Ökoradikális szemlélettel

889.png

Szociális területen dolgozó, de nemzeti sorskérdésekben és ökopolitikai dilemmákban (is) véleményt formáló örök lázadó.

Lájkolj!

Címkék

Címkefelhő

Linkek

Utolsó kommentek

Minden nap lesz zászlófelvonás és díszőrség a Parlament előtt

2014.03.16. 12:41 Member

Vasárnaptól kezdve naponta lesz zászlófelvonás és minden nap díszőrséget állnak majd a Parlament előtt a Díszegység katonái, akik továbbra is ellátják a Köztársasági Elnöki Hivatal és a Szent Korona protokolláris őrzését is.

Zászlófelvonás és díszőrség lesz minden nap vasárnaptól a Parlament előtt, a feladatot a Magyar Honvédség vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár 32. Nemzeti Honvéd Díszegysége látja el – közölte a Honvédelmi Minisztérium közleményben az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a nemzeti lobogó felvonása reggel 8.30 órakor kezdődik, amelyben a Díszegységhez tartozó Honvéd Koronaőrség és Honvéd Palotaőrség állományából kilenc zászlófelvonó és díszőr, valamint egy kisdobos vesz részt.
 
A lobogót 17.30 órakor (nyári időszámítás szerint 18.30 órakor) vonják le.
 
Napközben 9 órától 17 óráig (nyári időszámítás szerint 18 óráig) a Díszegységhez tartozó Honvéd Díszzászlóalj óránkénti őrségváltással katonai díszőrséget ad a téren.
 
A 32. Nemzeti Honvéd Díszegység alegységei új megbízásuk mellett továbbra is ellátják a Köztársasági Elnöki Hivatal protokolláris jellegű őrzését, az állami rendezvényekhez kötődő protokolláris díszelgési feladatokat, valamint a Szent Korona protokolláris és biztonsági őrzését.
Forrás: mandiner.hu
Őszintén szólva engem ezek a katonai formalitások nemigen hatnak meg. Nyilván turistaként érdekes lehet adott ország politikailag jelentős intézménye előtt nézni az őrségváltást, a Szent Korona pedig egy pár koronaőrt váltással megérdemel, de az országgyűlés és a Sándor-palota folyamatos, ekkora létszámú őrzése a magyar átlagfizetéseket többszörösen meghaladó juttatásokkal inkább tűnik egy feudalista rekonstrukciót végrehajtó "fiatal demokrata" csapat hóbortjának, mint reálisan megindokolt ráfordításnak.

Szólj hozzá!

Címkék: Parlament Díszőrség

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr515864423

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása