Ökoradikális szemlélettel

889.png

Szociális területen dolgozó, de nemzeti sorskérdésekben és ökopolitikai dilemmákban (is) véleményt formáló örök lázadó.

Lájkolj!

Címkék

Címkefelhő

Linkek

Utolsó kommentek

Egy metalcore produkció margójára

2013.09.16. 20:51 Member

Sokan, sokféleképpen vontak le következtetést abból, hogy Mitru Tímeának távoznia kellett munkahelyéről, mert nem egészen azt a énekstílust képviseli, amit általában szokás. Nem fogok aktuálpolitizálni, sokant megtették helyettem, más kontextusban akarom láttatni a dolgot.

Korábban el sem lehetett volna képzelni, hogy Magyarországon valaki tehetségkutatóba jusson egy ilyen produkcióval. Ennek az egyik oka, hogy a "tolerancia diktatúrája" íratlan szabályai szerint bizonyos kisebbségek felé polkorrektek vagyunk (nemzeti- és vallási kisebbségek, illetve sokszor az LMBTQ felé is), míg másokat, akik sokkal ártatlanabbak, gyengébbek, kevésbé feltűnőek, egyszerűen elgáncsolunk. Ezért ez egy hatalmas lépés és mivel Tímea tovább is jutott, a zsűri meglepően felvilágosultnak bizonyult a produkció felé, leszámítva Szikora Róbertet, akiről tudjuk, hogy Manson érkezésekor misézni ment, pedig ha tudná, hogy Death- és Black Metal banda van ebben az országban, akik a Sátánt éltetik... És legalább a közönség is megismeri kicsit a keményebb zenék kultúráját, még ha a műfajokat nem is tudják megkülönböztetni és nem leszünk egy Norvégia elfogadottság terén. Ami az iskolában történet, szégyenletes és mélységesen előítéletes, de ebből a hírből Timi csak profitált. Sok sikert kívánok neki a győzelemhez!

Szikora Robinak: A sátánizmus általában a thrash-, black- és death- bandákra jellemző igazán (bár minden műfajban vannak kivételek, főleg előbbiben), előbbi a csépelős tempóból, a black az elkent torz gitárból és károgásból, utóbbi az erősen alulhangolt gitárról és mélyhörgésről. De a Dead Embrance énekesnője nem metált játszik, hanem metalcore-t, ami a hardcore egy alműfaja, a -core zenék megismerszenek arról, hogy a metállal szemben kaotikusabb szerkesztésűek és ritkábbak a visszatérő részek, a metalcore-ra jellemző a váltakozó dallamos ének és rövidebb, erőteljes hörgések. A metalcore a hardcore-ból merítve főleg érzelmekről, az élet igazságtalanságairól és megpróbáltatásairól szól, nem az ördögről. Hogy ne csak a gida yeah yeah-t ismerd. :D Nem vagyok zenész, csak műkedvelő, félve jegyzem meg.

Szólj hozzá!

Címkék: tolerancia

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr665519221

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása