Ökoradikális szemlélettel

889.png

Szociális területen dolgozó, de nemzeti sorskérdésekben és ökopolitikai dilemmákban (is) véleményt formáló örök lázadó.

Lájkolj!

Címkék

Címkefelhő

Linkek

Utolsó kommentek

Ma is okosabbak lettünk

2014.12.27. 10:08 Member

Mindannyian tudjuk, hogy elsősorban gazdasági érdekek mentén alakul a külpolitika, de ekkora agyament baromságot állítani, hogy Drábik Jánosnak, Bogár Lászlónak és Szaniszló Ferencnek is radikalizálódnia kelljen, hogy hiteles kormányellenzék lehessenek, na az már kemény. :D

Mondjuk érdekes ez az ellenlábaskodás, egyértelműen Merkelnek és Putyinnak egyszerre akarnak nyalni Orbánék az USA ellenességgel, csak éppen nem tudom, látják-e, hogy Merkel és Putyin nemigen szeretik egymást.

7 komment

Címkék: Kovér László

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr187013729

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KoNor_engineer 2014.12.27. 22:37:37

Ejha, 100 éven belül már a negyedik világháborút nyomjuk, az kemény! Töri órán nagyon szét lehettem csúszva, hogy nem emlékszek a harmadikra. Mikor volt? Ki nyerte? Áldozatok száma? Vagy a rezsicsökkentés volt az, csak más néven? Segíts K. Laci, már csak benned bízhatok!

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2014.12.28. 07:28:19

@KoNor_engineer: Szerintem az első hidegháborút is világháborúnak vette, másra nem tudok gondolni. Most meg ugye erősen megy a második, csak fegyverkezés helyett gazdasági befolyással.

Mangekyo22 2014.12.28. 08:48:23

Hogy őszinte legyek, nem tudom, hogy mit lehetne itt csinálni.

Tény:
- A "nyugat" és az EU nem vesszi meg a magyar termelők termékeit, éppen ellenkezőleg, olyan gazdasági törvényeket hozznak be, melyekkel saját gazdaságukat bevédhetik (lásd Németroszág és Franciaország), s még a magyaroknak kell leamortizálniuk a saját gazdaságukat (lásd pl cukorgyárak beszüntetése, az akácméz és a libamáj betiltásának próbálkozása stb).
- A "kelet" viszont megvesszi a magyar termelők termékeit, s persze valamennyi más kelet-európai országét is.
- USA-nak soha nem volt érdeke a demokrácia (elvégre más saját házuk táján sem tudnak rendet rakni, lásd a "guantanamoi Disney-land", Chicago, Detroit, feketék kontra fehérek, CIA stb), csak az, hogy gazdaságilag első legyen (ami már a kínaiak és japánok miatt is lehetetlen már), s ezt úgy karja megvalósítani, hogy kiszorítja az orosz gázt európából és az amúgy jóval drágább "paragázt" árusítanák európában (az, hogy ez a kisebb országoknak már egyenlő az érvágással már nem érdekli őket).

Tehát igen, ha az oroszok mellett "foglal" állást a magyar kormány (bár az még nem tisztázott, hogy miben), akkor mi vagyunk a gonosz, gaz elnyomók, HA viszont az USA mellett, akkor a magyar termelőknek véglegesen annyi és jöhet a tömeges harakiri, mivel keleten kívül máshol nem fogják megvenni a magyar termékeket, s ha az oroszok nemet mondanak, akkor a kínaiak is + vehetjük a drágább "paragázt", amit természetesen a lakosoknak kell majd megfizetniük.

Szóval jó döntés nincs, de még "kisebb rosszabb" se!

Ami viszont fun, hogy a finnek most vettek atomerőművet az oroszoktól, de a drága USA mégsem szól rájuk, hogy nem kéne.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2014.12.28. 12:00:56

@Mangekyo22: www.origo.hu/nagyvilag/20141205-az-oroszok-epithetnek-atomeromuvet-finnorszagban.html

"A Fennovioma erőmű 60 százalékban hazai tőkéből épül, de beszáll pénzzel a Roszatom is." Szóval azért nagyon nem az a helyzet, mint nálunk, illetve már egy éve tervbe volt a megállapodás, mielőtt megszavazták, nálunk meg egyetlen ember eldöntötte és cső.

Másrészt a magyarok voltak olyan hülyék, hogy maguk váltak meg a kvótáktól (az EU-ban amúgy sem törvények, hanem rendeletek, irányelvek, határozatok stb. vannak), remélve, hogy majd a kukorica és a biodízel nagyon bejön, de bazinagyot tévedtünk. Harmadrészt még megannyi ország lenne, akik amúgy gyengébbek nálunk és akiknek eladhatnánk a termékeinket, nem tudom, miért akarunk ennyire nagyhatalmak függésében élni.

KoNor_engineer 2014.12.28. 12:31:16

@Member: Azért a hidegháborúban a szovjet tömb egészen más erőviszonyokkal rendelkezett, mint a mostani Oroszország. Putyin országa gazdaságilag kb. Olaszország szintjén áll (brazil/olasz/orosz kb. egyforma), a BRICS-en belül a dél-afrikaiakat előzik meg egyértelműen, az indiaiakat éppen hogy (nominál GDP-t véve alapul).
Abban igazad van, hogy folyik a gazdasági háború, de ott a fő ellenfél (ellenség?) nem Oroszország, hanem Kína. Az USA is áthelyezi a prioritásait Európáról a Csendes óceánra. Az meg már Európa szégyene, hogy egyedül nem tud kiállni - akár katonailag is ha kell - az érdekeiért.

@Mangekyo22: Tény: Németországban is lehet venni holland zöldséget/gyümölcsöt, ráadásul nem horror áron. A kinti bérekhez képest olcsóbbak az élelmiszerek, mint itthon. Akkor mégis hova értékesítenénk és milyen áron? Tény továbbá az is, hogy se Hamburgba, se Nürnbergbe nem találtam nagyobb boltok polcain magyar borokat. Nem hiszem, hogy a kaliforniai vagy az ausztrál bor árversenyben lenyomná a magyart. Vagy ha igen, akkor ott komoly gondok vannak.

Mangekyo22 2014.12.28. 16:47:44

@Member: "még megannyi ország lenne, akik amúgy gyengébbek nálunk és akiknek eladhatnánk a termékeinket, nem tudom, miért akarunk ennyire nagyhatalmak függésében élni. "

Egyszerű: mert ők adják a legtöbb pénzt. Egyszerű és parasztszerű, de sajnos logikus, hogy a nagyobb népességű országok többet fogyasztanak, mint a kisebb, szegényebb országok.

Mangekyo22 2014.12.31. 15:45:48

Amúgy itt egy érdekes cikk "róla":

www.origo.hu/itthon/20141230-a-sokoldalu-dj-gyurcsany.html

Igen, tudom, hogy "halottakba" belerúgni nem szabad, de ez megér egy röhögést! XD
süti beállítások módosítása