Ökoradikális szemlélettel

889.png

Szociális területen dolgozó, de nemzeti sorskérdésekben és ökopolitikai dilemmákban (is) véleményt formáló örök lázadó.

Lájkolj!

Címkék

Címkefelhő

Linkek

Utolsó kommentek

Új földosztást akar az LMP

2014.01.27. 18:01 Member

2013062111[1].JPG

Február közepén jelenik meg az LMP választási programja, amely többek között új földosztást is tartalmaz - mondta Schiffer András társelnök hétfői jelöltbemutató sajtótájékoztatóján, Székesfehérváron.

Az ellenzéki politikus kiemelte, hogy az elmúlt három évben a Fidesz szembe ment korábbi ígéreteivel, mert "a családi és ökológiai gazdaságok helyett a fideszes földrablást segítette". Ennek különös kárvallottjai a Fejér megyei gazdák és a kishantosi ökológiai mezőgazdasági központ - tette hozzá. Bejelentette: kellő választói felhatalmazás esetén új földosztást hajtanak végre és 1200 hektáros abszolút birtokmaximumot vezetnek be ötéves átmeneti idővel. "Utána meg fogjuk törni a nagybirtok uralmát Magyarországon" - fogalmazott.


Schiffer András hangsúlyozta, hogy 25 évvel ezelőtt "a zöldbárók és a szegfűs oligarchák által kialakított birtokrendszer" jött létre, amelyből most részt hasított a Fidesz. Jelezte azt is, hogy kellő támogatottság esetén minden földpályázatot felülvizsgálnak az elmúlt 15 évből, mert "nem kérünk sem Benedek Fülöpből, sem Mészáros Lőrincből". Terveik között említette az ökológiai mezőgazdaság elterjesztését, a helyi termelők piachoz juttatását. Meg kívánják erősíteni a szövetkezeteket és valódi plázastop bevezetésével megélhetést szeretnének biztosítani a kistermelőknek - mondta.

A párt Fejér megye 1-es számú választókörzetében Bialkó László Gergelyt indítja. A tősgyökeres székesfehérvári újságíró országos napilapok munkatársaként dolgozik. A 2-es választókörzetben Kalmár András a párt jelöltje, aki pedagógus végzettségű, jelenleg azonban egy kőszárhegyi, komposztálási technológiákkal foglalkozó cég projektmenedzsere. Az LMP jelöltje a 3-as választókörzetben Varga György, aki az 1980-as évek eleje óta vállalkozó és több cikluson keresztül volt Felcsút független polgármestere. A megye 4-es választókörzetében Illéssy István szociológus indul, aki a rendszerváltó parlamentben az MDF-frakció tagja volt, majd később rövid ideig politizált az MDNP-ben is.Fejér megye 5-ös körzetében a megyei elnököt indítja a párt. Szatmári Ildikó könyvelőként és rendezvényszervezőként dolgozott korábban.

Forrás: Inforadio

2 komment

Címkék: föld mezőgazdaság

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr395785330

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

♔bаtyu♔ 2014.01.28. 15:38:24

Jók a csajok, de az LMP liberális párt. Azt az új földsztást valószínűleg Sorosék irányítanák.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2014.01.28. 17:25:13

@♔bаtyu♔: Vagy egy időgéppel jöttél át 2011-ből, vagy csak kurucinfót olvasol. Sokan panaszkodnak, hogy elmentünk konzervatív irányba, szerintem meg csak megtaláltuk, amit kerestünk.
süti beállítások módosítása