Ökoradikális szemlélettel

889.png

Szociális területen dolgozó, de nemzeti sorskérdésekben és ökopolitikai dilemmákban (is) véleményt formáló örök lázadó.

Lájkolj!

Címkék

Címkefelhő

Linkek

Utolsó kommentek

Lesz prém?

2014.11.26. 14:58 Member

Kezdődik a vadászidény, mint köztudott (vagy akinek nem, azt engedelmével most informálnám :)), Navracsics Tibor felfele bukott és EU biztos lett, így a veszprémi I. sz. OEVK új képviselőt választ helyére. Miután Újpesten a Fidesz-KDNP felsült (hiába ment a KGB ellenkampány), egyetlen mandátum elbukása a kétharmados többség elvesztéséhez vezet, ergo vagy kellene egy idióta, aki rossz gombot nyom, vagy bizony meg kellene győzni párakat az ellenzékből, ami párszor sikerült a Jobbik esetében, de többnyire velük sem.

A helyzetet tovább bonyolítja, hogy két nem akármilyen szereplő jelent meg a jelöltek között. Simicska Lajos (és Nyerges Zsolt), aki láthatóan kezd kiszorulni a Fidesz nagy gazdasági hátországából (A Habony művek és Mészáros Lőrinc ezek szerint szebben mosolyognak és Gíró-Szász is tör fel mindannyiunk örömére), ha már újonnan Veszprém környékén él, próbálkozik, elvégre a médiabirodalmát (Magyar Nemzet, TV2) súlyosan megcseszegették Viktorék. Esélyeit nem tartom nagynak, mivel neve egyet jelent az oligarchizmussal és az állami szintre emelt korrupcióval.

Sokkal érdekesebbé teszi a történetet Török Gábor, aki a nyelvészetből került a politikai elemzés élvonalába, ahol kissé modoros, óvatoskodó stílusával többeket felzaklatott, sokan vádolják a kormány óvatos pártolásával, ennek ellenére érdekessé tenné a megmérettetést.

Az első párt, amelyik támogatását fejezte ki a független Török Gáborral kapcsolatban, a Jobbik, LMP-s válasz eddig nem született (magam a független jelölt mögé állást támogatom), a baloldal egyértelmű, hogy önállóan indul, főleg a Jobbik állásfoglalása után. Még van addig néhány hónap, kétségtelenül izgalmas időközinek nézünk elébe.

Szólj hozzá!

Címkék: választás Veszprém

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr346934709

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása