Ökoradikális szemlélettel

889.png

Szociális területen dolgozó, de nemzeti sorskérdésekben és ökopolitikai dilemmákban (is) véleményt formáló örök lázadó.

Lájkolj!

Címkék

Címkefelhő

Linkek

Utolsó kommentek

Femen és az egyház

2013.12.27. 11:19 Member

Nyilván én vagyok túl öreg és földhözragadt, de a Femen jelenség számomra továbbra is értelmezhetetlen. Röviden és tömören egy rendkívül antiklerikális, polgárpukkasztó (és véleményem szerint feminista-anarchista) csoportot ismerhetünk meg bennük, akiknek az a zseniális ötlete támadt, hogy női aktivistáik testükre mindenféle üzeneteket pingálnak és ezáltal hatalmas hírként szerepelnek az amúgyis botrányokra és szexizmusra éhes médiában. Vagyis pontosan azzal válnak hírértékké, ami ellen kvázi küzdenek, a nők szexuális célú kihasználásával. Az egésznek a legfőbb varázsa, hogy az aktivisták java egy férfi, nevezett Viktor Szvjatszkij általi totális befolyás (talán stockholm-szindróma?) alatt hajtja végre akcióit. Szóval a fejétől bűzlik az egész.

A mozgalom két területen aktív kiemelkedően a női egyenjogúság (mármint az ő esetükben "egyenjogúság extrákkal") megkövetelése mellett, az egyik az újjáéledő Szovjetunió (Putyin-Lukasenko-Janukovics) vezetőivel való szembeszállás, a másik pedig a totális egyházellenesség. Előbbiben még látható ráció, mivel ezek a rezsimek a legkevésbé sem kívánják a polgárok és szervezetek alapvető szabadságjogait sem garantálni, a titkosszolgálatok rendkívül aktívak és a Femen-t is több ízben levadászták. Sajnos idehaza is erre haladunk. A másik ág, amely elsősorban az egyházakat veszi célkeresztbe teljesen érhetetlen és felesleges, mivel az egyházak közvetlenül, leszámítva azon országokat, ahol kvázi államvallásként teljes politikai befolyással bírnak, nem nyomják el a nőket, ennek ellenére általában konzervatívan állnak a nemi szerepekhez. De a fentiekhez hasonló megbotránkoztató, a hívek számára különösen fontos karácsonyi szakrális hangulat megzavarása ártalmas és teljességgel felesleges és a mozgalom szempontjából is kontraproduktív, melyikünk örülne neki, ha gyermeke ezzel a látvánnyal szembesülne, miközben a család békés együttléte és a vallásosak számára az Úr egyszülött fiának születésének évfordulója van a középpontban? Különösen Ferenc pápa áldásos modernizációja nyomán érthetetlen a fent látott vizuális és morális környezetszennyezés. Az ünnepek tegnapi nappal elmúltak, de Boldog Új Évet Kívánok minden kedves ide tévedőnek, ha az esztendő végéig nem jelentkeznék.

Szólj hozzá!

Címkék: Karácsony FEMEN

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr595710451

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása