Ökoradikális szemlélettel

889.png

Szociális területen dolgozó, de nemzeti sorskérdésekben és ökopolitikai dilemmákban (is) véleményt formáló örök lázadó.

Lájkolj!

Címkék

Címkefelhő

Linkek

Utolsó kommentek

A voksolás tanulságai

2014.04.07. 07:54 Member

85745_kozvelemenykutatas_valasztas_2014[1].jpg

I. Ha kihíztad az öltönyt, szabd át és megint jól mutat majd

Habár a közvélemény kutatások szerint a kormánypárt a népesség felét győzte meg, mégis Kunhalmi Ágnes pár szavazatán múlik, hogy meg kell-e győzniük egy ellenzékit a döntéshez (azért gondoljunk bele, hogy ez milyen kemény erodáló erő lehet majd az ellenzéki pártokban), vagy mehet tovább a kétharmados ármánykodás (igaz, ha teremne közöttük egy új Ángyán vagy új Pokorni, aki mer nemmel szavazni, akkor meghiúsulhat a terv). Ha megnézzük, a többi párt eredménye kb, látható volt a kutatásokból, míg a Fidesz ennél jóval magasabbat szerzett. Sőt, az index.hu számolt helyettem is, régen kaptak ilyen kevés szavazatot, mégis ők lettek a királyok. Egy ilyen rendszer idővel pusztulásra van ítélve, mert a nép nem hülye, nem sokáig veszi be, hogy mindenki kormánypárti.

Vona20100129[1].jpg

II. Erős Jobbik, csalódott nemzet

Habár Vona Gábor igyekezett minél nagyobb csalódottságot varázsolni az arcára, az eredményük egyik oldalról bámulatos, a másik oldalról rettegéssel fog el. A blogon kint lévő szavazáson alulmértük a Jobbikot, a párt eredményével Svájc és Ausztria után a harmadik helyen áll az európai radikális jobboldal ranglétráján, maga mögé utasítva a Igaz Finneket. Ha a választási rendszer nem lenne ennyire a győztest erősítő, simán megközelítették volna a 25%-ot egyéni mandátumok által és akkor felsorakoznánk Svájc mögé.

A Jobbik megerősödése ott tapasztalható, ahol magyar többség van, de a környéken (szomszédos település vagy városrész) jelentős a roma lakosság aránya. Pár települést ellenőrizve látható, hogy Miskolcon, Hevesen jelentős a Jobbik előnye, Boconád településen pl. hihetetlen előnye van a Jobbiknak, tegnap meglátogatva a buszmegálló melletti vendéglátóipari egységet is azt tapasztaltam, hogy mindenki a Jobbikra szavazott. Tarnazsadány, Tarnabod és Csenyéte pl. szocialista maradt, de Tiszabő vagy Heves "Krakkó" csúfnevű kerülete alig szavazott a Fideszen kívül másra, érezhetően oda ment a voks, ahol többet ígértek (a klasszikus bográcsozást, kocsival szállítást meg ne is említsük) vagy a romáknak, vagy a kisebbségi önkormányzatnak.

Mit is jelent ez számunkra? Azt, hogy az elkeseredettség nő és már a Jobbik is egy legitim, sőt, cselekvőképes erőnek látszik (utóbbit nem is vonom kétségbe, amit mondanak, azt végrehajtanák, akár az EU-ból való kilépés által is), vagyis ha a kormány tovább bénázik, még az egyértelmű törvényesített választási család ellenére is ott lesznek a radikálisok a nyakában. Akkor meg mit lépnek? Betiltatják a pártot? (A Fideszre jellemző, ha egyszer azt mondom, hogy "Haha, ezt úgysem merik meglépni!", akkor rá kell döbbennem, hogy "De.")

osszefogas2[1].jpg

III. Az Összefogás finom szólva célt tévesztett

Körülbelül azt az eredményt hozták, amit egy önálló MSZP is hozott volna. Pestet részlegesen visszafoglalták és Csognrádban, Borsodban is sikerült 1-1 kerületet vinniük, ellenben vidéken a Jobbik jobban teljesített, rendre második helyen végeztek, az Összefogás a fővárosnak köszönheti eredményét. Mivel ideológiailag teljesen megosztott csapat volt (a Liberálisok és a DK egészen más programot írt), illetve teljesen kiegyensúlyozatlanok voltak az erőviszonyok, kérdéses, hogy pl. a PM egyetlen képviselője, Szabó Tímea, ill. a Fodor Gábor a Liberálisoktól hová sorol végül, mivel önálló frakciót nem alakíthatnak (Timi még mehet az Együtthöz, de Fodor? MSZP?). A PM és a Liberálisok kb. feloszlatható, mivel 1-1 személy bejuttatása céljából jöttek létre, eredmény elérve, céljaikat, értékrendjüket nem tudják majd a nagyokkal szemben érvényesíteni.

lmp1[1].png

IV. Az LMP paraszthajszállal, de bent

Őszintén mindenki jobb eredményt várt, több potenciál van a pártban, mint amit az eredmények mutatnak, a képviselőjelöltek végiggürizték a hónapot, hogy eredményt mutathassanak fel, munkahelyük és családjuk kárára. Ami érdekes, hogy teljesen megváltozott az LMP képviseletének ideológiai összetétele (létszámilag maradtunk, ahol voltunk péntekig), András és Detti maradt, Sallai Róbert Benedek a konzervatív lovasgazda, Ikotity István, a mélyen vallásos, bunyevác ügyet támogató megyei képviselőnk és Schmuck Erzsébet zöld mozgalmár, vagyis ha valami, hát az újbaloldali jelző a legkevésbé sem illik a párt képviseletére. Ez egy fontos tapasztalás volt számunkra, a harc folytatódik, még van egy EP és egy önkormányzati megmérettetés.

55 komment · 2 trackback

Címkék: választás Jobbik LMP Fidesz Összefogás

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr845973021

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Túlélőkészlet választások utánra 2014.04.07. 10:35:13

Most hogy indul a Második Négyéves Terv, a Vincentblog fontosnak tartja, hogy hasznos életvezetési tanácsokkal lássa el a tegnapi eredmények iránt azért nem annyira lelkes olvasóit. Lássuk be, nem lehettek olyan vérmes reményeid, de ha mégis elmulas...

Trackback: Jó választási eredmények 2014.04.07. 08:11:25

A választási eredmények, a várakozásokhoz híven, jók, apróbb meglepetésekkel. A ballib erők megérdemelten vesztettek, ez jó mind a baloldal, mind a liberálisok, mind az ország szempontjából. Remélhetőleg most megindul a szerveződés mind a liberális, m...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mangekyo22 2014.04.07. 08:47:25

Az várható volt, hogy a Fidesz-nek nem lesz megitn 2/3-da, mert lehetetlen, hogy két egymás utáni cikluson is 2/3-dja legyen, de ahogyan a mandátumok számát elnézem, még így is többségben vannak a atöbbi párthoz képest (fidesz kb 130-133, a többi meg összesen 60-70). Szóval a 2/3-os törvényeket leszámítva így sincs túl sok beleszólása az ellenzéknek.

Annak örülök, hogy az LMP bent maradt, azon meg hangosan kárörvendve röhögtem, ahogyan az Összefosás kikapott, főleg a PM-esek, akik nem kicsit szoptak az LMP árulásán. De elvégre csak azt kapták, amit megérdemeltek, s kár, hogy Szabó Tímeának volt elég esze, hogy az első 5-ben benne legyen, de a törpiek szerencsére mehetnek valami más munka után. XD Az meg, hogy a médiára próbálják fogni egyszerűen felér egy Anakin-os rinya partihoz, főleg, hogy a külföldi sajtó 70%-a (New York Times, Tavares, Die Zeitung stb) min nekik nyomták a promót (+ ATV, Klub Rádoó stb).

A lényeg, hogy az LMP bejutott, s szívből gratulálok! ;)

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2014.04.07. 08:54:14

@Mangekyo22: 1 híján kétharmaduk van, ha Kunhalmit lenyomják a határon túliak, akkor már meg is van.

A gratulációt köszönöm, átadom. A nézőim elég nagy részére tudtam hatni. :)

Mangekyo22 2014.04.07. 10:04:28

@Member: Szívesen! ;)

Akkor most Kunhalmin múlik, hogy lesz-e nekik 2/3-uk? Szerintem nem fogják megelőzni, elvégre mennyi a kettő között a különbség? 10-15%? Valamint a külföldi magyarok szerintem pont a Jobbiknak kedveznek, mivel ők jóval többet turulkodnak nekik, mint most kormánypártként a Fidesz. ;)

Sexual Harassment Panda 2014.04.07. 10:09:43

@Mangekyo22: hogyne..Meglepetést fogunk okozni, meg befogjuk a fideszt.
Ja, meg mindenki jobbikos.
Faxt.Nem erősödött.2010ben 19, most meg 20%.
HA!! jön egy normális ellenzéki erő 2018-ig, a fidesz, a jobbikkal efyütt eltűnik a süllyesztőben.
Ja, tényleg lett fideszjobbik koalíció!barmok

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2014.04.07. 10:10:22

A jobbikra igaz az alcím.
Ha nagyon sok szavazatot kapnak,akkor már nagyon tele lesz az emberek töke.

2014.04.07. 10:13:58

Akinek elege van a cionisták pimaszságából, az a Jobbikra szavaz.

Akinek elege van a cigánybűnözésből, az is.

Dream_walker 2014.04.07. 10:30:36

Hm, szóval a jobboldali radikalizmusban hazánk harmadik, dobogós, megelőzve a negyedik helyezett finneket. Az elsők a svájciak, másodikok az osztrákok.
Ez nagyon érdekes, mert Svájc, Ausztria, meg persze Finnország is egy elképesztően kirekesztő, neonáci, demagóg és életképtelen ország. Sz.r hely, na, merjük használni a szót.
Vagy a jobboldali radikalizmus és az, hogy az ország jobb hely-e, az ég világon semmilyen összefüggést nem mutat.
Vagy egyik sem.

Az igazi kérdéseket mégsem teszi fel senki :)

Amúgy a jobbik pont a visszafogottságával bukott be. Amikor megalakultak, sokan megörültek, hogy na, valaki végre el mer szakadni a röhejes polkorrektségtől. Az utóbbi időben visszakanyarodtak, ez az eredmény. Nekik ez legyen a tanulság.
Mindenki másnak meg majd más lesz :) Az élet iskolájában mindenki tanuló. Aztán az iskolákban úgy megy a dolog, hogy a tandíjat így vagy úgy, de mindenképpen meg kell fizetni.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2014.04.07. 10:40:16

@Mangekyo22: Erdélyben szavaztak a legtöbben, az pedig keményen fideszes körzet. A Jobbik ott inkább ártott a megmozdulásaival. A Jobbikot a Vajdaságban támogatják többet, ott van fiókpártjuk is (Magyar Reménység Pártja).

@Dream_walker: Másként működik az északi, nyugati és keleti szélsőjobb. Északon inkább populisták és muszlimellenesek, a nyugatiak euroszkeptikusok és bevándorlóellenesek (antiszemitizmus terén eltérő a véleményük), a keletiek általában cigányellenesek és antiszemiták.

Szelesztia 2014.04.07. 10:54:31

Továbbra sem értem, hogy miért annyira "radikális" a jobbik? Azért mert van gerincük? A magyaroknak ilyen szerve nincs is? :D Például itt a Kormányváltó szövetség... olyan kampányt csináltak, mint a többször bukott szakmunkás, mégis bent vannak a parlamentben. Fidesz? Szép retorika, nyájas beszéd Viktor, csak épp relatíve nem csináltok semmit, helyette támogatjátok a bűnözést a szabálysértési értékhatár emelgetésével és hasonló törvényekkel.
Amellett is lazán elmegy a társadalom, hogy teli van zsarolható ügynökökkel a parlament. Mit képzeltek, hogy ezek a képviselők tényleg saját akaratukból hozzák a döntéseiket? Mi volt a Fidesz elszámoltatás? Egy ejnye-bennye? Előző ciklusban ahogy megnyerték a választást egyből bagatelizálta Viktor a kérdést és nyilvánosan mondta el, hogy meglepi, hogy ez még érdekli a társadalmat.

Kedves Fideszes, MSZPS és a további bűnöző minipárt szavazó: Jó lenne felébredni az álomvilágból, esetleg abbahagyni a bűnözést nektek is, hogy ne érezzétek a lopást természetes dolognak. És ne legyen igazam, de attól tartok, hogy a Fidesz most akkorát fog hasalni, mint Feri kormánya a második egymást követő ciklusban. Jó hülyeségeket csinálni és áthárítani másra, de mint akkor most is, kénytelenek lesznek megenni amit főztek. Meglátjuk egészen pontosan mi is volt ez, csak ne szakadjon bele az ország.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2014.04.07. 11:18:22

@Szelesztia: A Jobbikra már csak azért sem szavaznék, mert elég meggyőződnöm egy-egy átlag jobbikos szavazóval való beszélgetéskor, hogy több, mint a felük csak gyűlöletből tud beszélni (személy szerint inkább jobbikos körben mozgom, nekem balosok nincsenek a környezetemben), ez pedig arra kényszerítené a pártot kormányon, hogy végrehajtsák a választók akaratát.

Irókéz 2014.04.07. 11:19:55

@Member: "ez pedig arra kényszerítené a pártot kormányon, hogy végrehajtsák a választók akaratát."

Végül is ez lenne a normális, nem?

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2014.04.07. 11:30:26

@Irókéz: A Jobbik országos retorikában sokkal visszafogottabb, mint a szavazóik. A szavazó minden párt esetében keményebb és sok esetben szűklátókörűbb.

odamondó 2014.04.07. 11:34:23

@Szelesztia: ez a magyar színvonal hogy gyurcsány kuncze fodor bajnai és mesterházy az oké a nagy magyar "értelmiségnek",de a jobbik az húha ki mer mondani pár valóságos problémát akkor rohadt náci.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2014.04.07. 11:49:08

@odamondó: Más a problémát kimondani és más őrültségeket javasolni megoldásban. Előbbit muszáj volna, nem csak két pártnak, de utóbbiban is jeleskedik a Jobbik.

Dream_walker 2014.04.07. 11:59:53

@Member:
Nekem van agyam, hogy ezt felfogjam, és ezért egyet is értek veled.
Csak hát a napi sajtóban és az az által formált közbeszédben a jobboldali radikalizmus nem más, mint menetelő náci hordák gyűlölködő és pusztító gyülekezete, amelyek a világon a legnagyobb veszélyt jelentik az úgynevezett demokráciára és szabadságra.
Ez egy könnyen emészthető, gondolkodást sem igénylő nézet, ezt szeretik sulykolni manapság. Két pólus kell, mert annyi már elég ahhoz, hogy "oszd meg és uralkodj". Aki nincs velünk, az ellenünk van. Gondolom ismerős ez a retorika. Vagy, hogy teljesen egyértelműt írjak, anno elhangzott az is, hogy aki nem a fideszre szavaz, az nem a haza része.
Csak ezzel meg szöges ellentétben áll az, hogy a nagyobb vagy hasonló súlyú jobboldali radikálisokkal rendelkező országokban a demokrácia meg a szabadság nagyságrendekkel a hazai szint fölött van.
Tehát ha látsz két ellentétes tényt (mert a "nácihordák" az itt ma tényként van beállítva, nem pedig másféle véleményként), akkor levágós, hogy az egyik hazugság.
Márpedig ha az országok és a különböző politikai szervezetek teljesítményét vesszük figyelembe, az is világos, hogy melyik "tény" a hazugság.
Csak ezt nem szabad nyilvánosan kimondani, mert akkor azok, akiknek fejfájása lesz a gondolkodástól, esetleg mégis megkockáztatják azt. Márpedig aki gondolkodik, az nagyon-nagyon veszélyes, mert annak nem lehet csak úgy megmondani a tutit. Az előbb-utóbb eljut az igazi kérdésekhez is, amikre senki nem szeretne válaszolni.

Ezért ma nálunk a jobboldali nézet az teljesen mértékben egyenlő a nácihordákkal. Mert ez így mindenkinek egyszerűbb.

Svájc, Ausztria, Finnország pedig nem más, mint a csúnyagonosz európai kizsákmányolók.

ui.: érdekesség, de nekem még régebben egy öreg azt mondta, hogy akinek csak jobb vagy bal keze van, azt nyomoréknak hívták, míg nem lett kötelező a képmutatás.

_most_ 2014.04.07. 12:04:39

a fidesz cinizmusát és a baloldal botrányait figyelembe véve nem meglepő a jobbik erősödése, bár szerintem jobb eredményre számítottak és ha nem csak a végén kezdenek kampányolni, akkor össze is jöhetett volna. Az lmp-től szép teljesítmény volt, hogy bejutott, de elég sok szavazót veszítettek, és nem látom, hogy tudnának előrébb lépni.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2014.04.07. 12:16:57

@_most_: Amit én nagy gondnak látok, az a stagnáló taglétszám. Önkéntesekből ennyire futja., de folyamatosan szerepelni, alkotni nem lehet 5000 fő alatt sem, nem hogy 1000 alatt.

@Dream_walker: Az önvédelmi gárdák és a parlamenten kívüli, sokszor kocsmanyelvi politizálás főként keleten jellemző, meg azért orosz kapcsolatokat ennyire nem építenek nyugaton. Olyan a nyugati és a keleti szélsőjobb, mint az ír farkas és a csivava, kutyának mondjuk őket, de igazából már két külön állatfaj.

Ha megoldjátok, hogy Balczó Zoltánok legyenek a Jobbikban és a Novák Elődök, Tirityán Zsoltok elálljanak tőle, akkor részemről megfontolom, hogy az egyéni voksot oda dobjam, de jelen állás szrint esélytelen.

netnepper 2014.04.07. 12:17:21

Viktor megérdemelten győzött, mivel teljesítette a legnagyobb ígéretét, azaz 1 millió új munkahelyet a ciklus végére.
Ugyanis ennyi munkáskezet fújt el tőlünk a keleti szél nyugatra a mekibe mosogatni.
A helyük tehát felszabadult....

Bambano 2014.04.07. 12:26:55

engem érdekelne, hogy mikor számolja ki végre valaki rendesen a kétharmad határát. ugyanis 133 mandátum az kevesebb, mint a kétharmad, 134 kell hozzá. tehát hiába is győz a fidesz a halálkörzetben, az még nem kétharmad.

KoNor_engineer 2014.04.07. 12:39:03

@Bambano: Összes férőhely: 199
Kétharmad: 2/3
Összes férőhely * Kétharmad = 199*2/3 = 132,66666...

Bambano 2014.04.07. 12:42:39

@KoNor_engineer: kösz, a létszámot rosszul tudtam.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2014.04.07. 13:00:26

Érdekes megnézni, hogy melyik közvéleménykutató kit talált el:
Fidesz: Ipsos, Nézőpont
MSZP: Századvég, Nézőpont
Jobbik: Tárki, Ipsos
LMP: Ipsos, Nézőpont, Századvég holtversenyben

Melyik pártot ki becsülte felül?
Fidesz: Századvég, Tárki
MSZP: Medián, Ipsos
Jobbik: Medián
LMP: Tárki

Vajon melyik "független" közvéleménykutatónak ki a tulajdonosa?

Huncutkukac (törölt) 2014.04.07. 13:04:19

@Member: Már megbocsáss, de én meg a magadfajta kozmopolita fasztól tudok kifeküdni!

Jössz itt a már dögunalmas Jobbik a "náci párt ezért nem szavazok rájuk, ha beledöglik is az ország" dumával, és ezzel próbálod magyarázni a bizonyítványod.

Kicsit járjon az agyad:

50%-nál is többen szavaztak NEMMEL a Fidesz politikájára, mégis a matematikai alaptörvényeket - na és a választási rendszert - átírva tud 2/3-ot szerezni! Azaz a 44,54 lett 67. Ehhez asszisztálsz Te és a hozzád hasonlóan "gondolkodó" agyatlan "rezsiharcosok tömege."

(Közben pedig: Épp a napokban olvastam, hogy 10 magyar közül 3 funkcionális analfabéta!)

A jövőben nincs is más dolga a Fidesznek, mint ezt a 10 a 3-hoz arányt megtartani - esetleg a mély szegénységgel még növelni is -, és garantált a 2018-as 2/3-ad is!

Én Jobbikos vagyok, - és el is magyaráznám Neked, hogy miért, de egyrészt ez meghaladja e poszt terjedelmét, másrészt szerintem értelmetlen is, de azt kikérem magamnak, hogy ezért nácinak tituláljon bárki is!

Szép napot, és Szebb Jövőt!

Vizilabda 2014.04.07. 13:12:23

Óvakodj a törpétől!

2014.04.07. 13:19:09

Kedves LMP-sek.
Én rátok szavaztam a pártlistán, mint a leginkább fölvállalható pártra, akinek talán a legkevesebb hibája van. De amennyiben szeretnétek kicsit jobban teljesíteni, akkor ideje lenne figyelembe venni a választóitok akaratát, óhaját és a való világot.
Tudom, hogy jól hangzik a demokratizmus, a liberalizmus és egyéb közhelyek, de ez az ország nem ilyen egyszerű. Pl. én egyetértek, hogy mindenkit egyforma jogok illetnek meg, de ti ezt csak a cigányság támogatására használjátok, a rendes magyar emberek jogaival nem foglalkoztatok.
Hányszor foglalkoztatok olyan emberekkel, akiket cigányok gyilkoltak meg egy tál ételért és hányszor olyan cigányokkal, akiket sérelem ért, mert úgy viselkednek, ahogy szocializálódtak? Ha több szavazót akartok, akkor ne a cigányság problémái legyenek a legfőbb dolgotok, hanem a többségé, a magyaroké. Nektek is köszönhető, hogy az unokáitok, már kisebbségiek lesznek ebben az országban. Inkább arra törekedjetek, hogy egyes népcsoportok ne csak a jogaikkal tanuljanak meg élni, hanem a kötelességeikkel is. Jót tenne nektek, ha néhány hónapra egy szabolcsi vagy borsodi faluba költöznétek vagy befogadnátok egy-egy szegény sorsú, jogaiban eltiport cigány családot. Éljetek velük együtt és okuljatok. Csináljatok belőle, akár egy valóság showt is, de valahogy próbáljatok meg közelebb kerülni a valósághoz.
Mondom mindezt úgy, hogy cigányokat foglalkoztatok és nagyon meg vagyok elégedve a munkájukkal, jobban dolgoznak, mint a magyarok.
További eredményes munkát kívánok.

KoNor_engineer 2014.04.07. 13:21:52

A Fidesz most kevesebbet kapott, mint 2006-ban, amikor Fletó alázta a Viktort a tévévitában. Akkor az a vereséghez volt elég, most lehet még belőle kétharmad is...No comment....

Fletó most nagy mágus volt, felaggatta a szocikra és az Együtt-PM csapatára a kampósorrú szopóálarcot...és bejutott a hátukon a Parlamentbe. Well done Ferenc, well done! A Mesterháziból bohócot csináltak az összefogók, ilyen - sőt, szerintem még jobb - eredményt egyedül is elért volna a szocipárt. Szerintem p*csán lesz rúgva, és repül a párt éléről és a vezetésből is. Mondhatnám, hogy sajnálom szerencsétlen Attilát...de abszolút nem! :D

A Jobbikot sokkolta, hogy nem nyertek - igazából itt látszik, hogy mennyire nincsenek tisztában a realitásokkal a fiúk. Most a kurucon gyakorlatilag hazaárulózzák a külhoni magyarokat, amiért 95%-ban a Fideszre szavaztak. A nol.hu-n nem olvasni annyi románozást, mint amennyi a kurucos hozzászólásokban most van. :D

S végül a negyedik erő a kisebb Országgyűlésben. Gratula a fiúknak és lányoknak, örülök, hogy egy értelmes csapat is tiszteletét teszi a tisztelt Házban. Este külön öröm volt azt nézni, amint a Jobbik a 21.5%-ról fokozatosan csökkent, míg az LMP a 4,5% fokozatosan nőtt. Most van 4 évetek, hogy rendezzétek a soraitokat. Ennyi idő remélem elég lesz, hogy - legalább - egy középpárt váljon belőletek.

♔batyu♔ 2014.04.07. 13:45:35

Én nem csalódtam. Inkább azért csalódtam, mert lomposék bejutottak, páran elhitték, hogy ezek zöldek. Szerencsére kevesen.

Ez az egy dolog ami nem terveim szerint alakult. Erős Fidesz, ez megvan, erősebb, de nem győztes Jobbik és 20% körül bejutó Gyurcsányék. (Ez azért fontos, hogy a 2018-as győzelem is tuti legyen).

Szelesztia 2014.04.07. 13:48:27

@Member: Oda figyelsz néha arra amit írsz? Mi mást kéne csinálnia egy tetves kormánynak, ha nem a választók akaratát teljesíteni? :D Az meg nem lehet kiindulási szempont, hogy milyen ismerőseid vannak. Mindegyik pártnak megvannak a saját fogyatékos idiótái. Nem a drukkerpoltikusokkal kell foglalkozni, hanem a párttal és a programjával. Egy tök összeszedett normális pártot mocskolnak, azért mert a konkurens politikai erők médiáján kívül egyáltalán nem tájékozódik a legtöbb választó. Nem győztél meg. Ész érveket szeretnék hallgatni, nem azt, hogy azért nem szavazok a Jobbikra, mert sokat ettem tegnap. Körülbelül ilyen szintű választ adtál. Hol van ez a konkrétumoktól? Sehol. Szerintem még azt sem tudod, hogy miért szavaztál arra, akire.

♔batyu♔ 2014.04.07. 13:50:22

@roli101: Ez jó. te egy bringától kéred, hogy versenyautó legyen. Ráadásul komolyan reménykedsz is benne, miközben azért tudod, hogy értelmetlen.

Díjazom az optimizmusod, de az LMP az SZDSZ korszerűbb, fiatalabb, de szemléletében és megbízóit tekintve azért SZDSZ. Előbb utóbb találnak majd egy vírusgazdát és akkor meglesz a hatalom is.

Legfeljebb újabb 20 év múlva ezek is eltűnnek a kukában, de akkor is lesznek csak más néven.

Szelesztia 2014.04.07. 13:50:38

@odamondó: Az igazság az, hogy a magyar polgárnak csúfolt rabszolgák 80%-a segg hülye. Ha lenne igazság a kormánypártó szövetség szavazóinak nem is lenne szavazati joguk. Tipikusan a beszámíthatatlan idióta csőcselék, aki semmit nem tud mondani, csak azt hogy fúj Orbán :D Erre a papagájomat is megtanítom bármikor, mennyenek őkis inkább kisállat kereskedésbe majomnak. Hasznosabbak lennének ennek a - jelöltjüket idézem - "kurva országnak".

Huncutkukac (törölt) 2014.04.07. 13:56:31

@Szelesztia:
Az ilyen értelmes hozzászólások mindig bearanyozzák a napomat!

Legyen Neked is szép napod!

Az evolúció megfordítója... vissza a fára! (törölt 2014.04.07. 14:09:56

en nem latom, hogy a Jobbik annyira eloretort volna, magabiztosan hozzak a harmadik helyet, mint eddig, kormanykepes erotol kurva messze vannak, a problemak, amiket felvetnek valosak, az ellensegeik meg csak arra tudnak pruszkolni, hogy a Jobbik stilusa nem megfelelo nekik, pedig mar ijesztoen sokat finomodtak, egy-ket fideszes politikus tultesz rajtuk arroganciaban es alparisagban
a baloldal es az LMP meg mindig nem fogta fel, hogy a Jobbikot ugy lehetne megverni, ha megszuntetnek a problemakat, amik a valasztokat a Jobbik fele terelik: korrupcio (Simon ugy es a tobbi), c-bunozes, foldugyek, szegenyseg, kilatastalansag, leszakadas.
Ehelyett a Jobbikkal harcolnak, ahelyett, hogy a problemakkal kuzdenenek.

A Fidesz is annyit tud majd tenni, hogy a Jobbikra uszitja a titkosszolgalatokat es vegul betiltja valami mondvacsinalt okkal. Akkor meg tapsol majd a Maszop, LMP is, nem latjak, hogy rajuk is ez a sors var.
Minden nyugati fejlett orszagban van szelsojobb part.
Termeszetesen mas hangsulyokkal: a Jobbik iszlambarat (mert nekik nem kell egyuttelniuk a fejkendos sopredekkel), zsidoellenes, EU ellenes, kereszteny barat (marmint nem a mainstream egyhaz baratai, hanem a radikalis protestans keresztenyeke), buziellenes.
Nyugaton meg sok szelso jobbos part zsidobarat vagy eppen zsidoellenes, iszlamellenes, ateista vagy kereszteny, buzikkal esetleg tolerans, bevandorloellenes.
Sok ut van, a Jobbik nekem azert nem szimpi, mert ruszkibarat, iszlambarat (a ketto nem tudom hogy fer ossze a fejukben, de mindketto oltari nagy faszsag, tipikusan azert dobjak ezeket be, hogy megbotrankozast keltsenek, tokos EU ellenesnek akarnak latszani), nem mernek szelsosegesen ateistak lenni (pedig en ezt nagyon tamogatnam, egy radikalis ateista part a szívemhez nagyon kozelallo lenne), lehetnenek sokkal zoldebbek es EU partiak (nem kell a mostani formaban a Barroso-fele gennyarcokat tamogatni, de az egyesult feher Europa eszmeje igenis zaszlora tuzheto). Es mindezt radikalisan.

Onmagaban az is felhaborito, hogy a liberalis es mersekelt partok nem a szelsojobboldali partok programjat, a felvetett problemakat latjak problemakent, hanem kizarolag a szelsoseges partok letet. Total teves logika. A libsi, balos, mersekelt jobbos partok vetelytars szelsoseges partot akarjak felszamolni, nem a tarsadalmi problemakat. Ebbol is latszik, hogy szarnak mindenre, csak a hatalom kell nekik.

A roman-magyarok total fideszbe es Viktorba vannak beleesve. A szlovmagyarok szarnak a magyar valasztasra szerintem, eleve lenezik a csoro magyarorszagiakat. Mindig is leneztek oket.

Az LMP-nek orulok, hogy bejutottak, akarmennyire is nem ertek veluk egyet sok mindenben. De foleg annak orulok, hogy a PM-esek nem nagyon jeleskedtek, hiaba nyergeltek at a masik csapatba, nem jott ki jol a Judas penzre valtott takonygerinc.
Schiffernek abban igaza volt, hogy ezek 2018-ban sem fogjak Orbant levaltani. Ezek nem. A Jobbik sem. Az LMP sem. Orban szerintem 2022-ig siman marad, vagy amig tenyleg le nem rohad az orszag vagy egyenesen a halalaig. A magyaroknak igy is jo. Akkorra meg tobb nyugger lesz, meg tobb cigany, megszavazzak. Ezek megszavazzak. Aki dolgozni akar, az meg megy nyugatra.

Mangekyo22 2014.04.07. 14:10:22

@KoNor_engineer: Mi az a "NOL"? Már láttam aluljárókban is a plakátjukat, de valamiért nem akartam a böngészőmet rááldozni.

Az evolúció megfordítója... vissza a fára! (törölt 2014.04.07. 14:19:12

@Member: hat en gyulolkodo szavazokat latok a fidesz es az mszp korul is, eleg megnezni egy marcius 15-i rendezveny videot az indexen
nem a jobbik nyomult voros zaszlokkal meg Orban hivei kopkodtek a maszopistakat
a Jobbik ettol tavol maradt
a DK korul fanatikus Gyurcsany hivok gyulekeznek
a Fidesz szekhazat meg korabban elitelt gyilkos es hasonlo kvalitasu tarsai vedtek az eroszakosan foglalokkal szemben
ebben sem volt sara a Jobbiknak
nyilvan ott is vannak primitivek, de azt allitani, hogy az a sok szazezer ember mind agressziv es primitiv, az tulzas lenne

A Jobbik nekem persze igy ebben a formaban nem tetszik, en egy Europa baratabb (ez nem feltetlenul EU intezmenyei iranti baratsagot jelent), inkabb a nyugati szelsojobbhoz hasonlo, iszlam, kereszteny es oroszellenes, zoldebb iranyultsagu, szelsosegesen ateista, vilagi, szekularis, rendparti radikalis partot tamogatnek

MarkD Man 2014.04.07. 14:51:44

Én igazán szomorúan láttam, mi történt tegnap...
LMP bejutott, ez jó, a 20%-os jobbik sem bosszant (amíg nem kerülnek kormányra, nekem nincs bajom velük, bár @Az evolúció megfordítója... vissza a fára!: radikális koncepciója hozzám is közelebb áll), a kúrmányváltás viszont nem bukott elég nagyot ahhoz, hogy tanuljon a leckéből és nyugdíjba küldje a korifeusait, a fityisz kétharmadához pedig egyszerűen nincs mit hozzászólnom. Ebben az országban mindenki eladja az anyját kétezer rezsiforintért?

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2014.04.07. 15:00:50

@Az evolúció megfordítója... vissza a fára!: Ilyen párt akkor lesz, ha megalapítod, idehaza a szélsőjobb mindig keresztény értékeket vett magára.

Dream_walker 2014.04.07. 15:45:55

@Member:
Hm, lehet, hogy félreérthető voltam, de egyáltalán nem akarom senkinek megoldani, hogy ide vagy oda vagy amoda szavazzon. Ez mindenkinek saját joga. Bár a jogállamiság őrzői és a liberális-toleráns szónokok mégis mindenkit szeretnének ettől az alapjogtól megfosztani, és mindig kihangsúlyozzák, hogy szerintük hova kellene vagy hova nem kellene szavazni. Ezzel az alapvető kettős mércével teszik hiteltelenné a saját állításaikat, és a saját ideológiájukat is. Nem véletlen az, hogy a liberális manapság szitokszó lett, kutya keményen megdolgoztak ezért. No de kanyarodjunk vissza a témához.
Hosszú távon a problémák elodázói mindig megbuknak. Hogy csak a legújabb kori történelmet nézzük, a komcsiknak elfogyott a pénze és nem tudták kezelni a sokszínűséget, a rendszerváltó kapitalistáknak "elfogyott" az emlékezete, és a sokszínű kisebb jogok védelmében taposták porba a nagyobbakat, a mai globalisták pedig az uniformizálásba és a mohóságba buknak bele, mert elfogy minden, amit el lehet venni.
Azok a politikai erők, pártok, szervezetek, amelyek ezt nem hajlandók tudomásul venni, bukásra vannak ítélve.
A jobbik bár próbálkozott vele, hogy nevén nevezi a gondokat, de a nagy jogféltésben annyira elködösült az emberek tudata, hogy ezt támadásnak vették. Nincs ezzel baj, a horrofilmek piaca például ezt a célközönséget próbálja kiszolgálni, a borzongás igénylőit. De bármit tesz az ember, annak mindig ára van. Ha valaki a homokba akarja dugni a fejét, az azt az árat kockáztatja, hogy másvalaki máshová dugja a másvalamilyét. Homokba dugott fejjel pedig egy másik testrész mered az ég felé...
Pedig attól, hogy egy problémát apró fennakadásnak nevezünk, nem szűnik meg.
Egy Novák vagy egy Tirityán nem forrása a problémának, hanem indikátora. Nem eltávolítani kell, hanem megnézni, hogy tulajdonképpen mi az igazi kérdés, mi az igazi baj. Mert ha nincs baj, akkor nincs tünet sem.
Ha fáj a fogad, akkor nem állsz rá a napi három kataflámra,, hátha elmúlik, hanem elmész fogorvoshoz.

A fidesz, a jobbik, az mszp, meg valószínűleg az összes párt emberileg felvállalhatatlan tagjai a tünet. Lehet harcolni ellene, de attól a betegség nem múlik el.

Ma mindenki a tüneteket próbálja kezelni, elkerülni, kárhoztatni. Ez még működhet is ideig-óráig. Még akár szépen hirdethetik is nekünk, hogy mennyire jól megy a dolog.
De előbb utóbb mindig megérkezik a számla. Én is tudom, te is tudod, mindenki tudja.
Ha nem akarjuk a tüneteket, akkor nem az elkendőzés a megoldás, hanem a gyógyítás.

Ha valaki nem akarja, hogy legyen egy jobbik/fidesz/mszp/liberálisok, akkor a kiváltó okokat kell megszüntetni.
De ez nehéz. Fikázni mindig egyszerűbb :)

Én ezért nem fogok tenni azért, hogy akárkit is meggyőzzek akármiről. Aki elég értelmes, az lát, nem csak néz. Aki meg szerényebben bútorozott agyilag, annak meg hiába mond bárki bármit.

Amúgy szerintem a fidesz nem lesz már itt '18-ban. Ne adja az ég, de szerintem előbb bedől a rendszer, ha tényleg folytatják azt, amit eddig csináltak.

wanker cunt · http://freeliveteencams.com 2014.04.07. 15:48:47

Remélhetőleg 2018-ban is összesöpri a szél ezt a remek Összefogást,és megint összeborul,kunce,fodor,gyurcsány,bajnai meg a többi.

szelídgesztenye · http://szelidgesztenye.blog.hu 2014.04.07. 15:55:38

@KoNor_engineer: Ha már Neked is feltűnt...
Magyarázd már el, milyen szavazatszámlálálási technika szükségeltetik ahhoz, hogy egy bizonyos feldolgozottság után minden újabb csomagban több legyen az LMP és kevesebb a Jobbik?
N.b.: ez 2010-ben is így volt.

Az evolúció megfordítója... vissza a fára! (törölt 2014.04.07. 15:59:56

@Member: ez nagyon szomoru
es meg azok sem merik felvallalni nyiltan az ateizmust, mint programot, akikrol tudjuk, hogy nem szimpatizalnak az egyhazakkal
Gyurcsanynak volt par elszolasa, de nem hangoztathatta sokat, gondolom szoltak neki, hogy ez nagy tamadasi feluletet ad a fidesz kampanygepezetenek, vissza kellene fogni magat

a kereszteny egyhazak szepen bealltak a Fidesz moge mar regen, onnan nem is lehet kirobbantani oket
ezert a tobbi partnak felesleges is a kegyeiket keresni
a radikalisokat kifejezetten gyulolik a fidesz altal jol fizetett papok
en tudok olyan katolikus papot, aki olyat volt kepes mondani kereszteny fiatalok, ifjusagi szervezetenek egy osszejovetelen 2007-ben, hogy "le kellene mar lonie valakinek ezt a Gyurcsanyt, Isten bocsassa meg, hogy ilyet mondok..."
ja ez az egesz csapat Fidesz agymosott volt, jellemzo ez a Fideszre, hogy vannak hatterben kemeny megmondoembereik, de a vezetes mersekelt, atyaskodo kepet mutat
ez fekszik a kepmutato keresztenyeknek

a KDNP vajon hogy szerepelt volna, ha nincs Fidesz szarnyak ala terelve? persze a nevuk miatt kellenek a partszovetsegbe, sulyuk annyi, mint a legyfing, gusztustalanok, mint a pattanas kicsi sarga gennyes kozepe

az LMP-ben azt becsulom, hogy nem alltak be a nagy osszefosasba es be is jutottak
en remenykedtem benne, hogy Schifferek lesznek idovel a nagyobb ellenzeki part, nem a szocik, ez nem jott be

odamondó 2014.04.07. 16:11:14

@szelídgesztenye: elkezdenek bejönni a budapesti eredmények ahol az idióták laknak. Ha megfigyelted az mszp is szépen párhuzamosan ment felfelé.

@Az evolúció megfordítója... vissza a fára!: engem halálosan elborzaszt ez a fidesz kizárólagos joga hogy keresztény legyen és viszont aki keresztény az legyen fideszes. Miért kell ez? Főleg ilyen sem(i)jen zsóti aki ennek a képviselője az országos lista 2. helyén. Szeretném tudni kiről mit tudhat, hogy még nem küldték el a francba.

szelídgesztenye · http://szelidgesztenye.blog.hu 2014.04.07. 16:59:16

@odamondó: "elkezdenek bejönni a budapesti eredmények", ezt már hallottam. Már csak az a kérdés, hogy Budapesten miért nehezebb összeszámolni 7-800 szavazatot egy szavazókörben mint vidéken. Mert ha nem lenne nehezebb, akkor vegyesen érkezne a bp-i és a vidéki szavazóköri eredmény és meglenne a kiegyensúlyozottság.
Vagy az "idióták" a szavazatszámlálókra vonatkozott?

odamondó 2014.04.07. 19:07:16

@szelídgesztenye: vidéken sok kis falu van ahol elég sok biztos számolja a kevés szavazatokat míg Budapesten szerintem arányaiban nem számolja annyival több ember.

Ha vidéken 90 ezer emberre juthat akár 20 szavazó kör amiben van 200 ember addig nem hiszem hogy Budapesten egy akár 30 ezres körben lenne 70 számláló.

Ez az én egyéni teóriám.

szelídgesztenye · http://szelidgesztenye.blog.hu 2014.04.07. 19:39:11

@odamondó: Csak a tisztázás és tisztás látás érdekében. Az új szavazókör méretek kialakítására az AB kényszerítette a parlamentet, hogy az egyes választókörök lélekszáma között ne legyen több 10% eltérés. Mivel ez az első választás az átszabás után, így azóta jelentősebb migrációt nem feltételezhetünk. Adott tehát a nagyjából 70+valahány ezres választókörzet. Ezt a választókörzetet nagyjából 1000-1200 fős választókörökre bontják, ahol a választási részvétel mondjuk 50 és 70 % között mozoghatott. Össze kell thát számolni 500-800 szavazatot egy egy bizottságnak. Véleményem szerint a vidéki(kistelepülési) választókörzetekben ráadásul kevesebb a pártdelegált is mint a fővárosban, tehát arányaiban több számlálni való is jut egy-egy bizottsági tagra.
Ezek alapján még mindig furcsállom a helyzetet.

Ricz the Ronin 2014.04.07. 19:53:58

Én örülök a Jobbik eredményének, de még jobban az LMP eredményének. Lehet Jobbikos vagyok inkább (bár elég alaposan kritizálom őket), de legalább nem 3 színű lesz a Parlament, hanem 4. Egyedül azt sajnálom, hogy csak 5 helyet kaptak, így nem lesznek valami erős ellenzék. Szóval szerintem az LMP-nek most a következő 4 évben nagyon össze kell kapniuk magukat. de igazi ellenzék úgy fest nem lesz, mert a Baloldali Összefosás megint bojkottálni fogja...

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2014.04.07. 19:55:01

@szelídgesztenye: Ha megnézed, eléggé eltérő méretűek a választókörzetek, úgyhogy ha valami, akkor az általad leírtak végképp nem teljesültek.

Az evolúció megfordítója... vissza a fára! (törölt 2014.04.08. 03:13:06

@odamondó: igen, ez egy gusztustalan dolog a Fidesz reszerol,hogy aki nincs veluk, az nem lehet kereszteny, magyar, tisztesseges, sot egy kommunista jelzot is raaggatnak ellenfeleikre
Pont Orban kommunistazik, akinek kormanyaban, frakciojaban, csaladjaban hemzsegnek az ex-titkosszolgak, ex-partfunkcik, parttitkarok.
Miert ne lehetne egy szelsojobbos ateista? Miert ne lehetne egy baloldali kereszteny is egyben? Miert ne lehetne egy zsido vagy roma tisztesseges hazafi?
Ezek a sztereotipikus eszme es arukapcsolasok teljesen kirekesztoek. Persze a kereszteny egyhazaknak is az az erdeke, hogy egy eros part moge toljak be a hiveiket, amelyik part majd onti belejuk a penzt.
Az kulon durva, hogy a magyarorszagi partok minden teruleten eloirnak bizonyos dolgokat a tagoknak. Ha fideszes vagy, akkor szeretned kell a focit, keresztenyt kell legalabb megjatszani, oroszok segget kell nyalni, nem lehet ellenvelemenyed, szemet kell hogy hunyj a fidesz korrupcios ugyei felett, de fel kell haborodni az ellenzek minden ugyen.
Szemellenzot tesznek a tagokra es elvtelen alkukra kenyszeritik oket a zsiros allasokert cserebe.
Egy jobbikos csak kereszteny lehet. Slussz. Ateista nem kell nekik. Az mas kerdes, hogy oket kozben a kereszteny egyhazak gyulolik. Meg a Jobbik ossze vissza kiabal, imadja a torokoket meg az iszlamot. Rendet kellene mar tenni a fejekben.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2014.04.08. 16:39:09

@Member: Hát persze,hogy akiket te ismersz,azok mind cigányvért akarnak inni.

@Az evolúció megfordítója... vissza a fára!: Megint jó vagy.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2014.04.08. 17:51:05

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Nem akarják inni, kevés kivétellel megelégednének a betonon folyó látványával.

Szelesztia 2014.04.09. 09:20:23

@Huncutkukac: Tényleg? Akkor nagyon szar lehet az életed :DD

Szelesztia 2014.04.09. 09:23:54

@netnepper: 1 millió munkahelyet egyébként sem ígértek ciklus végére.

Szelesztia 2014.04.09. 09:27:08

@Huncutkukac: Ne is próbáld meg elmagyarázni. Ezeknek az idiótáknak fáj a gondolkodás.

netnepper 2014.04.09. 09:38:25

@Szelesztia: És lám csak, a vázolt módon mégiscsak megvalósították a fiúk. Ez ám az igazi teljesítmény...
Sőt, még azt is megkockáztatom, hogy a mostani ciklus végére újabb 1 millió felszabadult munkahely lesz fatornyos kis hazánkban.
De nem baj, értelmes szakembert már most sem lehet kapni érdemi munkára és a "jól képzett, egyúttal meglepően olcsó munkaerő" álma is viszonylag hamar véget ér...:-))))

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2014.04.09. 16:28:12

@Member: Nem utálják őket jobban,mint a liberálisok.
süti beállítások módosítása