Ökoradikális szemlélettel

889.png

Szociális területen dolgozó, de nemzeti sorskérdésekben és ökopolitikai dilemmákban (is) véleményt formáló örök lázadó.

Lájkolj!

Címkék

Címkefelhő

Linkek

Utolsó kommentek

Igen, tessék: Használd az anyanyelved!

2013.08.26. 04:30 Member

A romániai magyar Igen, tessék mozgalom a hétköznapi anyanyelvhasználatért indított kampányt.

Az Igen, tessék mozgalom Kolozsvárott indította el hétköznapi anyanyelvhasználatért indított kampányát, amelyhez már több mint kétszáz üzlet, szolgáltató-, valamint vendéglátóipari egység csatlakozott. Ezek ajtajára egy zöld matricát ragasztanak, amely jelzi, hogy az adott helyen magyarul is kiszolgálják a vevőket. A románul nem tudó magyarországi turistákon kívül a helyiek is örülnek a kezdeményezésnek.

A mozgalom alapítói azért indították a kampányt, mert úgy látták, hogy a helyiek reflexszerűen is románul szólnak az eladókhoz. „A mozgalomnak a célja az, hogy a szolgáltatásokat összekösse a magyar nyelvű potenciális kliensekkel. Bátorítani próbáljuk a szolgáltatókat arra, hogy magyar nyelven is kiszolgálják a lakosságot” – mondta a mozgalom ügyvezetője, Bethlendi András.

Bethlendi hozzátette: a többnyelvűség már Romániában is támogatandó érték. Pályázati úton a magyar és a román kormány is támogatja a már nemcsak Kolozsvárott, hanem több erdélyi nagyvárosban párhuzamosan folyó kampányt.

Forrás: mandiner.hu

Szólj hozzá!

Címkék: RMDSZ Kolozsvár Erdély

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr115477148

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása