Ökoradikális szemlélettel

889.png

Szociális területen dolgozó, de nemzeti sorskérdésekben és ökopolitikai dilemmákban (is) véleményt formáló örök lázadó.

Lájkolj!

Címkék

Címkefelhő

Linkek

Utolsó kommentek

A női kvótáról

2011.10.20. 21:19 Member

Párton belül újra és újra előkerül a kérdés, mivel az Európai Zöld Párt megköveteli, hogy a tisztségek adott százalékát hölgyek töltsék be. A legegyszerűbbnek tűnő és leggyorsabb útja ennek az alapszabályba foglalás, bizonyos helyarányt muszáj hölgyeknek adni. Én ezt baromságnak tartom, meg is mondom, hogy miért.

Melyik a legelső kvóta, ami azonnal eszünkbe jut? Igaz, ez felülről, nem alulról határos, éppen ezért negatívan érint adott csoportot. Igen, a numerus clausus-ra gondolok, mely egy mesterséges beavatkozás volt a felsőoktatás összetételébe. Magyarországon nagyon alacsony a nők politikában részvétele már az alsóbb szinteken is, pozíciókért nagyon ritkán indulnak. a frakciókban az arányuk mindösszesen 9%. De ennek növelésére a mesterséges felduzzasztás volna a megoldás? Hozhat eredményt, ha nem a teljesítmény, hanem az X kromoszómák száma alapján választunk ki valakit? Mert kell a női gondolkodás és értékrend minden bizottságba, de őket összeeresztve teszem azt Navrasiccsal vagy Orbánnal helytállnak-e, ha egészséges versengéssel csapaton belül sem boldogulnak?

Le kell küzdeni a "másodrendűséget", a feministák rémképeként megjelenő rámenős, agresszív férfiaktól való félelmet, meg kell tanulni visszaverni a szexista célzásokat. A háborúban sem küldünk lándzsásokat tankok ellen, a lándzsásoknak meg kell tanulni tankot vezetni, vagy éppen tankelhárítóvá kell előlépniük. Hajrá csajok!

Szólj hozzá!

Címkék: női kvóta

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr843318605

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása