Ökoradikális szemlélettel

889.png

Szociális területen dolgozó, de nemzeti sorskérdésekben és ökopolitikai dilemmákban (is) véleményt formáló örök lázadó.

Lájkolj!

Címkék

Címkefelhő

Linkek

Utolsó kommentek

Rock-műsort szeretne a Jobbik

2010.12.27. 20:47 Member

 

 

 

 

 

 

 

 

Az index.hu forrásaira alapozva a Jobbik és a Hungarica frontembere igen szerény sajtótájékoztatót tartott, melyen hangsúlyozták, szeretnék, hogy a magyar rock újfent hivatalos csatornákon juthasson el a közönséghez. Az ötlet egyik oldalról igencsak szimpatikus, sok zenei stílus közel áll a szívemhez, a chiptune-tól a raggie-ig bezárólag, ám különösen vonzódom a folk-metálhoz, mely igazán megérdemelné, hogy a kizárólag szerelemről és szakításról szóló magyar pop és a tengerentúlról importált r'n'b mellett szélesebb palettára kerüljön. Míg skandináv országokban többségében hangszeren játszott (!) zenék csendülnek fel a rádióban, nálunk ezeket a Megawatt és Headbanger műsorokra korlátozták, ám ezek kínálata is szép lassan leszűkült azon bandákra, melyeket napközben is láthattunk, így a műsorok értelmüket veszítették.

Másik oldalról a hazafias rock, amit a jobboldali érzületűek oly' nagy becsben tartanak, nem csak a rock-zene, hanem a folk-rocknak is csak egy igen szűk spektruma (lásd Skyclad, mely szövegileg társalomkritikus, vagy a Koorpiklaani, mely a szeszelésről szól), és gyakran nem a zenei értéke miatt, hanem a hozzá kapcsolt érzelmek miatt fut be. Ez is bizonyítja, hogy hamis énekhanggal és lebutított szövegekkel teltházas bulikat adhatnak, míg más kiváló hazai zenészek iszonyatos kampánnyal is csak tizenvalahány főt tudnak maguk mellett. Tehát ebben a formában a műsoridő kitöltése csak egy politikai ideológia kiszolgálása volna, nem pedig a zenei kínálat bővítése. De első lépésnek elmegy. Tudniillik, rocker és rocker között van különbség. :) Végeztem.

Szólj hozzá!

Címkék: rock jobbik

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr692542733

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása