Ökoradikális szemlélettel

889.png

Szociális területen dolgozó, de nemzeti sorskérdésekben és ökopolitikai dilemmákban (is) véleményt formáló örök lázadó.

Lájkolj!

Címkék

Címkefelhő

Linkek

Utolsó kommentek

Dunaújvárosi időközi választás

2011.01.20. 17:40 Member

dr. Dorkota Lajos, miután kormánymegbízottá lépett elő a megyében, lemondott egyéni képviselő mandátumáról (gondolom úgy voltak vele, hogy egy egyéni és egy országgyűlési mandátum mellett egy kormánymegbízotti tisztség már azért igencsak kimeríti a pozícióhalmozás fogalmát), ezért bizony időközi választást kell kiírni a kerületben. Sajnos, ha csak nyolc képviselője maradna a Fidesznek a városban, az komolyan megsínylené az együttműködést (még egy szoci, vérmagyar vagy anarchista romba döntené az eddigi eredményes munkát), ezért csak a cédulák kézbesítési határnapját kell közölni mindenkivel, a kezdőnap maradjon közöttünk, és akkor a fizetett aktivistáink már másnap letarolhatják az egész várost. Így megy ez, biztosra kell menni, egy numerus clausus az OGY és az önkormányzatok arányainak hasonlatosságára nem szükséges, hanem muszáj, a hatékony működés érdekében.
Azért remélem, pár fantomképviselőt indítanak a jelöltjük mellett.

8 komment

Címkék: választás fidesz dunaújváros pofátlanság

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr222600624

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

grupi 2011.01.23. 17:48:04

Dunaújváros nagy szarban van. Élmény a fürdő, a zöld SZTK, a Vasmű szennye, és a Hankook maradék iparűzési adója. Eljátszották a város pénzét, értékét. Elkótyavetyélték az iskolai étkeztetést és a legrosszabbak, a Fidesz kötődésű, Esztergomból ismert Hungast-nak játszották ki. Azóta drágább, és rosszabb az ellátás. Zűrösek a foglalkoztatások és szűkebbek, meg ehetetlenebbek az adagok. Kálmán, Dorkota és a többiek mehetnek a sóhivatalba gázmotorostul, mindenestül. Összes iskolabezárás lesz, bárki jön. Az utat a elődök lefektették, a várost adósságcsapdába kergették. Nem tudok jó megoldást.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2011.01.23. 17:52:04

@grupi: Holnap éppen Dunaújvárosban leszek a délelőtt folyamán, a délután folyamán átbeszélhetjük. :)

grupi 2011.01.24. 18:56:33

@Member:
Én most nem ott vagyok, egyébként is lekéstem a légyottról. Mi a vonzódásod, vagy a kapcsolatod a várossal? Miért érdekel ez a story? Vagy mit (nem) tudsz róla?

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2011.01.24. 19:07:21

@grupi:
Egyszerűbb a válasz, mint gondolnád. :)
1. Közel lakom (igazából a Duna szemközti oldaláról integethetek, csak egy híd választ el bennünket :)).
2. Lehet, hogy a városban fogok dolgozni.
3. A legfontosabb értékek közé szoktam sorolni a korrektséget és az etikusságot, és minden ezzel ellentmondó eset felhúz. Tudom, hogy a korrekt ember halálra van ítélve, de kitartok.

grupi 2011.01.24. 21:09:07

@Member:
Üsd be a keresőbe: Hungast Goggle kb 5-6 oldal, jkv.-k Dunaújváros döntés, árak, stb.
Itt megtalálod a Dunaújvárosi Hírlap vonatkozó írását és az Esztergomi Hungast történetet is. Most ő kapta meg az iskolai étkeztetést 5+3 évre. Sok a panasz, emelkedtek az árak, romlott a minőség, a választék és terror van a konyhákon. A személyzet félillegálisan van dolgoztatva, sokáig be sem voltak jelentve, a törvényes munkaidőt nem tartják be. A cég Fidesz-közeli érdekeltségi kör, történetek szintén a kereső által olvasható.
Ami a várost illeti, a szerződéskötés után a városnak 19,7 milliót kellett még betolnia az étkezésre, amire még nem volt példa. 2011.-ben pedig további 47, 5 milliót. Ez gond, mert ezért kár volt odaszerződtetni a céget. Gond, mert a város nehéz helyzetben van. Ez nem előrelépés, bár pár éve is jól kijöttek ebből egyesek. Korábban a szocialista kötődésű Dér Zsuzsa országgyűlési és helyi képviselő az alapítványi iskola és a Fészek érdekeltségi körébe tartozó vitte az iskolai ellátást. Aztán ismered a problémát az zöld rendelővel, a gázmotorokkal, a vasműi környezettszennyezésével és a fürdővel kapcsolatosan is. CIB Bank/Önkormányzat-Városüzemeltetés és társai, no meg az összes kín. Nincs melegvíz a gázmotoros melegítés gazdaságtalan, a vasmű nem ad hőt és semmi sincs már ingyen. Csak a por és a füst. A kórháznak rossz a híre, adósságát és a kintlévőségeket most rendezték átmenetileg. Hát ennyi röviden. Ha van kedven utánanézni a neten és még érdekel, akkor tudunk szót váltani.
Lesz mit olvasni, csak tudd mit keresel.

Korrekt dolog ebben a hazai vadkapitalista világban most nem ismert. Most éljük meg azt, amit a nyugat már rég levetett. Farkastörvények uralkodnak egy nagyon elgyengült országban. Gazdaságilag padlón, erkölcsileg meghallva, nem sok az esély a normalizálódásra.
hy

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2011.01.25. 13:22:08

Eddig csak a polgármesteretek kirívó fizetéséről hallottam, de most ezzel az információadaggal egyenesen megdöbbentettél.
Olvastam a hozzászólásokat a dicsérő cikk alatt, igazi kontraszt. Mondjuk ahány menzán ettem, mindig drágult a kaja, de a minőség romlott. Bár a legviccesebb helyen 200ft volt egy adag és az olyan is volt. :)

A zöld rendelő esete is elkerülte eddig a figyelmemet, látszik, hogy a fő hírekbe ritkán kerülnek ezek az "apróságok". Azért lecserélni a zárakat váratlanul a szakrendelések előtt, ez a betegközpontúság!
A CIB Bank ügyével karöltve igazi kombó alakult ki a fürdő, a bank és a rendelő triászával.

Hiszek Magyarország feltámadásában (csak nem az irredenta értelemben :)).

grupi 2011.01.25. 19:17:44

Címszavakban: (dh-online.hu)
Először a költségvetésről - Bíznak az újabb kétmilliárdban
2010. december 18.
Dunaújváros - Jó esély van rá, hogy az eredetileg fejlesztési célra felvett kétmilliárdos KH hitelt megkapja a város.

Rácalmás kontra Dunaújváros
2010. december 17.
Dunaújváros - Kevesebb iparűzési adó illeti meg a jövő évtől Dunaújvárost a Hankook-gumiabroncs-gyár után. A téma érdekes hullámokat vetett a tegnapi dunaújvárosi közgyűlésen.

Kölcsönt kér a városi kórház
2011. január 07.

Fejlesztés és a város adóssága
2010. november 04. - 15:38
...részvények eladása, Hankook földpanama, élményfürdő csodalízing, Építők sportpálya eladása , amelyek ...

Hátrányos szerződések
2010. október 29. - 04:26
Hátrányos szerződések Dunaújváros - A Zöld Rendelő Társasházzal kapcsolatos adásvételi és bérleti szerződések hátrányosak a Szent Pantaleon Kórháznak. A Fidesz már választási kampányában hangsúlyozta, vannak elszámoltatásra váró helyi ügyek: élményfürdő, Zöld Rendelő...

Nyugvóponton az Aquantis-saga
2010. szeptember 17. - 10:33
Hosszú harc eredménye a szerződés Nyugvóponton az Aquantis-saga A közgyűlés elfogadta az Aquantis fennmaradását jelentő szerződéseket tegnap. A CIB Bank Zrt. azonnal intézkedett, visszakapcsoltatta az áramot az élményfürdőben.

Villanytalanul
2010. augusztus 30. - 04:28
. Ma reggel sem kapcsolják fel a villanyt az Aquantisban. Porondra lépett a DVCSH. Élményfürdőt üzemeltetni egy településnek sem kötelező, ám más... élményfürdőt, és a kórház által működtetett gyógyászati részleget.

Hétszázmillió forinton vitázik a város és a CIB az élményfürdő miatt

Az MSZP az extraprofitot bezsebelő külföldi CIB Bankkal boltolta le az élményfürdőt. Most Gyurcsány követői a CIB Bank több száz ...

www.infodunaujvaros.hu/hirek/helyi_hirek/dragabb_ovodai_iskolai_teritesi_dijak/

A sikeresen lezajlott közbeszerzési eljárás eredményeként az új tanév kezdetétől Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlése 374/2010. (VI. 24.) KH. számú határozata alapján az iskolai étkeztetési feladatellátást a HUNGAST Kft.-t látja el 5 éves időtartamra.

A közbeszerzési eljárás eredményeként elfogadott nyersanyagnorma + áfa összege nem térhet el az önkormányzati rendeletben szabályozandó térítési díjtól.

A rezsiköltség és az azt terhelő áfa magasabb a korábbi évinél, így az önkormányzatnak a rezsiköltség különbözetét az intézményeknek létszámarányosan az általános tartalékból kell biztosítania. Ennek mértéke:

2010. évi költségnövekedés 19.326eFt
2011. évi költségnövekedés 47.676eFt

Az új térítési díjak 2010. szeptember 1-jével lépnek hatályba.

2.) Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlése az egyes intézmények többletkiadásának fedezetére összesen maximum 19.326 eFt támogatást biztosít a 2010. évi költségvetés általános tartalék terhére az alábbi megosztás szerint:

Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlése utasítja a jegyzőt, hogy Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata 2010. évi költségvetésének soron következő módosításakor a 2. pontban foglalt döntést vegye figyelembe.

3.) Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlése az egyes intézmények többletkiadásának fedezetére összesen maximum 47.676 eFt támogatást biztosít a 2011. évi költségvetési évre az alábbi megosztás szerint:

4.) Dunaújváros Megyei Jogú Város közgyűlése felkéri a jegyzőt, hogy a 4.) pontban megállapított támogatást a 2011. évi költségvetés készítésekor vegye figyelembe.

5.) Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlése felkéri a polgármestert, hogy az oktatási intézményeket tájékoztassa a közgyűlés határozatáról.

grupi 2011.01.25. 19:26:31

Nem tudom, érted e?

Hungast étkeztetésén 1,5 év alatt 65 millát bukott a város, mert annyit kellett és kell bepótolnia.
Ha marad a régi cég, ami az MSZP-s után volt 2 évig, akkor ez nincs.

Az élményfürdőn ennél is több a bukás. Ott hétszázmillió forinton vitázik a város és a CIB.

A Hankook, Táborállás alá ereszti a szennyvizet, ott meg omlik a partfal.
Közben Rácalmás kaszál az iparűzésin Dváros, meg szopó ágon.

Kórház, rendelő, Vasmű - hagyjuk

Így kell hazavágni a .....
süti beállítások módosítása