethetőség korhatárával együtt leszállították 12 évre. Nem vagyok sem jogász, sem szexuálpszichológus, de a kislányok iránt sem érzek különösebb szexuális izgalmat. A kérdés, ami megfogalmazódott bennem, hogy miként feltételezheti a kormány azt, hogy ilyen fiatalon bárkinek megvan a kellő érettségi a pártválasztáshoz (ugye eredetileg 16 évre akarták leszállítani a választási korhatárt, szerintem meg emelni kéne 21-re), a bűncselekmények megítéléséhez (12 évre a büntethetőséget), az önálló munkavállaláshoz (16 év a tankötelezettség, kivéve SNI-s tanulók és fogyatékossággal élők) és a szexuális élethez (12 évre a beleegyezési korhatárt). Kicsit elhamarkodottnak érzem a gyámhivatal lehetőségeit is, hogy 16 éves korban pszichológiai érettség és az idősebb fél pszichés, valamint vagyoni vizsgálata után engedélyezhető a szülői ház elhagyása, valamint a házasság és ezzel a nagykorúsítás.

A gond számomra az, hogy csak a számokkal dobálózunk, van különbség két fiatal érettsége között, vagyis el tudom képzelni, hogy valaki lehet 16 évesen olyan érett, mint egy 20 éves és akár fordítva is. De azt ne magyarázza meg nekem senki, hogy 12 évesen bárki is tisztában lenne a védekezéssel és a nem kívánt terhesség következményeivel, hogy van kellő felelősségtudata akár az "5 perc élvezetért feláldozom az egészségem" témában, vagy akár a korai gyermekvállalásban. Van leányanya gondozottam, aki 15 évesen szült, nem is egy. Egyik esetben az apa 14 éves. Ilyenkor szokott az történni, hogy "apuka" megijed, mert ő még fiatal akar lenni és élni, ezáltal kilép a kapcsolatból.

16 év alatt akárhogy is nézem, valamilyen formában jelen kell lennie a felelősségre vonásnak. Vagy a szülő, vagy az idősebb partner részéről. A gyermeki lélek törékeny és nem szabad a hedonizmus magjaival idejekorán begyomosítani. Mi fiatalon még mesét néztünk, bringáztunk, Pokémon Tazo-kat gyűjtöttünk. A mai fiatal facebook-ozik, az utcát rója, jó eséllyel kipróbálta már a drogot és a szexet. Vagyis elfelejtenek gyermeknek lenni, egyfajta hamis felnőttképpel annak élvezeti részét próbálják elsajátítani, sok tizenéves évekkel öregebbnek néz ki testileg és öltözékileg, miközben a lelki érés és az önállóvá válás egyre messzebbre tolódik ki. Nagyapám 15 évesen már a határba járt, mert dédnagyapám nem tért vissza a Don-kanyarból. Nagyanyám 18 évesen megszülte édesanyámat, de az egy olyan világ volt, amiben korán zártak és ehhez megvoltak a feltételek. De ma tanulmányok nélkül az ember halálra van ítélve, nem kapsz munkát, mint akkoriban.

Ez egy veszélyes játék, amikor a(z ál)konzervatívok elfelejtenek konzervatívként viselkedni és a redtube generációt gyakorta törvényes oltalom alá veszik. Nagyon nem kellene, a gyermekvédelem során már így is sorra találkozunk szexualitásukban jelentősen torzult, túlfűtött vagy éppen alulhangolt egyénekkel. Egyetértek az idősebb romákkal, akik szintén fiatalon kezdtek "házaséletet", de megvetették azt, akinek képességeit ismerte az egész falu. A gyerek maradjon meg gyereknek és ne a pornóoldalakon kapja meg a létező legtorzabb képet az együttlétről. Amikor azt hallom, hogy a fiúk vazelinnel teszik vastagabbá, mert akkor a lányok jobban élvezik hátulról, akkor számomra minden remény elveszett.

Ezt tartsák szem előtt a Tisztelt Honatyák!

8 komment · 2 trackback

Címkék: szex konzervatívizmus

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr75452578

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.08.09. 13:13:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.08.09. 13:01:08

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mangekyo22 2013.08.09. 14:57:30

"Fidesz, akiknél ugye csak egy férfi és egy nő házassága gyermekkel támogatva jeleneti a családot"

Még mindig nem értem, mi köze ehhez a Fidesz-nek, amikor mindig is - értsd, az új alkotmány előtt is - egy nő és egy férfi kapcsolata jelentette a családot és házasságot? Miért nem 1990-ben vagy 2007-ben jöttek ezzel, ha akkora probléma volt?

"ugye eredetileg 16 évre akarták leszállítani a választási korhatárt"

Ez pont, hogy az MSZP-SZDSZ duó retardált ötlete volt - emlékszem, mert egyetemen beszéltek erről, amin már akkor is felröhögött mindenki.

Emelni nem biztos, hogy jó ötlet, mert akkor meg "gonosz, fiatalokat elnyomó" szövegek lennének.

Magáról a témáról annyit, hogy igaziból itt bárki alkothat bármilyen jó törvényt, úgy el van k*rvulva a világ - s erről elsősorban nem a politikusok tehetnek, hanem inkább a tömeg butítók, mint facebook, valóvilág, esmeralda stb -, hogy maximum csak tippelni lehetne, mi lenne a jó. Én a szexet max 14-15 éves kortól engedném korabelivel vagy néhány évvel idősebbel, de ez sem jó, mert vannak családok, ahol az egyik fél legalább 10 évvel öregebb, mint a másik, ezért sem mondom, hogy az enyém a jó-e vagy másé a rossz.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2013.08.09. 15:42:48

@Mangekyo22:
Első ponthoz: www.origo.hu/itthon/20121217-alkotmanyellenes-a-csaladok-vedelmerol-szolo-torveny-nehany-resze.html
Ezt követően a Fidesz a családfogalmát beemelte az Alkotmányba. Mert előtte a családba belefértek azok is, akik életközösségként együtt éltek.

Másodikhoz: Valóban, most hirtelen én is csak ahhoz találok információt, amikor a Fidesz családi szavazatot akart bevezetni a családos anyáknak, ami szintén őrület. :) Hozzáteszem, Ausztriában 16 év a korhatár, de én a társaságot a voksoláshoz éretlennek tartom.

Valóban kurvul a világ és a politikusok többet tehetnének ez ellen, persze akkor megkapnám, hogy az őskorba akarom visszavezetni a népet. A reklámtartalmak korlátja már jelentene valamit, az igazi nehézség, hogy az internet leszabályozhatatlan.

Más az, amikor 14 éves és 24 éves csinálja, mint amikor 34 és 44, aránypárokat kell megállapítani az abszolút korok helyett.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.08.09. 17:21:47

@Member:

Minek arányokat megállapítani? Ezen az alapon legyen bűncselekmény a 25 és a 40 éves közötti szex is. Mi értelme ennek?

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2013.08.09. 19:14:51

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Na bohóckodjunk, mondtam olyat, hogy töröljük el a nagykorúvá válást?

KoNor_engineer 2013.08.10. 18:32:09

Nem tök mindegy, hogy 13 vagy 18 évesen szüli meg az első gyereket az, aki amúgy is egy link alak? Szül, babázgat egy kicsit, aztán megy robotolni a szalag mellé vagy a közmunkás brigáddal (mert azért valamiből fel kell nevelni a gyereket). Aki már az általánosban a suli helyett inkább mellé jár kefélni, azokra túl fényes jövő amúgy sem vár.
Az ország jelenlegi (gazdasági) ereje nem teszi lehetővé, hogy mindenkit pátyolgassunk és kihúzzunk a szarból. Azon kellene munkálkodni, hogy a tehetségeket ne veszítsük el. Ők a jövő záloga, nem pedig a "faluhíres" barna lánykák.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2013.08.10. 18:56:34

@KoNor_engineer: Nem, mert egyrészt a probléma hatványozódni fog, ha nem figyelsz oda, pár évtized alatt, másrészt meg sok tehetség veszik el így. A kérdés az, hogy a büntetőtörvénykönyvön felül mivel lehetne a problémát megváltoztatni?

KoNor_engineer 2013.08.10. 19:51:49

Miféle tehetség veszik el? Aki éveken át bukdácsol az általánosban, aztán valahogy ellébecol a szakképzőben hogy aztán kapjon valamilyen szakmát (?), amiben persze nem fog dolgozni, mert nem ért hozzá rendesen?
Nemcsak a felsőoktatásban folynak el pénzek, hanem a közoktatásban is, pont amiatt, hogy olyan emberek is a rendszerben vannak, akik nem oda valók, csak bent tartják őket. Így viszont a végzettségek értéke is esik (és a rendszerben lévőket is visszahúzzák), ami hosszútávon senkinek sem jó.
A folyamat akkor tud megszaladni, ha túl 'liberális' családtámogatást alkalmazunk (megélhetési gyermekvállalás), de ha mindenki rá van kényszerítve, hogy ő nevelje fel a gyereket, ne pedig az állam, akkor simán fenntartható. (Az már egy másik kérdés, hogy miért tekintjük a gyerekvállalást alanyi jogon járó valaminek? Autót sem vezethet akárki, munkát sem végezhet akárki, viszont aki termékeny és heteró, az gyakorlatilag bármikor lehet apuka/anyuka. Ezen is jó lenne elgondolkodni) Nem túl populáris munkákra (pl. csatornatisztító) is kelleni fog ember, amihez hívhatunk törököket vendégségbe (lásd. Németország), de évek múlva meg abból lesz a gond - a cigány probléma mellett.
A szelekciót régen megoldották a háborúk és a betegségek, de békeidőben sem lehet humánusabb módon visszafogni a folyamatot.
El kell felejteni, hogy "minden ember értékes" meg hasonló hangzatos marhaságokat. Azt kell nézni, hogy a többségi társadalomnak hosszútávon mi tesz jót.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2013.08.11. 19:00:39

@KoNor_engineer: Ezzel a spenceri állásponttal mernék vitatkozni, ugyanis gyermekek rendkívül eltérő körülmények közé születnek. Itt nem csak a szűkebb értelemben vett családot értem, hanem a települést, illetve lassan már a kistérséget. Ahol nincsen elérhető színvonalú oktatás és közlekedés, valamint a gyermek csak egyazon kultúrkörből származókkal találkozik, miközben a tömegmédia romboló igényeket gerjeszt bennük, ott igazságtalanság ezt a természetes kiválasztódásos dumát lökni.
Persze aki a lehetőségekkel nem él és tojik a világra, annak esetében én is inkább nehezíteném, mint támogatnám a gyermekvállalását, mert a probléma személyenként hatványozódik.
süti beállítások módosítása