Ökoradikális szemlélettel

889.png

Szociális területen dolgozó, de nemzeti sorskérdésekben és ökopolitikai dilemmákban (is) véleményt formáló örök lázadó.

Lájkolj!

Címkék

Címkefelhő

Linkek

Utolsó kommentek

400e kormánypárti tüntető?

2012.01.22. 15:02 Member


Ha hihetünk nemzetünk Homéroszának, 400k ember jelent meg, hogy kifejezze rokonszenvét a Magyar Kormány és a Nemzeti Államférfija iránt, és támogatásáról biztosítsa a Kárpát-medence vezető népének küzdelmét a nyugati karvalytőkével szemben. Számomra vannak aggályok annak tudatában, hogy a Fidesz anno Orbán Viktor beszédére bértapsolókat szervált. Sőt, ez a négyszázezer nem sok a gyurcsányellenes tüntetések több milliós beszédeihez képest. Azért érdemes tudni, hogy a Fidesz elég bőn jut bevételhez, még ha a lobbi és korrupciógyanús elemeket le is számítjuk. A tagdíj évente 1000 forint, ez kb. 50k évente, nem sok, viszont a politikai tisztségekből származó bevételek 2%-át a pártkasszába kell utalni, ami nem piskóta annak ismeretében, mennyi önkormányzati és országos képviselő, mennyi (felügyelő) bizottsági tag, miniszter van soraikban. Ennyi pénzből egy ilyen akció szinte zsebből megy, az ellenzék viszont (az MSZP-t leszámítva) zsoldosok helyett az önköltségen megjelenő egyszeri állampolgárokra kénytelen utazni, akik ma közel sem élnek olyan jól, mint anno.

Komolyan ennyi őrült volna, aki szerint mindennek az oka az euróválság és a spekulánsok, valamint a kommunisták, és éppen az EU tartozna bocsánatkéréssel? Ha igen:
 

14 komment

Címkék: fidesz kormány tüntetés

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr913698781

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.01.22. 16:28:45

@Mangekyo22: Kb. 100 fő volt, a BBC szerint csak 70e. A magyar média nem véletlen, hogy 400 ezerről írt. Ebből 30-40e ember simán lehetett lepénzelt, esetleg lobbiban érdekelt, azért ne feledd, hány embert hoztak pozícióba! A teljes Fidesz tagság is 50e fő! És ha ez utóbbiből 45k-t csak azért tartanak, hogy a kampány alatt begyűjtsék a cetliket jó pénzért, nem hiszem, hogy egyetlen alkalomra ne költenének.

Nem tagadom, gondolom az MSZPben is van még vagyon rendesen, azért az a rengeteg posztkomcsi jól megszedhette magát az átkosban, de egy civil megmozdulásban, ahol a főnök mondjuk rendőr vagy tanár volt nem hiszem, hogy tudnának bérelni akár diákmunkásokat is.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.01.22. 17:20:09

@Mangekyo22: Manapság 4000 forint is sok, a bértapsolók 1200 forintért voltak kint, diákmunka címén. Az meg megint más, hogy ki a hivatalos szervező (Fidesz közeli "civilek"), és hogy kik hoznak még embereket. Most nem gondolod, hogy Szijjártó, Viktor, Pintér nem hozta a komplett maffiát. :)

2012.01.22. 20:57:18

@Mangekyo22: Ugye nem vagy olyan naiv, hogy elhidd apukád szoci szimpatizáns barátainak, hogy a fidesznek nincs polgári, pártmentes alakulata.
Az első ő volt, aki megszervezte a Polgári Körök néven elhíresült bértapsoló bagázst.
Tudod, amikor az ember azt tapasztalja évtizedeken keresztül, hogy valaki hazudik folyamatosan, nehezen hisz neki.
Ja, a buszokkal hozott külhoniak esete?
Nem, nem szervezett volt, véletlen kerültek ide.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.01.22. 23:08:59

@Könnyen elkaptuk, uram!: Lol, a külhoniakról eddig nem is tudtam, persze nem meglepő, ahány kihelyezett Fidesz tagozat van pártnak álcázva.

WanGood · http://animemangapalota.blog.hu 2012.01.23. 10:24:47

@Mangekyo22: Most komolyan, M, miért lovagolsz annyira ezen, mit csinál, vagy pláne mit csinált volna az ellenzék? Most a Fidesz van kúrmányon, ő fizet bértapsoncokat, és 400 ezren el se férnek az Andrássy úton. Ha elférnének, Budapest ostroma 1945-ben nem tartott volna 50 napig :D

Lehet, nem volt mindenki bérenc. Akkor kik? Hát megmondom, jobbára 40-50 évesek voltak kint, akiket agymosott a pártszolgálati (ha ez nem komcsi-nyilas frázis, akkor mi?) média, MTV, Kosútrádió, meg Strabag Nemzet sulykolására elhitték, hogy ott vagyunk, mint 2010-ben. A külföld oktalanul támad minket, a garázdasági szabadságharc jól halad, az Operánál 10-en tüntettek 10k helyett, a fenyőfás megmozdulásokat pedig Kúrcsány szervezte a nemzetközi liberálbolsevisták támogatásával.
Aki ebből egy szót is elhisz, az adja vissza a magyar állampolgárságát, mert a valaha látott legundorítóbb álnemzetieskedő rablókormányhoz asszisztál, akinek Kedves Vezetője élethosszig óhajt uralkodni.
És tudod jól, hogy ezt én mondom neked, aki előbb szavazna Fásy Ádámra (nem vicc, 2010-ben indult!), mint a Maszop-DK tolvajokra.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.01.23. 13:32:53

@WanGood: "Vállalkozók Szövetsége a Reformokért" Nem lehettek valami sikeresek, ha a párt nevét most hallom először. Akkor ez is vállalkozói érdekeket képvisel, mint a Híd-Most Szlovákiában?

Hallottam (sajnos nem láttam), hogy az index is a bácsik tüntetésének tartotta a megmozdulást, pedig Gyurcsányt szokták az ősz nénik és szemüveges bácsik emberének nevezni (youtu.be/OTqw5JxTVPs?t=13s).

Az a vicces, hogy ma azok politizálnak túl mindent, akik az előző rendszerből megmaradt tekintélyelvűségben hisznek (szerintem a Jobbikosok is ilyenek, elnézést a kivételektől), míg a fiatalok sz*rnak az egészbe és antipolitikusok lesznek szép lassan. Szinte az a biztos recept, hogy leugatod az előzőeket, majd viszed tovább a gyökérséget és elhallgattatod a (volt) szavazóidat. Valahogy ezt a jeget kellene megtörni.

WanGood · http://animemangapalota.blog.hu 2012.01.23. 15:32:18

@Member: Ez az LMP célja?
Amúgy volt a tömegben egy gonosz brit imperialista ballib sátánfattyak kíséretében, és amikor látta a menetet, így szólt halál komolyan:
"Ezek a nyugdíjukért tüntetnek?"

És nem, nem voltam kint :D

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.01.23. 15:38:48

@WanGood: A tekintélyelvűséget el kéne söpörni, az biztos.

Mangekyo22 2012.01.23. 17:52:44

@Könnyen elkaptuk, uram!: Azt egy szóval sem írtam, hogy a Fidesz-nek nincs kamu civil pártja, mert az mindegyik pártnak van, én azt írtam, hogy papíron nem a Fidesz rendezte, de hogy a mögött valójában mi volt azt már mindenki maga dönti el.

@WanGood: Hol írták, hogy 10-en tüntettek az Operánál? Mindenhol 10 ezer fölötről írtak és számoltak be. HírTv-én meg 40 ezerről beszéltek.

@Member: "Az a vicces, hogy ma azok politizálnak túl mindent, akik az előző rendszerből megmaradt tekintélyelvűségben hisznek (szerintem a Jobbikosok is ilyenek, elnézést a kivételektől), míg a fiatalok sz*rnak az egészbe és antipolitikusok lesznek szép lassan. Szinte az a biztos recept, hogy leugatod az előzőeket, majd viszed tovább a gyökérséget és elhallgattatod a (volt) szavazóidat. Valahogy ezt a jeget kellene megtörni."

Naná, hogy sz#rnak a fiatalok rá, hiszen amint elvégezték a sulit, mennek ki külföldre, onnantól meg nekik már tök nyolc, legalábbis én sok helyről ezeket tapasztalom (suli, haverok, volt osztálytársak stb...).

És az egyetlen mód ennek a megváltoztatása csak az lehetne, ha valódi új pártok jönnének a régiek helyére, elvetve a "liberalizmus-kommunizmus-sovinizmus" triót. Csak ezzel az a baj, hogy még így sem lehetne attól a 2 párttól (Fingesz + MSZMP) megszabadulni, mert az a két leghíresebb, azokat 18-tól 99-ig mindenki tudja, és ha mások nem lépnek túl a "kikötjük magunkat a parlament elé" meg "EU/Izrael zászlót égetünk" önlejárató cirkuszon és tesznek valami valóban nagyot, addig semmi nem fog változni...

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.01.23. 17:58:41

@Mangekyo22: Vagyis menjünk be és csináljunk puccsot? Vagy mi az a "valóban nagy"?

Nekem úgy rémlik, hogy a tüntetéseket mutató kamerák általában nem működtek és az adásokat sem szakították félbe a közvetítések kedvéért. :)

White SeeD 2012.01.23. 17:59:58

Azért kíváncsi vagyok milyen kiáltásokkal lehet a kormány mellett tüntetni. A következőket tudom elképzelni:

Adóemelést, adóemelést!
Nem elég a mny pénz? fagyaszd be a bankszámlánk is! Ha nem elég itt a vesém!
Hazudj még Viktor hazudj még!
Le az EUval! Miattuk van válság!

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.01.23. 18:07:33

@White SeeD: Az utolsót szoktam olvasni, hogy az euró az euróválság miatt ilyen erős.

Szerintem ezek nem gondolkoznak, elég nekik egy "Ma a magyar nemzet újabb győztes csatát vívott a roskadozó nyugati tőkével szemben, hamarosan ez a magyar munka alapú társadalom jólétén is látszani fog, csak tovább a szabadságharc rögös útján!" és máris ejakulálnak, csodálkozom, hogy a macskakő nem fehérült ki teljesen.

Mangekyo22 2012.01.23. 18:50:07

@Member: Megmutatni az embereknek, hogy a Fidesz-el ellentétben kimennek az emberek közé és beszélgetnek/segítenek nekik és nem csak akkor, ha kormány ellenes tüntetés van, mert azért valljuk be, hogy ha egy párt "zászlókat égett" vagy "kikötik magukat" valahová, azon inkább nevetnek az emberek, minthogy komolyan vegyék. Ezért hiteltelen a Mexikói parlament, ahol minden héten 4-szer összeverik egymást az emberek.

Nálunk pl a Jobbik egy igen erős párt, minden vasárnap a piac közelébe kimennek és elbeszélgetnek az emberekkel (nem, nem cigóznak), adományokat gyűjtenek a deviza hiteleseknek, segítenek helyrehozni a természeti károkat és támogatnak intézményeket, amiket nem tudnak helyre hozni az önkor., pl iskolákat. Szóval ők fizikailag kimennek az emberek közé megmutatni, hogy rájuk számíthatnak. És sajnos (mert amúgy én nem csípem őket) megvan rá az esély, hogy ők nyerik a következő önkormányzati választásokat (legutóbb is csak 237 szavazattal maradtak alul).

Bár bevallom, hogy én lassan csömört kapok az egész jelenlegi politikától: "aki nem az EU-nak hisz, az hülye, aki nem a Fidesz-nek hisz, az hülye, aki nem az ellenzéknek hisz, az hülye, se az Eu se az Orbánka nem enged a saját igazából (vagy csak keveset), ha valaki több embert tud felvonultatni a másiknál akkor annak csak bérencei vannak, ha valami nem tetszik akkor saját méltóságukat eldobva égetnek meg láncolgatnak, ha valakinek nem egyet a Fidesszel akkor az hazaáruló"... ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ. Jobb(ik) is, ha egy ideig nem nézek se híradó(kat), se napilapokat, és inkább megvárom a következő választásokat, ahol remélhetőleg az a párt nyer, amelyikre megadom az X-et.

Jut eszembe, Az euró forinthoz való erőssége nem jelent semmit, hiszen nálunk nincs euró, ergo nyugodtan lehet erősebb a forintnál, de attól tény marad, hogy más pénzekhez képest romlik, és hogy Görögország, Spanyolország, Portugália és félig-meddig Olaszország hamarabb kerül államcsődbe, mint Magyarország, melyek a romlás párhuzamosan húzzák maguk után a kisebb országokat is...
süti beállítások módosítása