Ökoradikális szemlélettel

889.png

Szociális területen dolgozó, de nemzeti sorskérdésekben és ökopolitikai dilemmákban (is) véleményt formáló örök lázadó.

Lájkolj!

Címkék

Címkefelhő

Linkek

Utolsó kommentek

4K! - Hivatalosan is párt

2012.04.30. 19:16 Member

A Negyedik Köztársaságot! mozgalom ezzel hivatalosan is a magyar pártpalettára lépett. A szombati kongresszuson döntöttek a tisztségviselők személyéről. Szerintem elkapkodták, valljuk be, a párttá válás legalább két nullával csökkenti a mozgósítható egyének számát, a Szolidaritás éppen azért vonzó még mindig, mert ők kerülgetik az intézményesülés lehetőségét. A magyar honpolgár szemében, aki pártpolitizálásba kezd, az olyan bűnt követ el, mintha szűz lányok veséjét adná el Óceániába.

Az eddigi egyetlen szociáldemokrata párt, az SZDP az MSZP fiókszervezeteként működött, így nem is számolhatunk velük külön erőként, a 4K! ezzel szemben valódi, patrióta alapokra helyezett szociáldemokráciát ígér. Ennek örömére úgy gondoltam, érdemes lehet elolvasni a 4K! programját, és bevallom, nem ért meglepetés.

Az új párt baromira jól használja a szimbolikát, a forradalmi Kossuth-címer és a mindenki által elfogadott nagy magyarok (Kossuth Lajos, Petőfi Sándor, Széchenyi István, Ady Endre) jó mozgósítő erői az elit korrumpálódásába unt fiataloknak, a demokrácia végét jelző II. Orbán-kormány és Horthy-hasonlat is helyén való, valóban rengeteg tekintetben megegyezik a két vezérkar eszköztára (aki a kommentekben olvasatlan analfabétázni kezd, azt én kérném meg, hogy ne csak a hetedik osztályos történelemkönyvre hivatkozzon).

Aki még emlékszik az LMP két évvel ezelőtti programjára, annak nem okoz meglepetést a 4K! kínálata. Fenntarthatóság, munkavállalói jogok, európaiság, romák felemelése (utóbbi tekintetében kissé naivan fogalmaz a program). Ők ügyesebbek voltak, a határon túliak jogait már a programba foglalták, viszont értetlenül állok azelőtt, hogy igazi vidéki problémákkal, az aprófalvasodással, a tömegközlekedéssel és a földkérdéssel egy mondat erejéig nem foglalkoztak. Ebből én arra következtetek, hogy itt falun nem kell tartani a 4K ragályos terjedésétől, ahogyan a DK sem dönget nyitott kapukat, ellenállunk. :)

De azért mégis csak kellemetlen a kép: Két szavazótáboron belül van lehetséges mozgás:
-Fidesz-KDNP; Jobbik
-MSZP; DK; LMP (sajnos úgy érzem, ide vagyunk sorolva), 4K!, JESZ
Vagyis az úgymond "új közjogi vitában" polarizált választók (EU-val vagy EU nélkül) utóbbiban sokkal inkább megoszlanak, csökkentve a populistákkal szemben mind az LMP, mind a 4K! esélyeit.

Szólj hozzá!

Címkék: 4k!

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr24481133

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása